OGAE Polen: Danmark 12 p.

2013-04-17 (onsdag)

OGAE Polen är den åttonde fanklubben att redovisa resultatet av sin omröstning angående bidragen i Eurovision Song Contest 2013:

OGAE Polen: Topp-10 efter 8 OGAE-klubbar:
12 p. Danmark “Only Teardrops”, Emmelie de Forest 1. (1.) Danmark 74 p.
10 p. Norge “I Feed You My Love”, Margaret Berger 2. (3.) Norge 50 p.
8 p. Italien “L’Essenziale”, Marco Mengoni 3. (2.) San Marino 46 p.
7 p. Ukraina “Gravity”, Zlata Ognevich 4. (6.) Italien 40 p.
6 p. Nederländerna “Birds”, Anouk 5. (6.) Nederländerna 38 p.
5 p. Sverige “You”, Robin Stjernberg 6. (5.) Storbritannien 37 p.
4 p. Israel “Rak Bishvilo“, Moran Mazor 7. (4.) Tyskland 36 p.
3 p. Storbritannien “Believe In Me”, Bonnie Tyler 8. (8.) Sverige 32 p.
2 p. San Marino “Crisalide”, Valentina Monetta 9. (10.) Ukraina 28 p.
1 p. Tyskland “Glorious”, Cascada 10. (9.) Ryssland 24 p.
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Efter åtta röstande klubbar så lyser nya länder med sin frånvaro och topp-tio-länderna är desamma, endast den inbördes ordningen är lite förändrad. Kan det vara så att vi redan nu har ESC-fansens favoriter utpekade eller kommer det att vända? Vi får se. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “OGAE Polen: Danmark 12 p.”

 1. Micke

  En liten gissning helt befriad från vad jag vill utan istället efter vad jag tror: Av de tio låtarna på listan är det bara Danmark och Italien jag tror har segerchanser. Jag ser också tre som jag tror är helt chanslösa Sverige, Tyskland och Ryssland.

 2. Micke

  En helt annan sak. Tack Kerstin och Kristina för era listor och att ni kommenterade om låten från 1971. Lite för lite sånt vilket gör det extra kul när det väl händer 🙂 Tack tjejer

 3. FunkyG

  Tyvärr tror jag nog Italien har små chanser att vinna då de är så pass jury-beroende (iaf om man kollar de senaste två åren). Skulle hellre tippa att Danmark eller Ukraina har chans på seger.

 4. Josef

  Är det inte tvärtom FunkyG?! Att i år är just juryns röst mer betydelsefull, och därför kanske Italien kan ha en liten chans på guldet!?

 5. Rickard

  Tror definitivt på Italien, Danmark och Ukraina som potentiella segerkandidater! Italien stärkte snarare sina chanser efter EIC-framträdandet! Övriga länder undantaget Ryssland är chanslösa till segern på denna listan! Saknar Azerbajdzjan och Frankrike på listan som troliga toppkandidater enligt mig! 🙂

 6. André

  Ju mer tiden går desto mer tror jag på Italien. Det skrivs varmt om den låten här på bloggen, den går höga poäng av OGAE, framförs av en säker och mycket bra sångare, framförs på italienska vilket är vackert och juryn lär precis som tidigare år ha Italien högt upp på resultatlistan.
  Även jag, som tyckt låten varit väldigt enformig och tråkig, börjar gilla den. Den växer för varje lyssning och blir starkare och starkare medans Danmark har vart bra hela tiden och därför får man inga nya uppfattningar om den vilket kan vara till dess nackdel eftersom risken då finns att folk tröttnar på den.
  Min tippning JUST NU (jag kommer säkert ändra mig längre fram) är att Danmark och Italien gör upp om segern och att det kommer vara extremt jämnt mellan de!

 7. Rickard

  André: Håller med! För mig står det också mellan Danmark och Italien! Tror även på Ukraina! Är ganska säker på att segern kommer att hamna bland dessa tre! Jag vill även varna för Azerbajdzjan som jag tror blir farliga i år! Men det är helt klart så att juryns favorit säkert blir Italien! Och som du nämner så är språket så otroligt vackert! Men det finns ingen given vinnare, vilket är kul då det kan bli en jämn omröstning! 🙂

 8. Davve

  Ja men frågan är.. Är en vinst för Italiens låt bra för tävlingen. Ni pratar om att italienska är ett fint språk., men vi vet alla att Italiens låt aldrig skulle komma in på svenska singellistan och det är lite så tycker jag att man ska inte rösta på en låt om man aldrig hade lyssnat på den i ett annat sammanhang. Lite som Serbiens låt förra året.. Hade aldrig änns hörts i svensk radio eller kommit in på singellistan ändå ger vi sömnpillret 10 poäng.. Löjligt.

 9. Micke

  Davve: Hade jag bara varit ute efter låtar att hitta på listor och att lyssna på den vägen då hade jag inte kollat eller överhuvudtaget brytt mig det minsta om ESC. Ska man bara gå efter kvaliteé så är ESC ett skämt men det är inte det som ESC handlar om eller ska handla om. Grundtanken med ESC har nada med sånt där att göra. Grundtanken var att föra Europa närmre varandra och ta del av varandras musik och kultur. Vill jag lyssna på hits eller låtar med mer kvalitée då lovar jag dig då letar jag definitivt inte i ESC.

  Bra för tävlingen har enbart med mångfald att göra. Om man snarar åt till att bara bli exempelvis dansmusik då kommer tävlingen att självdö eller bli en parentes. På samma sätt om vi plötsligt ska höra enbart allt på engelska Viva la difference. Älskar ESC men tro mig när tävlingen är slut går jag tillbaka till den musik jag normalt lyssnar på.

  Serbiens låt förra året var för mig överlägset bäst men samtidigt långt från dansmusik. För mig en låt vida överlägsen ESC. Men samtidigt vad jag tycker har noll betydelse. Jag tycker exempelvis att Rumänien och Montenegro är skämt i år men so what? De är med i tävlingen och har samma rätt till det som alla andra låtar. Acceptera olikheter på låtar och inse att det är just det som gör ESC.

  Micke älskar ESC och den mångfald den ska stå för. Bra låtar, roliga låtar och vad tusan det nu än är.

 10. Kristina

  Vill bara säga att jag håller med Micke till 300%. Vad tusan har ESC att göra med att komma in på singellistan eller ej? Urlöjligt då har man missat hela grejen. Snälla kan inte ni som tror att singellistan och ESC är tvillingar bara låta bli att ge er på detta gång på gång. Kan inte vi som älskar ESC helt enkelt få göra det?

 11. Schlagerpinglan

  Jag vill bara påminna er om att alla har rätt att tycka att vissa saker är “löjliga” och “urlöjliga” men man får likväl acceptera att inte alla håller med. Jag tackar på förhand för att ni försöker hålla en god ton, trots olika åsikter. 😀

 12. Micke

  Schlagerpinglan: Inga som helst problem från mig personligen. Du kommer aldrig få höra mig i något större bråk här då lämnar jag hellre bloggen. Är så trött på allt vad bloggar heter med sina bråk och intriger. Sånt förekommer tack och lov inte här och inga kommer heller att startas av mig på något sätt 🙂 Men samtidigt som du säger man måste ju få säga sin åsikt så länge man respekterar varandras åsikter och känslor. Enda gången jag kan reagera lite mer än vanligt är just när man försöker göra ESC till en vanlig hitlista med allt vad det innebär. Det jag skrev var dock inte mot Davve personligen utan mest mot tanken på äktenskap mellan ESC och hitlistor. Jag känner inte Davve det är säkert en jättebra kille och jag pratar gärna med honom om allt som har med ESC att göra precis som med alla andra här 🙂 Att saker och ting i ESC är löjliga eller urlöjliga hör väl bara till 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se