Georgiens ESC-bidrag 2013

2013-02-27 (onsdag)

I dag presenterade Georgien sitt internvalda bidrag till Eurovision Song Contest 2013 och det var som tidigare meddelats “Waterfall” av Thomas G:son med Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani, se länk nedan. Nästa vecka kommer den officiella videon till låten att presenteras.

Lyssna på Georgiens ESC-bidrag 2013 här:
Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – “Waterfall”
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då en av mina favorit-låtskrivare i ESC-sammanhang, Thomas G:son, står bakom låten så är det inte konstigt att det finns något i låten som tilltalar mig. Men… det är likväl en en-i-mängden-låt som kommer att behöva hjälp av något visuellt spektakulärt för att riktigt lyfta. Som låt är det, tyvärr, inget som får mig att direkt kippa efter andan. Vi får väl se hur det hela utvecklar sig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Georgiens ESC-bidrag 2013”

 1. Kristina

  Schlagerpinglan: Håller inte riktigt med dig här. Jag blir mest arg på att Sverige kan släppa en så här bra låt till ett annat land samtidigt som det har varit så låg standard på MF i år. Gillar den här låten skarpt

 2. Schlagerpinglan

  @Kristina, Visst kan jag hålla med om att här finns något bra i låten… men inte mycket mer. Hoppas dock att du är ensam om att tycka som du gör då jag gärna ser att inköpta bidrag placerar sig långt ner i resultatlistan så att länderna satsar mer på inhemskt material i framtiden. Jag vill dock inte säga för mycket, risken finns ju att låten växer och jag sitter där i maj och hejar på Georgien. Konstigare saker har hänt. 😀

 3. Rickard

  Jag kan delvis hålla med dig Schlagerpinglan, med att låten ibland tenderar att bli en i mängden. Men den har ändå något som gör att jag tror den placerar sig bra i en final (för dit kommer den). Kan inte säga vad men Georgien har ibland en tendens att hitta just det, exempelvis när det framförde Shine för några år sedan.

 4. Kristina

  Schlagerpinglan: Jo jag gillar låten skarpt men annars håller jag definitivt med dig. Även jag brukar hoppas att det går dåligt för länder som lånar in låtskrivare från andra länder. Tycker det är jättetråkigt.

 5. Schlagerpinglan

  @Rickard, Jo, det stämmer. Som vanligt så får man invänta det slutliga framträdandet innan man kan säga för mycket men redan nu, efter ytterligare några lyssningar så tycker jag att låten växt till sig ännu mer. Blir intressant att se hur det blir till slut.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se