Även Kroatien, som skickar ett internvalt bidrag i klapa-stil till Eurovision Song Contest 2013, har presenterat en officiell video till sitt bidrag. I det här fallet så är det låten “Mižerja” med den specialsammansatta gruppen Klapa s mora det rör sig om, se länk nedan.

Kroatiens ESC-bidrag 2013:
Mižerja“, Klapa s mora (officiell förhandsvideo)
Mižerja“, Klapa s mora (live-presentation)

Uppdaterat 2013-04-11: Videon visade sig endast vara en förhands-video. Den riktiga, officiella videon hittar ni här.

Schlagerpinglan: Personligen så tycker jag betydligt bättre om “Mižerja” nu än första gången jag hörde bidraget. Det har en viss storslagen värdighet med sina många stämmor. Jag har dock fortfarande starka tvivel på om den kan nå finalen, främst eftersom den tävlar i den tuffa, första semifinalen, men man vet aldrig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Videon till Kroatiens ESC-bidrag 2013”

  1. FunkyG

    Tycket faktiskt den här är riktigt bra! Den här och Nederländerna tycker jag förtjänar höga placeringar i år (trots att båda länderna tycks ha det jobbigt att locka röster, speciellt Nederländerna). Konstigt med tanke på Kroatiens geografiska placering…

    Nä men jag ser gärna att den här få gå vidare! Den växer för varje gång man lyssnar + att jag tror juryn kan tycka om stämsången.

  2. Micke

    Håller absolut med. Det här är en mäktig låt som jag verkligen gillar. Tyvärr tror jag den försvinner bland de mer lättrallade låtarna men det skiter väl jag i. Jag gillar i alla fall låten 🙂

    Tänkte göra en första lista på de låtar som är klara. Kanske har missat något land som redan gjort klart med sitt bidrag men här är de jag känner till. Jag var väldigt besviken när jag hörde att mitt ena favvisland Bosnien inte skulle ställa upp och inte blev det bättre när jag hörde mitt andra favvisland Serbiens bidrag i år. Men jag är ändå grymt positivt inställd hittills då jag hittat 16 bidrag av de 32 som jag tycker om. Inte illa.

    1. Spanien
    2. Storbritannien
    3. Grekland
    4. Island
    5. Litauen
    6. Vitryssland
    7. Nederländerna
    8. Georgien
    9. Schweiz
    10.Kroatien
    11.Norge
    12.Danmark
    13.Cypern
    14.Bulgarien
    15.Ungern
    16.Ryssland

    Dessa är de 16 jag tycker om men rankingen kommer säkert att förändras. I synnerhet känner jag att Nederländernas bidrag kan vara en mycket möjlig växare. Nu till de skapliga bidragen:

    17.Tyskland
    18.Israel
    19.Estland
    20.Albanien
    21.Ukraina
    22.Österrike
    23.Malta
    24.Belgien
    25.Armenien
    26.Irland

    Dessa 10 är skapliga låtar så jag ser alltså 26 helt ok låtar av 32. Inte illa. Då slutligen till de sex låtar som jag tycker är dåliga

    27.Lettland
    28.Finland
    29.Slovenien
    30.Sverige
    31.Serbien
    32.Rumänien

    Av dessa sex är jag som sagt mest besviken på Serbien som brukar bjuda oss på riktiga höjdpunkter normalt. Detta brukar oftast även gälla Finland men så dock inte i år.

  3. Kerstin

    Vill bara tipsa alla om att kolla in SVT:s teckentolkning av årets MF bidrag. Helt fantastiskt hur de kan fömedla en känsla av låtarna. Titta speciellt på teckentolkningen av Begging, helt outstanding. Måste ändå säga att jag känner en fantastisk tacksamhet för att jag har hörsel och kan höra musik. Men för de som inte har det så undrar man verkligen vilken låt de tyckte bäst om utifrån teckentolkningen.

  4. Kristina

    Var hittar du det Kerstin? Antingen är det jag som är dum eller så finns det inte. Det förstnämnda betvivlar jag inte men det andra tvivlar jag på 🙂

  5. Schlagerpinglan

    @Kristina, Här: http://www.svtplay.se/video/1083843/finalen-teckensprakstolkad

    @Kerstin, Tack för tipset, visste inte om att det fanns. 😀

  6. Kristina

    Tack till er båda

  7. Kerstin

    Ber om ursäkt, borde naturligtvis ha skrivit vart man kan se denna teckentolkning av MF men som tur var så förmedlade Schlgerpinglan informationen, tack för det Schlagerpinglan.

  8. Schlagerpinglan

    @Kerstin, Inget att be om ursäkt för, utan dig hade vi förmodligen inte vetat om att det fanns över huvud taget. Tack än en gång. En ny dimension av MF som jag inte visste fanns. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se