Nu på lördag, den 2:a februari, avgörs den första kvartsfinalen av tre av “A Dal“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Vid varje deltävling tävlar 10 bidrag och 6 stycken av dessa går vidare till semifinalerna enlig följande: Först väljer juryn ut sina tre favoriter, sedan får TV-tittarna rösta fram ytterligare tre semifinalister.

Av de 18 bidrag som tar sig vidare till semifinalerna den 23:e och 24:e februari tar sig åtta bidrag vidare till finalen den 2:a mars. Här nedan ser ni länkar till bidragen i den första deltävlingen.

Startfältet i Ungerns “A Dal 2013”, Kvartsfinal 1, 2:a februari:
Szíveddel láss“, Agárdi Szilvi & Pál Dénes (framträdande)
Neonzöld“, Background (fullversion)
Húz“, Baricz Gergő (fullversion)
Tükörkép“, Bogi (fullversion)
Nincs baj“, Fehér Zoltán (fullversion)
Örök harc“, Gyurcsik Tibor (fullversion)
Nem akarok többé játszani“, Keresztes Ildikó (fullversion)
Játszd újra“, Mrs Columbo (fullversion)
Ezt látnod kell“, Palcsó Tamás (fullversion)
Csak állj mellém“, Rácz Gergő (fullversion)
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Ungerns första deltävling sammanfaller tyvärr med Maltas och Islands finaler, Norges tredje deltävling och Melodifestivalens säsongstart, så chansen att jag kommer att följa den på lördagskvällen är väl minimal. Detta hindrade mig dock inte från att lyssna igenom de tävlande bidragen och det är ett beslut jag verkligen inte ångrar. Bland dem hittade jag nämligen ett riktigt litet guldkorn, “Csak állj mellém“, och nu vet jag i alla fall ett bidrag som jag kommer att hålla tummarna för på lördag. 😀

Mer om Ungerns uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ungerns “A Dal 2013”: Deltävling 1”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Vi är på precis samma planet just nu. Har också “Csak állj mellém“, Rácz Gergő som en favvis men jag har iofs två stycken.

  Var tvungen att nypa mig i armen när jag hörde den blinda flickan och hennes partner i “Szíveddel láss“, Agárdi Szilvi & Pál Dénes. Jisses det är inte ofta man hör två röster matcha så himla bra i ESC. I videon ligger varje ton mellan dem helt perfekt. Vill dock först se detta live innan jag verkligen tror att de matchar så bra. Försökte öppna din länk där du skrev att det var deras framträdande men av nån anledning fick jag inte upp den. Gissa om jag är spänd på att se deras framträdande.

  Dessa två låtar ligger för mig i särklass och skulle nån av dem vinna skulle jag vara supernöjd. Skulle rösterna matcha lika bra i låt ett även live så håller jag nog den först.

 2. Micke

  Min förhoppning om låt nummer ett steg plötsligt. Hittade en annan låt med detta par live och deras röster verkar inte vara fejk på något sätt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se