Alla Nordens bidrag till ESC 2013

2013-03-18 (måndag)

Schlagerpinglan: De senaste dagarna har vi listat bidragen i den första och andra semifinalen samt finalen av Eurovision Song Contest 2013 och eftersom frågan kom upp bland er läsare så tar jag även och rangordnar Nordens bidrag efter hur bra jag tycker de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av Nordens bidrag i ESC 2013 (18/3):
1. Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids (semifinal 2)
2. Danmark – “Only Teardrops“, Emmelie de Forest (semifinal 1)
3. Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson (semifinal 2)
4. Sverige – “You“, Robin Stjernberg (final, startnummer 16)
5. Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger (semifinal 2)

Schlagerpinglan: Listan känns lite missvisande så jag vill förtydliga att jag faktiskt tycker riktigt bra om både Sveriges och Norges bidrag och vill egentligen inte placera dem i botten av listan. Nu är det dock så att de övriga tre är riktiga 12-poängare i mina öron, så det fanns ju inget alternativ. Återigen, 2013 är ett riktigt starkt ESC-år. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Alla Nordens bidrag till ESC 2013”

 1. Kerstin

  Jag förstår vad du menar Schlagerpinglan. De nordiska länderna har verkligen fått till bra låtar i år. Dock har jag som sagt lite svårt för Norges bidrag och artist. Tänk om Danmark skulle vinna i år i Sverige precis som dom gjorde sist vi anordnade ESC. Många gillar låten så vem vet.

 2. André

  Min lista är lite annorlunda haha:

  1. Danmark.
  2. Sverige.
  3. Island.
  4. Norge.
  5. Finland

 3. Micke

  1. Island – Fantastisk låt som lyfts till ännu högre höjd av en sångare som äntrar scen och bara tar kommandot över allt. Överlägset bäst för mig av de nordiska låtarna. Fan vet om jag inte tar närmaste flyg till Island och lämnar in muntlig protest om de vanhelgar bidraget med att ändra och sjunga på engelska istället.

  2. Norge – Elektronisk syntmusik är egentligen definitivt inte min grej men här har de lyckats få till det hela med rocktouch och rock är definitivt min grej. Jag kan ändå inte låta bli att fundera över hur bra låten egentligen hade kunnat bli om de bytt ut syntarna mot elgitarrer. Jisses så bra jag tror det hade blivit. Lite osäker på om hennes röst håller men jag hoppas.

  3. Danmark – Att den här låten vann i Danmark är jag enormt glad över. DEls för att jag tycker om låten och tjejen men också för det hemska alternativa scenariot. Låten som blev tvåa var för mig något av de värsta jag hört från alla länder överhuvudtaget i år. Om jag är osäker på den norska tjejen är det raka motsatsen här.

  4. Finland – Är arg på Finland som hade en sån pärla i sin final som de sänkte till andra plats. Det ska givetvis inte påverka min bedömning av deras vinnarlåt och det gör det inte heller. Men trots det är Finlands låt i år ett av få bidrag jag inte tycker om. Varken låt eller artist talar till mig på minsta sätt. Synd för Finland är mitt favvisland normalt i Norden i ESC.

  5. Sverige – Eftersom jag inte hört övriga bidrag i MF har jag inget att klaga på så sätt när det gäller vem som vann men om detta var bästa låten då är jag mer än glad över att jag inte hört de andra bidragen. Jag klarar helt enkelt inte män som sjunger i falsett. Ryser i hela kroppen av obehag när jag hör sånt. Ursäkta Kerstin och ni andra som gillar låten 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Ja, Danmarks bidrag verkar vara väldigt populärt i år. Hade varit riktigt skoj med en dansk vinst. 🙂

  @André, Som sagt, många gillar Danmarks bidrag. 😉

  @Micke, Än så länge så verkar det som att det är isländska som gäller för Island, så vi får hoppas att det blir så till slut.

 5. Micke

  En grej vi inte bör glömma. Visst Danmark ligger högt i många listor och det kanske kan tyda på att de ligger bra till. En sak bara. Vilka är det som sitter och lägger in dessa på Youtube? Vad jag menar är att jag tror inte detta representerar alla de som sedan kommer att rösta. I synnerhet inte de österut.

 6. Nathalie

  1. Danmark (Överlägset bäst i Norden)
  2. Norge (Lite Robininfluerad pop, ganska bra faktiskt)
  3. Island (Älskar det isländska språket, men kan inte tycka att låten är någon höjdare)
  4. Sverige (Börjar vänja mig vid låten, tycker dock fortfarande inte att artisten är något vidare)
  5. Finland (tycker låten är extremt barnslig & likväl framträdandet i Helsingfors)

 7. Daniela

  Min “Norden-lista” ser ut som följer:

  1. Island: Tillsammans med “Euphoria” ett av mina absoluta favoritbidrag någonsin i ESC. Kan inte riktigt sätta ord på vad det är med “Eg a lif” som tilltalar mig så starkt, men för mig är det här ett sådant bidrag där alla delar helt enkelt faller perfekt på plats, från själva låten till artisten och framförandet. Denna helhet bildar en magisk känsla som grep tag i mig redan första gången jag hörde/såg bidraget, och den känslan finns fortfarande kvar varje gång jag lyssnar på låten (vilket är så gott som dagligen…). Generellt är jag inte emot engelska översättningar men här hoppas jag liksom dig Micke innerligt att islänningarna inte förstör magin i “Eg a lif” genom att byta språk. Är därför glad för varje vecka som går utan att denna nyhet meddelas, men tyvärr återstår ju fortfarande oroväckande många veckor… Hur som helst: kommer Island bara till final i år (och inte faller till föga för en engelsk översättning) är detta trots årets mycket hårda konkurrens min självskrivna personliga vinnare. 🙂

  2. Danmark: Också en mycket bra låt & artist-helhet som ger mig lite Ruslana-vibbar. En av många alternativa vinnarkandidater i mina ögon.

  3. Sverige: Robins vinst blev det första och sista av årets MF-resultat som inte gick emot mig, och därmed räddades en i övrigt något tvivelaktig MF-säsong i absolut sista stund! 🙂 Jag gillar både Robin och låten och åtminstone för mig är det här ett bidrag som helt klart hör hemma i toppstriden även i ESC-finalen. En mycket snyggt uppbygd låt som känns både fräsch och pampig.

  4. Finland: Ett bidrag som jag var ytterst kluven till i början men som slutligen föll på plats för mig i finalen av UMK. Själva låten gillade jag redan vid första lyssningen; speciellt introt, verserna och Ding Dong-partierna. Däremot var jag länge tveksam till framträdandet, men i UMK-finalen tyckte jag att även det föll på plats och lyckades göra låten rättvisa. Som sagt, det är alltid svårt att bedömma sitt eget lands bidrag objektivt, men jag hoppas att Kristas starka utstrålning och bröllopstema kan räcka åtminstone till en finalplats i Malmö.

  5. Norge: En helt okej låt som jag emellertid inte riktigt har lyckats få fullt grepp om ännu och som befinner sig ett rejält kliv efter de övriga nordiska länderna på min lista. Har dock viss växar-potential.

 8. Rickard

  Land. Totalranking
  1.Danmark 4:a
  2.Island 10:a
  3.Finland. 22:a
  4.Norge 23:a
  5.Sverige 25:a

 9. Rickard

  Ett dåligt år för de nordiska länderna sammantaget! Danmark och Island har riktigt bra låtar! En är vinnarkandidat ( Danmark) medan den andre verkligen spelar på känslorna trots (eller kanske just därför) att jag inte förstår språket! Blir lite rörd varje gång jag hör Islands låt!

  Finlands låt sticker ut lite medan Norge drunknar totalt i genren kvinnlig artist som sjunget house/pop inspirerat! Och det finns en hel del av den varan i årets tävling!

  Sverige ska vi inte ens prata om! Är knappt värda att vara med i finalen!

 10. Kerstin

  1. Sverige. I år fanns ingen given vinnare i MF. För mig personligen har jag alltid haft en tydlig favorit i MF men i år hade jag hela tre favoriter vilket vittnar om att det saknades ett tydligt super bidrag. Men så här året efter en svensk seger så var det ganska väntat . Men då en av mina favoriter vann så blev jag mer än nöjd med årets MF. Det sätt som Robin sjunger You på är unikt och sticker ut på ett positivt sätt. Låten är en växare men till skillnad från MF så kan nu alla ute i Europa lyssna på vårt svenska bidrag hur mycket som helst. Precis som Daniela så tror jag på vårt svenska bidrag även om det är svårt att vara helt neutral som svensk. För mig tillhör den definitivt topp tio åtminstone. Det finns så många bidrag i årets ESC som är betydligt sämre. Jag hoppas i alla fall Robin håller nerverna i styr och gör sitt livs framträdande mer kan man inte begära.

  2. Island. Gillar verkligen låten och artisten. Är benägen att hålla med alla här om att den ska sjungas på sitt eget språk. Normalt brukar jag vara för att ballader sjungs på engelska för att dom bygger så mycket på texten men här är det just det isländska språket som ger den det lilla extra. Men skulle det vara så att dom byter till engelska så kommer det inte förändra något för mig. Jag är inte lika lyrisk över det här som Daniela men jag tror absolut på en toppen placering i år för Island.

  3. Danmark. Till en början när jag först hörde låten så tyckte jag inte den var så anmärkningsvärd men efter några lyssningar så tycker jag riktigt bra om låten. En växare precis som vårt egna bidrag. Tror det kommer gå riktigt bra för Danmark i år.

  4. Finland. Här har det blivit omvänt från Danmark. När jag först hörde låten så kändes den som en kul poplåt men ju fler gånger jag hör den så tappar den intresset hos mig. Just nu har den en bra placering hos mig men det finns risk den kommer tappa placeringar på min lista fram till ESC. Men en finalplats tycker jag definitivt Finland ska ha.

  5. Norge. Skulle kunna skriva exakt det som Daniela redan skrivit. Det här fångar inte mitt intresse alls. Ganska trist och ointressant.

 11. Kerstin

  Skulle man ställa samman en lista på hur de nordiska länderna skulle rangordna sig i ESC utifrån de som skrivit här så skulle de nordiska länderna få följande rangordning.

  1. Danmark
  2. Island
  3. Sverige
  4. Finland
  5. Norge

  Tror faktiskt detta kan vara väldigt nära en sanning. Vi får väl se.

 12. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Intressant… och förmodligen, som du skriver, nära det slutliga resultatet. Norges bidrag verkar vara lite svårt för många medan Finlands bidrag verkar mottas med delade åsikter. Jag tror att Danmark kan få en riktigt bra placering medan det ska bli riktigt intressant att se hur tittarna tar emot det isländska bidraget.

 13. Erik

  1. Norge
  2. Sverige
  3. Island
  4. Danmark
  5. Finland

  Vi tycker tydligt väldigt olika om dessa bidrag, dock håller jag med om att nordens bidrag är mycket starka i år. Norge är min favorit i hela tävlingen, däremot tror jag att Danmark har stört chans för vinst.

 14. Micke

  Schlagerpinglan: Jisses nu blir jag riktigt oroad här. Lyssnade precis på radion och de spelade en låt som jag tyckte de sa var med i MF. Jag hann inte höra vem artisten var men låten hette något liknande “tell the world”. Jag har ju som jag sagt inte hört låtarna så tro inte jag är imbecill eller nåt 🙂

  Vad jag däremot kan säga att om den låten var med i MF då blir det än mer oförklarligt för mig att Robin med falsetten kunde vinna. Tell the world låten var faktiskt ovanligt bra för att vara med i MF. Åtminstone vid första lyssningen 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, “Tell the world I’m here” med Ulrik Munther var en av förhandsfavoriterna innan tävlingen började “på riktigt” och visst är det en stor låt. Själv tyckte jag aldrig riktigt om den, alldeles för mycket arena-feeling för min smak, så jag är glad att det gick som det gick. 😉

 16. Micke

  Schlagerpinglan: Jag har lyssnat flertalet gånger nu på låten med Ulrik och för mig är den låten långt över det normala stuket i MF. Synd att den inte vann. Nästan en låt som jag t.o.m kan tänka mig lyssna på utanför schlagertävlingarna. Jag gillar areana-feeling typ U2, Coldplay mm. Lite det stuket på den låten. Men visst vi kan inte alla tycka lika 🙂

 17. Micke

  Vad jag tror om Nordens chanser.

  Danmark: Bombsäkert till final där den blir 1-6
  Finland: Tror den missar final och ska jag vara ärlig så tycker jag inte den hör hemma i final
  Island: Den mest svårtippade. Hoppas den går till final och kommer högt men tror den missar final.
  Norge: Helt säkert till final där den blir 8-14
  Sverige: Inte värdig final men blir nog 12-16

  Jag håller tummarna för Island, Danmark och Norge låtmässigt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se