Tidigare i kväll avgjordes semifinalen av UMK, Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Av de sex bidrag som tävlade valde TV-tittarna och en jury ut fyra bidrag som gick vidare till finalen den 9:e februari. De övriga två fick lämna tävlingen. Här nedan ser ni länkar till de första deltävlingarnas framträdanden samt juryns poäng. Hur tittarna röstade har ännu inte presenterats.

Bidragen som gick vidare till finalen (juryröster):
Flags“, Great Wide North (40 p.)
Saturday Night Forever“, Last Panda (24 p.)
He’s Not My Man“, Elina Orkoneva (32 p.)
Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving (22 p.)

Bidragen som åkte ut (juryröster):
Ilmalaivalla“, Rautakoura (24 p.)
Last Night“, Iina Salin (24 p.)
(Källa: yle.fi)

Övriga finalklara bidrag:
We Should Be Through“, Mikael Saari
Colliding Into You“, Diandra
Marry Me“, Krista Siegfrids
Lost“, Arion

Schlagerpinglan: Vad hände där egentligen? Efter att juryn röstat så såg det ju så bra ut: Iina Salin och Lucy Was Driving var på väg ut ut tävlingen, precis som jag hade hoppats. Tyvärr fick jag rätt i att tittarna inte gärna röstar vidare finskspråkiga bidrag och det blev till slut Rautakoura som fick lämna tävlingen i stället för Lucy Was Driving. En liten grå kant på en annars mycket trevlig kväll.

Nåja, det blir väl till att smälta resultatet och sedan ta nya tag och fokusera på den finländska finalen som avgörs den 9:e februari. Först är det dock en hel del andra deltävlingar som ska avklaras. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Finlands UMK 2013: Semifinalen”

 1. Micke

  Det enda viktiga var att “Last Night“, Iina Salin fick sätta till reträtt. Urusel låt i klass med det sämsta jag hört.

  När sedan Lucy was driving fick till det bättre den här gången var det lika solklart för mig att den skulle gå vidare. Hemskt om artister förstör bästa låten men den här gången var det inte fullt så illa som sist.

  Jag hade däremot tagit in Rautakoura och ut med Last Panda.

  Så vad säga om finalen då? Tre saker varav det första är en repris.

  “Dancing All Around the Universe“, Lucy Was Driving är i mina ögon klart bästa låten men det hjälper inte när inte gruppen matchar det.

  Bäst är därför istället “We Should Be Through“, Mikael Saari

  Klart sämst är “Marry Me“, Krista Siegfrids

  Men för mig är alla förutom den sistnämnde helt ok låtar.

 2. Daniela

  Jo, Lucy Was Driving måste ha haft stort tittarstöd i kväll! Och inte mig emot egentligen, för jag har alltid tyckt att låten är helt okej och i kväll fick den äntligen också komma lite till sin rätt då bandet gjorde sitt klart bästa framträdande hittills i UMK. Även jag sörjer dock Rautakoura och hade gärna bytt ut dem mot Last Panda, vars låt jag tycker känns väl enformig och innehållslös i längden. Huvudsaken för mig var dock att Great Wide North gick vidare, och nu hoppas jag att det faktum att de inte gick direkt till final förra veckan bara berodde på att deras fans antingen inte råkade sitta bänkade framför TV:n just då eller också tog för givet att de skulle gå vidare och därför inte brydde sig om att rösta. Det har ju visserligen aldrig hänt i Melodifestivalen att ett bidrag från Andra chansen sedan vunnit finalen, men i UMK känns det lite som att vad som helst kan hända! 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se