God Jul!

2012-12-24 (måndag)

Schlagerpinglan: Det är nu julafton och redan har sex länder valt ut sina bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Lite justeringar är att väntas men här nedan hittar ni dem alla, presenterade i den ordning jag själv för tillfället rangordnar dem. Eftersom hela tre av låtarna (otroliga 50%) är riktiga guldkorn i mina ögon, så tycker jag personligen att ländernas ESC-uttagningar fått en ovanligt trevlig start. Jag önskar er alla en fortsatt bra ESC-säsong och en riktigt god jul!

Topp-sex: Utvalda bidrag till Eurovision Song Contest 2013:
1. Ukraina: “Gravity“, Zlata Ognevich
1. Litauen: “Something“, Andrius Pojavis (semifinals-framträdande)
3. Schweiz: “You and me“, Heilsarmee (musikvideo)
4. Vitryssland: “Rhythm Of Love“, Alyona Lanskaya
5. Belgien: “Love Kills“, Roberto Bellarosa
6. Albanien: “Identitet”, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “God Jul!”

 1. Christopher

  God jul med. Ska också visa min första lista.
  1. Schweiz 5-/5
  2. Litauen 5-/5
  3. Albanien 4/5
  4. Ukraina 3/5
  5 Vitryssland 2+/5 (Refrängen 4/5, Resten 1+/5
  6. Belgien 1/5

 2. davve

  hoppas du har haft en bra jul

 3. Micke

  Tycker om två av de sex klara bidragen:

  1. Schweiz
  2. Litauen

  Har inte bestämt mig än för vad jag ska tycka:

  3. Albanien
  4. Ukraina

  Tycker är ganska tråkig:

  5. Belgien:

  Extremt dålig. Rent urusel:

  6. Vitryssland

 4. Schlagerpinglan

  @Christopher, Intressant att du givit Albaniens bidrag en 4:a. Det ger mig hopp om att även jag någon dag ska få grepp om den. 🙂

  @davve, Min jul har varit/är helt fantastisk. Tydligen hade jag varit riktigt snäll i år. 😀 Hoppas din jul också varit/är det.

  @Micke, Som tur är så finns det ju hopp för många av de “mindre bra” bidragen då de har gott om tid att slipa till dem innan de kommer till Malmö.

 5. André

  Min lista:

  1. Schweiz. Trevlig omedelbar låt som man blir glad av.
  2. Litauen. Jag kan inte helt sätta fingret på vad det är som är bra med denna men den är så mystisk och tilltalande så att mitt intresse fångas är solklart.
  3. Albanien. Är svag för rock och den här arena-låten är precis den form utav rock man vill se i ESC.
  4. Vitryssland. Ett typiskt ESC-bidrag som man kan dansa till. Kan ge Vitryssland deras tredje finalplats.
  5. Ukraina. Det börjar bra. Vacker inledning på låten och låten framförs av en bra sångerska men desto mer tiden går desto mer tjatigt blir det och Zlata drunknar dessutom i kören som jag tycker förstör hela låten med sina skitnödiga röstresurser.
  6. Belgien. Tjatig, konstigt upplagd låt med svag sånginsats. Inte bra.

 6. Micke

  Nu tror jag att jag bestämt mig även vad det gäller Albanien och Ukraina. Fullständiga motsatser med tanke på hur jag bygger mitt omdöme.

  Fortfarande är Schweiz och Litauen outstanding av de sex klara bidragen. Men jag känner faktiskt att det finns tre bra bidrag och det tredje är Albanien: Någonting i mig vill egentligen inte tycka om bidraget men lik förbannat gör jag det. Säger som André “Jag är svag för rock”. Jag tycker bättre och bättre om låten även om det är mycket nybörjarstuk i låten. Men som jag sagt tidigare albaner är inte vana vid rock och nånstans måste man ju börja. Jag gillar låten så enkelt är det 🙂

  Till Ukraina: Här är det tvärtom något i mig som verkligen vill gilla låten. Den börjar mycket vackert och jag börjar få bra vibbar men efter 35 sekunder kommer första dippen när en snubbe plötsligt för ett spel och utbrister “Åh-aji-aj”. Vet inte om han trampade snett eller något men när det händer igen inser även en tönt som jag att det ingår i låten. Och inte blir det bättre. De två killarna har uppenbarligen gett sig tusan på att förstöra för den skönsjungande sångerskan. Mitt råd är klockrent: Ta bort killarna i kören och ge sångerskan och låten en ärlig chans. Som låten är nu kan den tyvärr inte få mer än godkänt av mig.

  Belgien känns fortfarande ganska tråkig och intetsägande och Vitryssland vill leka Loreen och misslyckas kapitalt med en låt som jag innerligt hoppas blir årets sämsta bidrag.

  Både Christopher, André och jag har samma topp tre. Kul! Du får nog lyssna igen Schlagerpinglan 🙂

 7. Josef

  Jag tycker det är ganska lätt att utse den sämsta låten i Albanien eftersom de hade ett så pass utmanande och annorlunda nummer 2012 så får de pass av mig nu. 1 / 12. Tyvärr räcker inte Belgien långt i år heller. Det verkar nästan som om de knappt vill komma till final när man skickar ett bidrag med så låg kvalitet. 2 / 12

  Vitryssland kanske egentligen inte är så dålig men hennes utstrålning får mig att rysa.3 /12
  Schweiz fortsätter att gilla rockchangern och låten är faktiskt riktigt trevlig, men då den är helt befriad från nytänk så ger jag denna låten bara 5 poäng av 12 möjliga.

  Minifinalen mellan Litauen och Ukraina (som alltid överraskar och utvecklar Ukraina) har all anledning att kunna bli topp 10 i år. Litauens låt har en underbar inledning men dör litegrann av eftersom, även om refrängen är bra och ackomp. stämmer snyggt är den lite för sorgsen men en 7 / 12.

  Ukraina får en superstark 8 med en sådan röst och det helt oväntade iaohaa (dock lite Loreenvarningimmitation med att i princip bara använda svarta artister) men vad COOLT. Snyggt med den senare övergången där hon trycker på med en väldigt kraftfull röst men svagheterna med den svaga starten och lite tråkiga slutet ges bara 8. Men detta kan absolut vara en 10 / 12 för mig OM de försöker få fram den där svarta killens läten lite mer med en betydligt mer intressant början som känns mest slätstruken och sliskig. 8 / 12

 8. Schlagerpinglan

  @André, Jag hoppas att Ukraina gör något vid sitt körproblem så att det tydligare framgår vilken gåshudsgivande vinnarlåt Zlata har.

  @Micke, Jag lyssnar och lyssnar och lyssnar på bidragen i Albaniens ESC-uttagning…. Vissa bidrag tar längre tid än andra att få grepp om. 😉

  @Josef, Intressant med din uppfattning om Vitryssland då det i mitt fall är tvärtom. Jag tycker låten är bättre än artisten. Vad gäller Ukraina så håller jag däremot helt med dig om att det är en oerhört stark låt som behöver vissa justeringar för att riktigt nå ända hem.

 9. Josef

  Men då tycker vi väl ganska lika kring Vitryssland: Låten är bättre än artisten!?

  Ukraina: Ska jag gissa ett odds på exempelvis Bet365 i April / Maj så tror jag Ukraina kommer ligga som 7-10 favorit med ett odds pendlande på c:a 25-40 gånger pengarna. Jag tror kanske många kan ha sina funderingar just kring kören lite att slutet inte känns riktigt genomtänkt osv.. Vi får se!

  Jättebra arbete du gör för oss ESC-intresserade!

  Tack för svaret!

 10. Schlagerpinglan

  @Josef, OK, då missuppfattade jag dig. Jag trodde att det var trevliga rysningar du fick av den vitryska artisten. 😀 Vad gäller Ukraina så är jag väldigt intresserad av hur slutresultatet kommer att se ut för jag kan inte tänka mig att kören kommer att vara kvar i nuvarande skick. Roligt att höra att sidan uppskattas, vilket gör det ytterligare lite skojigare att uppdatera den. 😀

 11. Micke

  Schlagerpinglan: Ställer mig helt bakom det Josef säger om din sida även om jag väntar på en sak 🙂 Skulle det inte vara uttagning i Finland den 27 dec eller har jag snurrat till det fullständigt? Jag har två favvisar bland de tolv så jag väntar lite på att kolla om de är med bland de nio som till slut gör upp om det.

  Ställer mig också bakom det du säger om att du inte kan tänka dig att Ukraina kommer att ha kvar kören i nuvarande skick. Där är vi helt överens. Kören sabbar helt för en i övrigt bra sångerska och låt.

  Har låtit flertalet av mina vänner som egentligen inte gillar ESC, och än mindre MF, lyssna på de sex finalklara låtarna till ESC. Närmare bestämt har 14 polare lyssnat. De flesta hade samma åsikt om Ukrainas kör som jag TA BORT DEN. Tre stycken började t.o.m asgarva när de hörde kören.

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo, den 27:e december skulle de tolv utvalda bidragen i Finlands UMK presenteras och sedan följer två “juryn möter deltagar”-avsnitt den 3:e och 10:e januari men jag tror inte att några bidrag kommer att röstas ut förrän vid den första “live-spelnings-showen” den 17:e januari.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se