Resultat Litauen 2013: semifinal 2

2012-12-16 (söndag)

I går avgjorde Litauen sin andra semifinal i deras uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Här nedan ser ni vilka fyra bidrag som går direkt till finalen den 20:e december och vilka som fortfarande har en chans på ett wildcard:

Bidragen som gick vidare från Litauens andra semifinal (jury+teleröster):
1. “I W Tonight“, Linas Adomaitis (10+10= 20 p.)
2. “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė (12+7= 19 p.)
3. “Jump!“, DAR (6+12= 18 p.)
4. “Baby boy“, Monika (7+8= 15 p.)

Bidrag som fortfarande har chans på ett wildcard (jury+teleröster):
5. “Beautiful life“, Beissoul & Gabrielė Griciūtė (8+6= 14 p.)
6. “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė (5+3= 14 p.)
7. “Make it happen“, Sophie (4+4= 8 p.)
8. “Dreaming“, Gintarė Korsakaitė (3+5= 8 p.)
9. “Ledo gabalėlis“, El Fuego (2+2= 4 p.)
(Källor: wikipedia.org och escwebs.net)

Uppdaterat: P.g.a dålig kvalitet på LRT:s inspelningar från semifinalen så är ovanstående framträdanden från respektive deltävling.

Schlagerpinglan: Precis som väntat så gick “I W Tonight” enkelt vidare till finalen, där den kommer att bli riktigt farlig. Jag fick i alla fall vidare min favorit “Jump!” och är därmed ganska nöjd med gårdagens resultat. Lite synd var det dock att “Beautiful life” med sina speciella röster och den mysiga “Stay awake tonight” inte gick vidare direkt men det är sådant som händer.

Eventuellt så kommer LRT att utse ett wildcard till finalen från varje semifinal och i så fall avslöjas det inom de närmsta dagarna. Resultatet från den första semifinalen hittar ni här.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Litauen 2013: semifinal 2”

 1. Micke

  Chock på chock hittills i ESC. Först alla avhopp och värst av dessa för mig absolut Bosnien-Herzegovina som bredvid Serbien har varit mitt favvisland sen för ungefär tio år sen då mitt gamla favvisland Turkiet började bli mer och mer anglosaxiskt.

  Nästa chock kom då Vitryssland valde det i mina ögon överlägset sämsta av sina bidrag till att tävla i ESC – “Rhythm Of Love“, Alyona Lanskaya. Dock inte alltför förvånad ändå eftersom det nästan alltid är så att länderna kikar på förra årets vinnare och därför vinner ofta den låten som mest påminner om förra årets vinnare. Märkligt egentligen för de bidragen brukar alltid floppa sedan i ESC. Kanske för att folket redan har tröttnat på stuket.

  Därför var jag säker på vem som skulle vinna i Schweiz men jag hade fullständigt fel. Men när jag såg att “Forever & a day“, Jesse Ritch var kvar bland de tre blev jag orolig igen. Usch sicken låt. Smörig så det räcker och blir över för hela schweiz för en hel årsförbrukning av smör. Kvar var även mina två och en av dessa vann tack och lov.

  Så då till Litauen. Ok två av mina gick vidare från första och två från andra semifinalen men jag trodde faktiskt jag redan sett årets sämsta låt gå vidare i Vitryssland men jag hade åter igen fel. Skulle “I W Tonight“, Linas Adomaitis vinna så blir det ett svårslaget rekord i år.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Det cirkulerar uppgifter om att Bosnien och Hercegovina eventuellt kan dyka upp i Malmö ändå då de lär ha fått vissa erbjudanden. Vi får se om de trots allt kanske finns med på listan över ESC-2013-länder.

 3. Micke

  Ok då sätter jag mitt hopp till dessa rykten. Har svårt att tänka mig ett ESC utan Bosnien-Herzegovina. Undrar hur många länder det blir till slut. Når väl knappast upp till fyrtio då.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se