I kväll sändes det tredje avsnittet av “MGP Direkte“, där veckans startfält i NorgesMelodi Grand Prix 2013” avslöjades. Missade ni livesändingen, eller vill se den igen, finns den på tv.nrk.no. Startfältet ser ni här nedan medan ett smakprov på låtarna och lite info om artisterna finns på nrk.no.

Startfältet i Norges “Melodi Grand Prix 2013”, Deltävling 3, Larvik, 2:a februari:
1. “Utopia”, Gothminister
(t&m: Bjørn Alexander Brem)
2. “Bombo”, Adelén
(t&m: Ina Wroldsen, Quiz & Larossi)
3. “Sweet and Heavy”, Lucky Lips
(t&m: Malin Pettersen)
4. “Awake”, Gaute Ormåsen
(t&m: Gaute Ormåsen, Jesper Borgen, Fredrik Borgen)
5. “The Young”, Anina
(t&m: Anine Stang, Mattias Frändä, Johan Åsgärde)
6. “Not Afraid”, Winta
(t&m: Beyond 51, Winta)
7. “I Love You Te Quiero”, Sirkus Eliassen
(t&m: Magnus Eliassen, Erik Eliassen)
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Ett namn som jag genast kände igen var Gaute Ormåsen, som var min favorit 2010 då han så snöpligt åkte ur MGP:s “Siste Sjanse” i den andra duellen med “Synk eller svøm“. Tyvärr så fick jag inte lika starka vibbar av årets “Awake” men man vet aldrig, den kanske bara behöver lite fler lyssningar.

Inte heller de andra bidragen fick mig att bli direkt lyrisk men där fanns faktiskt en del låtar som lät ganska lovande, vilket är ett stort steg i rätt riktning. 😀 För tillfället så är det främst “Utopia” med Gothminister som väckte min nyfikenhet men även “The Young” och “Not Afraid” lät som låtar som jag eventuellt kan fastna för.

Kanske, kanske hittar jag en norsk favorit på lördag. Jag hoppas verkligen det, för det hade gjort MGP-finalen den 9:e februari så mycket mer spännande.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se