Lyssna på Irlands fem finalister

2013-02-07 (torsdag)

Irland kommer, som tidigare meddelats, att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 den 22:a februari genom “Eurosong 2013” under “The Late Late Show“. I går avslöjade TV-bolaget RTE vilka fem artister och bidrag som kommer att delta i finalen och idag spelades bidragen upp i radioprogrammet “Mooney“, se länkar nedan. Vinnaren kommer att utses av en kombination av jury- och teleröster.

Startfältet i Irlands ESC-uttagning 2013:
1. “Son Kez/The Last Time“, Inchequin (officiell video)
(t&m: Hugh O’Neill, Sinead Bradley, arr: Tevfik Kulak) (mentor: Shay Healy)
2. “Crashing Down“, Aimée Fitzpatrick
(t&m: Robert Grace) (mentor: Mark McCabe)
3. “Fire“, Zoe Alexis Bohorquez (officiell video)
(t&m: Lauren White, Niall Mooney, Willie Weeks) (mentor: Niall Mooney)
4. “Only Love Survives“, Ryan Dolan (officiell video)
(t&m: Wez Devine, Ryan Dolan) (mentor: Stuart O’Connor)
5. “Kiss Me“, Kasey
(t&m: Drax) (mentor: Mairéad Farrell)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: För första gången sedan fem-mentors-systemet infördes så finns inte Jedward (8:a i ESC 2011 med “Lipstick” och 19:e i ESC 2012 med “Waterline“) med i startfältet men jag tror inte att jag kommer att sakna dem, då årets utvalda bidrag verkar ganska lovande.

Efter en första genomlyssning av bidragen kan jag tänka mig att “Son Kez” (med sin mix av rock och nationella tongångar), balladen “Crashing down” (med sin stora väx-potential) och poppiga “Fire” (med sina välkända men giftiga slingor) mycket väl kan bli något jag uppskattar vid finalen. Den lite hurtiga “Kiss me” känns däremot alltför enformig för att det ska vara roligt.

Kvar har vi då “Only Love Survives“, där den speciella sångrösten genast fångade mitt intresse. När bidraget sedan visade sig ha både takter och komptekniker som jag är väldigt svag för så visste jag att jag lyssnade på min favorit. 🙂 Det enda jag saknar i bidraget är en lite starkare refräng, men den kanske växer fram senare.

Ja, detta var endast min första uppfattning av bidragen. Vilka det är som vinner/förlorar på att lyssnas på ett flertal gånger och framför allt på att framföras live återstår att se.

Mer om Irlands uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på Irlands fem finalister”

 1. Isabell

  Märkligt Schlagerpinglan, eller kanske ändå inte!
  Jag gjorde oxå en snabb genomlyssning av alla 5 bidragen med egentligen endast en favorit som resultat. Nämligen ‘Only love survives’! En mkt tilltalande sångröst har den unge mannen och melodin känns härlig och catchy! Håller även med att refrängen skulle kunna vara lite starkare!
  Kanske blir det versen som lyfter hela låten och sångaren… 😉

 2. Schlagerpinglan

  @Isabell, Nu har jag lyssnat på låtarna ytterligare ett antal gånger och fortfarande är det “Only love survives” som är min självklara favorit. Jag kommer därför att hålla tummarna för att Ryan Dolan kan göra låten rättvisa live på fredag. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se