I kväll är det dags för den andra av tre deltävlingar i Melodi Grand Prix, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. De sju bidrag som presenterades i MGP Direkte i onsdags, se reprisen här, tävlar om tre platser i finalen den 9:e februari. Här är vad som gäller för kvällen:

Norges “Melodi Grand Prix 2013″, Deltävling 2 (Florø), 26/1 2013:
När?: kl. 19:55 CET
Var?: NRK1 och nrk.no
Vem bestämmer?: 100% tittarröster
Till final: Tre bidrag går direkt till finalen den 9:e februari
Extrachans: Av alla deltävlingarnas utslagna bidrag väljer NRK ut ett wildcard

Tävlande bidrag: (lyssna på smakprov av bidragen på nrk.no)
1. “Det vakje mi tid”, Martin Blomvik
2. “I’m With You”, Annsofi
3. “On Hold”, Shackles
4. “No One”, Hank
5. “Ulvetuva”, Fjellfolk
6. “Shine With Me”, Haji
7. “Feed You My Love”, Margaret Berger
(Källor: esctoday.com och nrk.no)

Schlagerpinglan: Efter förra veckans, enlig mig, ganska bleka startfält så är det med glädje jag märker att jag faktiskt hittat ett bidrag som skulle kunna liknas vid en personlig favorit. Bidraget är “No One” med Hank och det har som enda norska bidrag så här långt fått mig i alla fall lite intresserad. Det tar sig. 😀

Mer om Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför kvällens deltävling i Norge”

  1. Axel

    Jag hoppas att Hank går vidare, dock så har jag två andra favoriter i deltävlingen och det är Haji och Martin Blomvik. 🙂

  2. Micke

    Om man säger att man tycker den här deltävlingen är betydligt bättre än den första som Norge hade vad betyder det då? Eftersom jag sa så innebär det givetvis att jag tycker det men innebär det att jag tycker den här deltävlingen är bra? Nej för det tycker jag definitivt in, vilket säger en del om vad jag tyckte om den första.

    Här finns dock hyfsade låtar och en håller riktigt god klass och det är “No One”, Hank. Men det som mest får mig att reagera efter att höra dessa låtar är att det jag hoppades inte skulle hända mer i ESC 2013 har hänt. Jag trodde i min enfald att vi redan sett det mest usla bidraget i vinnarlåten i Vitryssland men kanske jag hade fel. Norge tar åtminstone upp kampen när de ställer upp med den usla
    “Det vakje mi tid”, Martin Blomvik.

    Snälla Norge ni representerades av förra årets näst sämsta låt i hela ESC. Gör inte om det misstaget med att skicka detta pekoral.

  3. Micke

    Axel: Förlåt jag hann inte se ditt inlägg. Hade jag gjort det hade jag inte skrivit det jag gjorde om den där låten. Sorry

  4. Schlagerpinglan

    @Micke, Du har så klart rätt att tycka som du vill om bidragen, men själv är jag nog böjd att gå på Axels linje angående Martin Blomviks bidrag. Den har något speciellt som kanske kan bli bra. Ska bli intressant att se hur slutresultatet blir.

  5. Micke

    Schlagerpinglan: Tack. Jag känner dock att visst ska man säga vad man tycker men det betyder ju inte att man ska köra över andra för det. Respekt är ett viktigt ord. Visst jag spydde hur mycket galla som helst över Österrikes Woki mit deim popo från förra året men det var aldrig någon som visade någon annan åsikt och då blir det en helt annan sak.

    Jag står givetvis för vad jag säger och hade nämnt det på något sätt ändå men hade jag sett Axels inlägg innan jag skrev hade jag framfört min åsikt på ett helt annat sätt.

    Vet du jag gillar Hanks låt bättre och bättre. Det enda som drar ned den lite är bakgrundssångarnas “no one”. Känns som låten tappar varje gång när de kommer in.

  6. Micke

    Får väl göra en ranking här innan jag drar ut. Inte överförtjust i bidragen men Hank är klar etta:

    1. “No One”, Hank
    2. “Feed You My Love”, Margaret Berger
    3. “I’m With You”, Annsofi
    4. “Ulvetuva”, Fjellfolk
    5. “Shine With Me”, Haji
    6. “On Hold”, Shackles
    7. “Det vakje mi tid”, Martin Blomvik

  7. Micke

    Den låten jag tyckte var bäst “Hank” och de tre jag tyckte var sämst försvann. Så kan det gå 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se