Bulgariens ESC-2013-planer

2013-01-30 (onsdag)

BNT, TV-bolaget i Bulgarien, har nu äntligen avslöjat sina planer för Eurovision Song Contest 2013: De kommer att utse sin representant internt medan bidraget ska utses genom en låtuttagningsshow den 3:e mars.

Den 10:e februari kommer en specialtillsatt kommitté att avslöja vem/vilka de valt ut till att få representera landet i Malmö. Artisten/artisterna kommer sedan att få presentera fem låtar för BNT, som i sin tur kommer att välja ut tre av dem till den nationella finalen. Dessa tre låtar kommer att presenteras den 17:e februari. Vilken låt som blir landets ESC-bidrag avgörs den 3:e mars av TV-tittarna och en fem-manna-jury. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det har varit tyst om Bulgarien väldigt länge nu. Senaste livstecknet var direkt efter ESC 2012 då de gjorde sin undersökning. Det ska bli intressant att se om de fick fram något användbart ur den och om det i så fall visar sig i slutresultatet. Jag hoppas på det bästa, för liksom San Marino så har Bulgarien en ganska deprimerande ESC-historia. (Här hittar ni resultaten och länkarna till Bulgariens alla åtta ESC-bidrag.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se