TV-bolaget i Turkiet, TRT, har meddelat att de inte tänker delta i Eurovision Song Contest 2013. Som skäl till det överraskande avhoppet anges förändringarna i röstningssystemet (införandet av jurygrupperna) och att The Big Five (Spanien, Italien, Storbritannien, Frankrike och Tyskland) direktkvalificerar sig till finalen varje år i och med att de betalar mest av alla, vilket TRT inte tycker är rättvist. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som i fallet med Bosnien och Hercegovina så hoppas jag att nyheten inte stämmer men eftersom det befarade avhoppet verkar bero på “sura rönnbär” snarare än dålig ekonomi så känns det inte lika hårt. I valet mellan jurygrupperna (som enligt mig är det bästa som hänt ESC på länge) och Turkiets deltagande i ESC så väljer i alla fall jag jurygrupperna varje gång.

Studerar man siffrorna på hur tittarna och juryn röstat angående Turkiets bidrag de senaste två åren (2012 och 2011), då de bl.a. missade finalen ett år p.g.a. juryn, så förstår man ju hur de resonerar men ser man till det stora hela så vill jag absolut inte bli av med jurygrupperna. De behövs för att göra röstningen lite mer rättvis.

Turkiet har deltagit 34 gånger i ESC och vunnit en gång, vilket var 2003 med Sertab Erener och hennes “Everyway That I Can“. Just det bidraget har jag aldrig tyckt så värst bra om utan jag föredrar bidrag som “Live It Up” med Yüksek Sadakat (13:e i semi 1 2011), “We Could Be The Same” med maNga (2:a 2010), “Love me back” Can Bonomo (7:a 2012), “Di Dai Di Dai Dai (a’sik Oldum)” med MFÖ (14:e 1985) och “Halley” med Klips ve Onlar (9:e 1986).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Även Turkiet hoppar över ESC 2013”

  1. adryys

    asså jag blir ledsen men nu hoppas och ber man väl bara att ingen som bekräftat deltagande passar på att dra sig ur medan de kan och att Grekland till sist väljer att delta. så att vi kan bli 39 stycken i Malmö i alla fall!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se