På onsdagen meddelade TV-bolaget SMRTV att San Marino kommer att representeras av sångerskan Valentina Monetta i Eurovision Song Contest 2013. Precis som förra året kommer hon att tävla med en låt av Ralph Siegel men denna gång är texten skriven av Mauro Balestri.

San Marinos bidrag heter i år “Crisalide” (“Chrysalis” i den engelska versionen) och kommer att presenteras för allmänheten vid ett senare tillfälle i en speciell show som även kommer att sändas via webben.
(Källa: eurovision.tv)

Länkar till smakprov på låtar med Valentina Monetta:
The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh)“, Valentina Monetta (ESC 2012: 14:e i semi 1)
Facebook Uh, Oh, Oh”, Valentina Monetta (musikvideo)

Schlagerpinglan: Förra året var jag inte alls imponerad av San Marinos bidrag men eftersom detta helt berodde på låten så ser jag dagens nyhet som en delvis väldig god sådan. Valentina Monetta kan uppenbarligen sjunga och det syns att hon trivs på scenen. Att hon dessutom inte tillhör skaran av superunga “Bambi-på-hal-is”-sångerskor ser jag som ytterligare ett stort plus. Förhoppningsvis får hon i år revansch med en riktigt bra låt.

Vad gäller valet av Ralph Siegel är jag däremot mer skeptisk. Förr i tiden presenterade han storverk som t.ex. “Ein Bißchen Frieden” (1982) och “Wir geben ‘ne Party” (1994) men på sistone så har det tyvärr varit den ena besvikelsen efter den andra. Nu senast så ville ju han och Lys Assia representera Schweiz med “All in your head“ men det blev (som tur var) ingenting med det.

För San Marinos och Valentinas skull så hoppas jag att vi i “Crisalide” ser en del av Siegels gamla talanger skina igenom. 2013 är fjärde ESC-försöket för det lilla landet och visst hade det varit trevligt om de för en gångs skull kunde ta sig vidare till finalen. Jag håller tummarna. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Valentina Monetta & Ralph Siegel för San Marino 2013”

  1. Davve

    Man får ju för hennes egen skull hoppas att san marino går till final i år. Att missa finalen 2 år i rad vore ju ganska tråkigt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se