Några ESC-kortisar

2013-04-09 (tisdag)

Schlagerpinglan: Innan vi fortsätter vår genomgång av årets tävlande bidrag så kan vi ta en snabb liten titt på vad som hänt i Eurovision-land den senaste tiden. Inte mycket, men bättre än inget. 😀 Håll till godo:

 • Malmö 2013: Före var och en av de tre ESC-live-showerna i maj så kommer ett timmeslångt program att sändas direkt från presscentret i Malmö. Sändningarna, som går under namnet “Live: Studio Eurovision” (kl. 20:00-21:00 den 14:e, 16:e och 18:e maj) och leds av Gina Dirawi, är tänkta att med hjälp av information och underhållning höja stämningen inför tävlingarna. Mer info hittar ni på svt.se.
 • Estland: Den slutliga versionen av “Et uus saaks alguse“, som Birgit Õigemeel kommer att framföra i Malmö, har presenterats och den hittar ni här.
 • Finland: En akustisk version av “Marry Me” med Krista Siegfrids hittar ni här. I Malmö lär det dock vara denna version som gäller.
 • Ungern: Som ett skojigt litet PR-trick har en tävling utlysts där fans uppmanas att översätta Ungerns ESC-bidrag “Kedvesem” till sitt eget språk och sedan skicka in en video till den officiella ungerska ESC-facebooksidan. För intresserade finns den engelska texten och en instrumental version av låten här. (Källor: svt.se, esctoday.com, cls.hu)
 • Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se