I kväll klockan 20:00 startar den fjärde deltävlingen av “Melodifestivalen 2013“, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Showen kan ni följa både på SVT1 och svt.se och där finns även allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant).

Här nedan ser ni vilka bidrag som tävlar i kvällens deltävling, samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner.

Startfältet, Melodifestivalen 2013, Deltävling 4, Malmö 23/2:
1. “Rockin’ The Ride“, Army of Lovers
2. “Must Be Love“, Lucia Pinera
3. “You“, Robin Stjernberg
4. “Trivialitet“, Sylvia Vrethammar
5. “Bed On Fire“, Ralf Gyllenhammar
6. “Jalla Dansa Sawa“, Behrang Miri
7. “Breaking The Silence“, Terese Fredenwall
8. “Tell The World I’m Here“, Ulrik Munther
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Jag, som tyckte om Munthers “Soldiers” förra året och hoppades på något liknande i år, kan inte påstå att jag direkt älskar den U2-sega “Tell the world I’m here“. Likväl så tillhör den en av de fyra som jag hoppas tar sig vidare i kväll, tyvärr av den trista anledningen att jag inte hittar så många bättre val.

De övriga tre jag i nuläget hoppas på är hängmatta-bossan “Trivialitet“, den intressanta “You” som jag tror kan växa till sig efter några lyssningar och varför inte även “Rockin’ The Ride” bara för att det är just Army of Lovers och (igen) brist på bättre alternativ. 🙂

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på (nästan hela) fullversionerna av Malmös bidrag”

 1. Adri

  Ulrik Munther är ohotad favorit enligt mig. Han är den enda av dem som är kvar i tävlinen som jag skulle känna mi stolt om han representerade Sverige. Tyvärr tror jag inte han vinner. Det tror jag (tyvärr) att Yohio gör. 🙁

  min andra finalist är Breaking The Silence. Jag verkar vara den enda som tycker om denna låt så den är troligen chanslös.

  min första andrachansen-biljett skulle jag ge Behrang Miri: Man blir glad av den och han är ju en bättre version av Sean Banan och han gick ju ända till globen.

  min andra AC-biljett ger jag till Army Of Lovers: Rockin the ride är i det lite upprepande laget för mig. Medryckande men inte så mycket mer. Jag gillar den ändå lite. 😛

  de utslagna (är enligt mig):

  Robin Stjernberg: Låten verkar vara lite svår och i 60-minutersklippet från repet sjöng han falskt. Hoppas han inte gör det ikväll. Tror att han är en given finalist (han kommer i alla fall topp fyra, garanterat)

  Lucia Pinera: Stör mig fortfarande på likheterna hennes låt har med Adeles Rolling In The Deep. Bra sångerska men tråkig låt. hamnar 6-7 tror jag.

  Ralf Gyllenhammar: Motsatsen till Terese Fredenwalls låt så tror jag att alla förutom jag kommer gilla detta. Denna är rätt så garanterad i topp fyra, troligtvis final faktiskt.

  Sylvia Vrethammar: Om det inte hade varit p.g.a Rikard Wolffs urusla låt för två veckor sedan så skulle detta vara årets sämsta låt. Den är så tråkig och lyfter aldrig.

 2. Kerstin

  Jag har två klara favoriter ikväll och det är Ulrik och Robin. Precis som du Schlagerpinglan så var jag väldigt förtjust i Soldiers förra året och hoppades Ulrik skulle komma tillbaka detta år med en ännu starkare låt för jag gillar verkligen Ulrik som artist och jag tycker han lyckats få till en starkare låt. Det verkar som många gillar Ralf Gyllenhammar men hårdrock har definitivt aldrig varit min grej. Army of Lovers låt är definitivt inte något att jubla över men ska bli intressant att se showen ikväll men frågan är ju vem som kommer att rösta på dom. Vi som växte upp med deras musik förväntade oss mer och den yngre generationen kommer kanske lägga sina röster precis som jag på Ulrik och Robin och den äldre kommer nog tycka det är för smaklöst. Bara Ulrik tar sig rakt in i finalen så är jag mer än nöjd sen får det gå hur det vill.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se