SVT:s “Inför ESC 2013”

2013-04-04 (torsdag)

Det har länge ryktats om att den evige panelmedlemmen Thomas Lundin inte kommer att dyka upp i “Inför Eurovision Song Contest 2013” och nu är det bekräftat. I stället för en panel på fyra personer ledd av Christer Björkman så kommer årets Inför-program att ledas av Niklas Strömstedt och Malin Roos.

I varje program kommer även en gäst att vara med och tillsammans ska veckans trio utse sina favoriter och slutligen komma fram till vem de tror vinner finalen den 18:e maj. Gästerna som dyker upp i vars ett program är Rickard Engfors, Shirley Clamp, Martin Rolinski och Robin Stjernberg.

Sändningstider för “Inför Eurovision Song Contest 2013”:
Del 1: söndag 21/4 kl. 21:00
Del 2: söndag 28/4 kl. 21:00
Del 3: söndag 5/5 kl. 21:00
Del 4: söndag 12/5 kl. 21:00
(Källor: expressen.se och escsverige)

Schlagerpinglan: När jag tänker efter så var det många år sedan jag såg fram emot SVT:s “Inför ESC”-program som helhet, den senaste tiden var det snarare Thomas Lundins åsikter om de aktuella bidragen som gjorde att jag ens lade någon tid på serien. Trots att jag ännu inte vet hur det nya programmet blir så kan jag inte låta bli att känna mig väldigt besviken på SVT för tillfället.

Visst kan jag se fördelarna med ett format där endast tre personer är med åt gången. Förhoppningsvis blir det lite djupare diskussioner och inte lika många hysteriska försök att överglänsa varandra i hånfulla kommentarer. Jag kan dock inte förstå varför, om man nu vill ha mer djup i programmet, man gör sig av med den person som hade mest vettigt att säga? Nåja, jag kommer naturligtvis att ge Niklas och Malin en ärlig chans och hoppas på det bästa.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “SVT:s “Inför ESC 2013””

 1. Micke

  Nja, jag har vetat om detta ett tag och tyvärr kan jag inte känna något positivt om detta överhuvudtaget. Men samtidigt kan man ju inte bara förutsätta att det blir skit. Man måste ju ge det en chans och det kommer jag att göra 🙂

  Thomas Lundin själv har dock hoppet kvar om att få återvända nästa år och jag har samma hopp om honom 🙂

 2. jompa

  Problemet är ju att det inte ger så mycket. Vi har ju sett att olika personer kan ha brett olika åsikter om låtarna. Jag förstår att man vill ha det lite mer seriöst när SVT arrangerar men ändå. Hoppas man återgår till en panel nästa år.

 3. Josef

  Det ser jättebra ut att de tar ut lite folk minskar panelen, och jag tyckte det var rena hönsgården förut så utmärkt SVT! Det enda kruxet för mig är de sena sändningsdatumen. Repetitionerna påbörjas 6:e Maj och jag undrar om “inför ESC-programmen” inte bör vara klara en bit före allt sätter igång?!

  Är tanken att man ska kunna behandla nyinkomna tankar från repetitionerna i Livesändningar, så är det kalas! 🙂 Men jag är cynisk, och gissar att allt vi kommer få se är redan förinspelat!?

 4. FunkyG

  Kul med lite förändring! Men enligt mig hade det här varit ett bättre förslag:

  * Låt Björn Kjellman leda programmet (Han är erfaren och en schlagerfanatiker! Oslagbart)
  * Minska panelen till 3 gäster (som dock är konstanta genom programserien) som består av Thomas Lundin och två tidigare vinnare eller “experter” inom området.
  * Visa lite material från malmö-arenan och arbetet bakom det hela. Kanske intervjua några landskämpar om vilka deras favoriter är? Få mer varierade synpunkter än bara klassiska svenska åsikter.
  * Diskutera lite mer ingående om själva tävlingen (utformning, regeländringar osv.) och förslag om hur man kan förbättra den.

  Sen köra på med den vanliga utvärderingen av bidrag men ta in folk som kan komma med uttänkta motiveringar. Jag vill alltså inte se en upprepning av förra årets panel som förutom Thomas och (till viss del) Lena var ett stort skämt. Skulle gärna vilja se Edward af Sillén, Lasse Holm, Shirley Clamp eller Christer Björkman som exempel på värdiga paneldeltagare.

 5. Kristina

  FunkyG: Tycker dina funderingar är bättre än de vi nu kommer att “drabbas” av. Jag tror vi alla här förmodligen är överens om att det är ett fruktansvärt slöseri att inte utnyttja Björn Kjellmans kunnande. Det har varit illa nog och när man nu dessutom tar bort Thomas Lundin då börjar man undra över hur man tänker. Dessa två borde vara självklara i alla förslag till Schlagerpanel.

  Jag håller också med om att förra årets panel var ett stort skämt. Tycker jättebra om Gina men som panelmedlem var hon ett nedköp. Det var fruktansvärt att se hur hon och Måns Zelmerlöw stod och hånade bidrag efter bidrag som de inte tyckte om. Hur de hånskrattade. Dina förslag till panelen är helt ok men jag börjar undra lite om inte Christer björkman börjat spela ut sin roll i detta.

  Det sämsta av det vi drabbas av i år måste ju ändå vara att det är fyra gästartister, en i varje program. Om olika personer ger betyg i varje program hur trovärdigt blir det?

  Nej mer Björn Kjellman och Thomas Lundin 🙂

 6. Rickard

  Trist med Thomas Lundin! Han var den enda vättiga som var kvar i panelen. Svt har ju haft en kirurgisk precision när det gäller att plocka bort de bästa från panelen år efter år! Nu fullbordades det med Lundin! Men hur mycket jag än klagar så lär man sitta framför tvn i år igen och beklaga sig! 😉

 7. Rickard

  Kristina: håller helt med dig! Blev illamående av Måns när han stod och hånade bidrag efter bidrag! Förmodligen i ett försök att vara rolig! Sen håller jag även med angående Björn Kjellman! Fast han är ju kunnig inom området, vilket diskvalificerar honom enligt SVTs linje!

 8. Rob

  Fy helsike vilket skit!! Jag är vanligtvis den “neutrala personen” men nu räcker det. Vilket rent skitprogram!! Det enda jag hoppas på, när jag tänker på programmet är om Partaj skulle göra en parodi på skitet. Iaf var detta botten :@ 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se