Inför kvällens final i Lettland

2013-02-16 (lördag)

Efter två avklarade semifinaler kommer Lettland i kväll att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Dziesma“. 12 bidrag tävlar och bland de gästande artisterna hittar vi namn som Anmary och Ott Lepland. Mer info ser ni här nedan:

Lettlands “Dziesma”, final, 16:e februari:
När? klockan 20:15 CET (eller 20:25 CET)
Var? LTV1 och ltv.lv
Vinnare? Först utses tre superfinalister, sedan vinnaren, allt med 50/50 jury- och tittarröster.

Tävlande bidrag:
1. “One“, Niko
2. “Fool in love“, Dāvids Kalandija & Dināra
3. “When you are with me“, Antra Stafecka
4. “Sad trumpet“, PeR
5. “The one“, Pieneņu vīns
6. “I am who I am“, Marta Ritova
7. “Higher and higher“, Liene Candy
8. “I need a hero“, Samanta Tīna
9. “Cold heart“, Ieva Sutugova
10. “Love“, Headline
11. “Upside down“, Sabīne Berezina
12. “Here we go“, PeR
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Tyvärr så har jag missat liveframträdandena från hela fyra av finalisterna och kan därför inte vara helt säker på vad jag tror och tycker om startfältet. Av det jag sett från den första och andra semifinalen så tror jag väldigt mycket på Samanta Tīna och hennes vackra “I need a hero“. Jag har svårt att tro att något av de fyra bidrag jag missat kan vara mer “hela paketet” än det, men det återstår ju att se.

Ur svensk synvikel sett kan det även vara intressant att påpeka att hela fyra av finalisterna är så kallade “svensk-bidrag”, med en eller flera svenska upphovsmän: “I need a hero“, “Upside down“, “One” och “Fool in love“. Vi får väl se hur det går för dem i kväll.

Jag kommer dock att hålla tummarna för ett helt annat bidrag, nämligen “Love” med Headline. Jag tror att det är ganska chanslöst och egentligen förstår jag inte vad jag ser i det men… ibland ska man nog inte analysera alltför mycket. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se