I går avgjordes den första deltävlingen av MGP, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Av de sju bidragen som tävlade valde TV-tittarna ut tre som gick direkt till finalen den 9:e februari. De fyra kvarvarande bidragen har fortfarande chansen att få NRK:s wildcard. Resultatet samt länkar till gårdagens framträdanden ser ni här nedan:

Bidragen som gick direkt vidare till final:
1. “Alone“, Gromth feat. Emil Solli-Tangen
2. “Underground“, Datarock
3. “Paid My Way“, Vidar Busk

Bidragen som fortfarande har chans på NRK:s wildcard:
Sleepwalking“, Carina Dahl (officiell musikvideo)
Det er du“, Tom Hugo
Give A Little Something Back“, Julie Bergan
Catch Me“, Mimi Blix
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag är ledsen Norge, men jag hittade faktiskt inget bidrag som jag föll för i denna deltävling. Inte ens nu när jag fick alla presenterade i fullversion och med tillhörande scenshow var det någon som stod ut från mängden.

I stället så var det snarare Jenny Skavlan (programledaren) som gjorde bäst intryck på mig. Med självförtroende, utstrålning, tydligt tal och ett stort leende så behöver man tydligen inga krystade skämt, utan hon verkade vara som skapt för att leda MGP. Grattis till ett bra val, NRK.

När det kommer till gårdagens resultat så kan jag varken instämma med eller opponera mig mot tittarnas beslut. Alla låtarna hade väl sina för- och nackdelar: “Alone” hade en vacker refräng men föll på growlandet, både “Underground” och “Paid My Way” svängde visserligen en hel del men inte riktigt på det sättet jag skulle föredra.

De utslagna bidragen hade den gemensamma nämnaren att de alla var alltför anonyma för min smak men ironiskt nog så märker jag nu att det är just de fyra som växt till sig mest under natten. 🙂

Nåja, jag tror inte att Norges ESC-2013-bidrag fanns bland den första deltävlingens bidrag utan jag hoppas att detta bara var en liten mjukstart från NRK:s sida. Förhoppningsvis har de laddat de andra deltävlingarna med några riktigt starka bidrag och en eller annan stor, välkänd artist. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se