TV-bolaget i Moldavien, TRM, kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en nationell uttagning dit även utländska låtskrivare (för första gången) är välkomna att skicka in sina alster. Finalen är planerad till den 2:a mars. Mer information släpps senare.
(Källa: esctoday.com)

Uppdaterat: I år kommer Moldavien att genomföra två parallella uttagningar: en för att utse artisten och en för att utse låten. Deadline för båda uttagningarna är satt till den 10:e januari. Mer info finns på TRM:s hemsida.

Schlagerpinglan: Jag kan ha viss förståelse för att länder som Lettland, som missat ESC-finalen fyra år i rad, blir desperata och bjuder in utländska låtskrivare… men inte framgångsrika länder som Moldavien.

De har har lyckats att ta sig till final vid hela sju av sina åtta försök och de har gjort det med godbitar som “Boonika Bate Toba“, “Hora Din Moldova“, “Run Away” och “Lăutar“. Varför skulle ett sådant land behöva gräva i den allmänna, internationella låthögen? Nåja, lite hälsosam konkurrens i den nationella uttagningen skadar kanske inte för att sporra de inhemska kompositörerna lite extra.

Moldaviens samtliga bidrag och placeringar i ESC:
2005: “Boonika Bate Toba“, Zdob si Zdub (6:a i finalen)
2006: “Loca“, Arsenium & Natalia Gordienko (20:e i finalen)
2007: “Fight“, Natalia Barbu (10:a i finalen)
2008: “A Century Of Love“, Geta Burlacu (12:a i semi 1)
2009: “Hora Din Moldova“, Nelly Ciobanu (14:e i finalen)
2010: “Run Away“, Sunstroke Project & Olia Tira (22:a i finalen)
2011: “So Lucky“, Zdob și Zdub (12:a i finalen)
2012: “Lăutar“, Pasha Parfeny (11:a i finalen)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se