De Eurovisa (ESC 2013): Del 1

2013-04-16 (tisdag)

Schlagerpinglan: Om ni inte kan vänta tills Sverige drar igång sitt “Inför ESC” så kan jag tipsa er om Finlands variant: De Eurovisa, där fyra personer betygsätter de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest i fyra olika program. Det första programmet, där 10 bidrag från den första semifinalen betygsätts, finns nu upplagt på yle.fi medan resultat-tavlan (med det minst sagt lite oväntade resultatet) finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “De Eurovisa (ESC 2013): Del 1”

 1. Adri

  Om jag fick ändra en sak skulle jag höja Nederländerna. Men annars håller jag nästan med. Bra att de var snåla mot Ryssland. “What if” = Usel och tråkig.

 2. Rickard

  Montenegro???? Det är ju tävlingens i särklass sämsta låt! Tur att inte Finland har ensam makt över slutresultatet! Och Slovenien högt upp! Intressant verkligen men knappast eller rättare sagt långt ifrån min topp tio!

 3. jompa

  Fick en känsla att de verkligen bara bedömde klippen enligt personlig smak, utan att försöka förutspå hur andra ska rösta o.s.v. Annars höll jag med om det mesta faktiskt och håller helt med om ettan 🙂

 4. Kristina

  Instämmer helt med Rickard. Skulle jag ta ut en bottenlista på de tre sämsta låtarna som deltagit i ESC under 2000-talet hade årets bidrag från Montenegro varit självklar där. Sloveniens bidrag i år är också något som bara klickas bort så fort jag får syn på det. Det är tur att jag inte har finsk TV 🙂

 5. FunkyG

  Ser man programmet så är det nästan omöjligt att kunna ta någon av de speciellt seriöst förutom vid vissa tillfällen! Nah, skulle inte tro att deras gissningar på något sätt stämmer överens med det verkliga utfallet.

 6. jompa

  Men det är ju inga gissningar de gör.. vad får ni det ifrån? Tror de bedömer högst personligt.

 7. FunkyG

  Formulerade mig lite fel! Men hur som helst så är det svårt att ta de seriöst av den enkla anledningen att de har grava problem med att formulera sig och i vissa fall känns inte direkt poängen de delar ut stämma med deras motivering. Typ:

  “Rätt mediokert bidrag, ganska trist men med en helt okej sångerska. 8/10 poäng”

 8. Kristina

  Inte för att låta negativ men självklart kan man inte ta såna här listor på allvar. Det är kul att se dem men betydelsen för ESC resultatet är absolut noll. Tänk bara på vårt “Inför ESC” i Sverige. Hur många rätt har de plockat in genom tiderna? Skulle vara kul om någon satt inne med statistik om det 🙂 När finnarna sedan dessutom har Montenegro högst upp försvinner återstoden av trovärdighet.

 9. Rickard

  Kristna: Håller fullständigt med dig! De här programmen är mer av underhållningsvärde och säger verkligen 0 om slutresultatet! 🙂

  Frankrike och Italien imponerar mest i eic där man fick chansen att se artisterna live! Nu är ju inte alla bidrag med men man får ändå en uppfattning om hur det kan komma att se ut! Grekland blir såklart farliga!

  Två för mig osäkra kort stärkte sina chanser! Österrikes Natalia hade en stabil och säker röst! Ett bra framträdande!
  Georgiens duo visade sig ha en jättebra kemi och deras röster är ju helt fantastiska!

  Moldavien och Ukraina var lite tveksamma! Den senare förmodligen för att jag har sjukt högs förväntningar på den! Men Ukraina är fortfarande min etta!

  Ryssland är ett besynnerligt bidrag! Man har tävlingens kanske bästa vokulära artist och ett perfekt låt, men framträdandet har ändå svårt att beröra mig så mkt som jag hade velat! Det är liksom bara kallt däruppe! För perfekt? Ändå ett bra framträdande!

  Nuvarande topp tio:

  1. Ukraina
  2. Danmark
  3. Italien
  4. Frankrike
  5. Österrike
  6. Grekland
  7. Azerbajdzjan
  8. Georgien
  9. Ryssland
  10. Moldavien

 10. Rickard

  Kristina ska det såklart stå! 🙂

 11. Schlagerpinglan

  Precis som jompa så fick jag intrycket att de finska poängen inte var någon gissning utan snarare på allvar vad dessa fyra personer verkligen tyckte om bidragen och därför var det (i mitt tycke) ett mycket intressant resultat. Personligen har jag haft väldigt svårt för Montenegros bidrag men får mig en liten tankeställare varje gång (händer allt oftare) man hör någon säga något positivt om det.

 12. Johan från De Eurovisa

  Hej
  Vad kul att ni tittat på vårt lilla program! Det är precis som ni skriver – vi sitter inte och tippar på vem som vinner utan snackar om låtarna (och videorna) ur ett högst personligt perspektiv. Tyvärr rymdes inte våra “snack” och “analyser” med i sin helhet i programmet eftersom vi ville vika såpass mycket tid åt dem så det kan ses i sin helhet, så en hel del blev nog osagt pga klippet. Men hoppas ni gillade programmet såpass mycket att ni ids kolla in avsnitt två också 🙂 I nästa avsnitt gästas vi bla. av Pernilla Karlsson som representerade Finland fjol
  /Johan

 13. Schlagerpinglan

  @Johan, Tack för förklaringen. Jag ser fram emot de andra avsnitten också och förstår att man vill spela upp så mycket av bidragen som möjligt men jag personligen (som sett videorna ett antal gånger redan) hade föredragit mer åsikter och mindre musik. Man kan dock inte alltid få som man vill, är glad över att ni sänder överhuvudtaget. 🙂

 14. FunkyG

  @Johan

  Oh! Kul att få svar direkt från någon som representerar programmet! Jag hoppas framtida gäster håller en högre standard än de som var med i första programmet då jag kände att deras motiveringar inte riktigt höll måttet. Ska bli kul att se Pernilla, som jag förövrigt höll väldigt högt på min lista över favoriter från förra årets tävling.

 15. Rickard

  Håller med! Trevligt att få ett svar direkt från en representant för programmet! Alltid kul med en dialog! 🙂

 16. Johan från de Eurovisa

  Dialog är bra, absolut! Eurovisionen är ju årets roligaste tv-spektakel, och ingenting är bättre än en passionerad diskussiom om låtarna där 🙂

 17. Micke

  Johan från de Eurovisa: Gå in på länken om Montenegro här så får du se vad vi här på bloggen tycker om ert förstaval 🙂

  Annars håller jag med om att det är trevligt att du tittar in här. Pernilla Karlsson var det stora fiaskot i förra årets ESC. Inte hon personligen eller låten utan att den fick så få röster. En av de årets absolut bästa och vackraste låtar. Jag tror den helt enkelt var för bra för ESC

 18. Melloin

  Vill flika in att Pernilla Karlsson var min favorit förra året till min umgängeskrets totala oförstående. Lyssnar fortfarande på den regelbundet. Jag trodde väl iofs aldrig att den skulle få några egentliga poäng eller ha någon chans och mot bakgrund av det kan jag kanske i någon mån respektera att någon kan ha Montenegro som 12 poängare MEN, det är ju helt, heeeelt baserat på värderingar som övergår mitt förstånd 🙂

  Montenegro var given sistaplats för mig. Enda egentliga utmanaren till den titeln var Bulgarien men trummisens hår och allmänt härliga attityd gav pluspoäng 🙂

 19. Johan från De Eurovisa

  Det är lite “Lovejoy” över trummisens hår jo 🙂
  Det fina med musk är att man kan vara av så totalt olika åsikt om vad som är bra – för det är ju helt personligt. Min 10:a för Rumeninen handlade långt om kaxigheten, om helhet, att den är en av få låtar i år som har en dubstep-del som känns motiverad, och att jon som sjunger ref. har en otroligt spännande röst. En vinnar låt – tyvärr inte 😉

 20. Johan från De Eurovisa

  Äh, nu skrev ja rumenien- Montenegro sku det ju vara… 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se