Lettland kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Dziesma” den 16:e februari. Innan dess ska två semifinaler avgöras, varav den första sändes tidigare i kväll. Av 12 bidrag så valde jury- och tittarröster ut 6 stycken som gick vidare, se resultat och länkar till kvällens framträdanden nedan.

Bidragen som gick vidare från “Dziesma”, Semifinal 1 (i ordningen de lästes upp):
When you are with me“, Antra Stafecka
I need a hero“, Samanta Tīna
Upside down“, Sabīne Berezina
Higher and higher“, Liene Candy
Sad trumpet“, PeR
Love“, Headline

Bidragen som åkte ut (ej resultatordning):
Better than you“, Pieneņu vīns
Give me a try“, Ivo Grīsniņš-Grīslis
Good woman“, Dominic Okolue
Love responder“, Liene Matveja & Baiba Reine
Never let me go“, Olafs Bergmanis & The random people
Tirpini“, Fox Lima
(Källa: ltv.lt)

Schlagerpinglan: Precis som inför semifinalen så var “Love” min stora favorit. En del av mig tyckte visserligen att det var ett riktigt B-betonat bidrag men resten av mig bara smälte inför detta enkla men effektiva musikaliska och koreografiska mästerverk. 😀 Jag trodde däremot aldrig att den skulle gå vidare och vet i ärlighetens namn inte om Lettland gör så klokt i att skicka den till Malmö men… jag gillade verkligen det jag såg/hörde och satt som på nålar när den lästes upp som den sista finalisten. 😀

Min andra förhandsfavorit, “Give me a try“, var fortfarande bra låtmässigt men föll tyvärr på framträdandet och inte ens jag tyckte att den skulle gå vidare. I stället var det “Higher and higher” som fick min andraplats, trots att Liene Candy såg lika ensam ut som Sofi Marinova gjorde i ESC 2012. Får hon bara några bakgrundsdansare så ökar nog hennes chanser i finalen rejält.

Annars stod nog Samanta Tīna för den största positiva överraskningen för mig. Jag har aldrig varit så förtjust i hennes tidigare bidrag men “Hero” fick mig verkligen att heja till. Låt, artist, framträdande – allt verkade klaffa och jag tror att detta var kvällens stora vinnare i en semifinal där jag både hittade en mängd bra låtar och höll med om större delen av resultatet. 😀

(Nu är jag väldigt sugen på att se livesändningen av den andra semifinalen som sänds redan i morgon men med tanke på hur många andra ESC-shower som går samtidigt så blir det nog till att se den i efterhand.)

Mer om Lettlands uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se