Inför kvällens final i Albanien

2012-12-22 (lördag)

Efter två semifinaler med totalt 26 bidrag så är det i kväll dags för Albanien att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av Festivali i Këngës. 18 bidrag tävlar och vinnaren utses av en jury. Kvällens värdar är Enkel Demi och Floriana Garo medan artister som Saimir Pirgu och Ell & Nikki kommer att göra gästframträdanden.

Albaniens “Festivali i Këngës”, final, 22:a december:
När? klockan 20:30 CET
Var? RTSH, Radio Tirana, rtsh.al, albtvlive.com och eurovision.tv
Vinnare? Vinnaren utses av en sjumanna-jury

Tävlande bidrag:
Identitet“, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
Kush ta dha këtë emër?“, Hersi Matmuja
Si ty askush“, Lynx
Love“, Anjeza Shahini
Ylli im polar“, Kelly
Lot… Jetë? Dashuri“, Bojken Lako
Nuk do të ndal“, Valon Shehu
Më ler një ëndërr“, Ani Çuedari
Tek ti në shpirt“, Flaka Krelani
Ku je?“, Selami Kolonja
Dëshirë“, Rosela Gjylbegu
S’jemi më atje“, Kejsi Tola
S’jam perfekt“, Vesa Luma
Jam ti!“, Dr Flori & Fabi
Këtu fillon parajsa“, Merland Kademi
Ti?“, Rezarta Smaja
I çmendur për ty“, Adrian Bujupi
Arti i një fundi“, Xheni & Enxhi Kumrija
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Bland årets finalister hittar vi artister som Kejsi Tola (ESC 2009: “Carry Me In Your Dreams“), Anjeza Shahini (ESC 2004: “The Image Of You“), Hersi Matmuja (NF 2012: “Aty ku më le“) och Dr Flori (NF 2012: “Personale“).

I nuläget kan jag inte påstå att jag hittat något bidrag som framstår som ett självklart ESC-bidrag men det beror förmodligen på att låtarna behöver ett antal lyssningar för att komma till sin rätt. Kanske klarnar det efter finalens framträdanden. Hur som helst så blir det intressant att se om landet kan välja ut ett bidrag som kan matcha Rona Nishlius (“Suus“) fina femteplacering 2012.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Inför kvällens final i Albanien”

  1. Micke

    *lol* Ett helt ok första försök från Albanien att ge sig på själva hjärtat inom musiken – alltså rockmusik. Stundtals riktigt bra medan man ibland undrar va de håller på med. Men som sagt man måste ju börja nånstans.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se