Ukrainas finalister

2012-12-22 (lördag)

NTU, TV-bolaget i Ukraina, har efter auditioner med 52 artister valt ut de 20 stycken som får tävla i finalen den 23:e december. Sändningen börjar redan klockan 10:50 CET och vinnaren utses med hjälp av jury- och teleröster.

Finalfältet i Ukrainas ESC-uttagning 2013:
1. Oksana Pekun & Maxim Novitsky – “Zeleniy dubochok”
2. Maria Yaremchuk / Mariya Yaremchuk – “Imagine
3. Marietta – “Wonder
4. Dmitry Yaremchuk – “Mamo”
5. Inesh – “Delayu shag
6. Zlata Ognevich – “Gravity
7. Emoushen / Emotion – “Saviour
8. Hvozdivchanka / Gvozdivchanka – “Naleteli gusenyata”
9. RealIvanna – “You gave me everything”
10. Tatiana / Tetyana Shirko – “Feeling like a sir”
11. Trinity – “Belym po belomu”
12. Ana Stesiya / Ana Stesia – “Dare to change”
13. Alina Grosu – “Let Go
14. Dasha Medova / Medovaya – “Dont want to be alone
15. Elena / Lena Korneeva – “You’ll be the winner forever
16. Anheliya / Angeliya – “Love is life”
17. Eduard Romanyuta – “Get Real With My Heart
18. Matviy / Matvey Vermiyenko – “Otkryvay menya”
19. DyOfylʹmy / DiOfilmy – “Medlyak
20. Dmitry / Dima Skalozubov – “Davno”
(Källor: esctoday.com, oikotimes.com och esckaz.com)

Uppdaterat: Jag har uppdaterat startfältet med låttitlarna enligt uppgifter från esckaz.com. Enligt dem bryter sex av låtarna (förmodligen nr 1, 8, 9, 12, 18 och 19) mot EBU:s regler och kan därför ej delta om de vinner. En av dem är tyvärr den intressanta “Medlyak“. Typiskt!

Schlagerpinglan: Glädjande nog så lyckades en av mina ukrainska favoritartister att kvala in till finalen, d.v.s. Eduard Romanyuta. Förutom hans låt, “Get Real With My Heart“, så är det främst “Medlyak” och “Gravity” (av de låtar jag lyssnat på) som gjorde mig lite nyfiken. Om det verkligen är dessa låtar som till slut tävlar i finalen kan jag dock inte garantera, jag bara presenterar det jag springer på. 😉

Enligt oikotimes.com är det dock “Let Go” som är förhandsfavorit i nuläget så risken är stor att det blir en final i vitrysk stil som slutar med att jag sitter som en fågelholk och inte förstår någonting alls av resultatet. (Att den för tankarna till “Rhythm Of Love” spelar förmodligen mindre roll då Vitryssland enligt ryktet planerar att ge Alyona Lanskaya en annan låt till Malmö, men mer om det när/om det bekräftas officiellt.)

Mer om Ukrainas uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se