Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Ukraina landets ESC-historik
Bidrag: “Gravity” videolive framträdandeNF-framträdandelåttext
Artist: Zlata Ognevich zlatao.comfacebookyoutubetwitterwikipedia
Startnummer: nr 7 i semifinal 1
Låtskrivare: Mikhail Nekrasov, Karen Kavaleryan
Uttagning: NTU valde ut sitt ESC-bidrag genom en nationell final med tjugo tävlande bidrag. Vinnaren utsågs av 50/50 jury- och teleröster och båda gav sina högsta poäng till Zlata.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ukrainas ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Zlata av ESCKAZ och WiwiBloggs samt en video chat av eurovision.tv. Se även Zlata framföra “The Kukushka“, som hon kom tvåa med i Ukrainas ESC-uttagning 2011 samt årets ESC-bidrag under Eurovision In Concert.

Odds: Vidare till final & topp-tre av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Redan vid Ukrainas ESC-uttagning så tyckte jag att Zlata framstod som en möjlig ESC-vinnare och sedan dess har bidraget förbättrats på flera punkter och lägger man till det faktum att landet alltid går all-in vid sina framträdanden så kan slutresultatet bli hur bra som helst. Jag tror att “Gravity”, med sin medryckande takt, tänkvärda text och talangfulla sångerska kommer att kunna tilltala såväl jurymedlemmar som TV-tittare och därmed enkelt ta sig vidare till finalen.

Schlagerpinglan tycker: Till final
“Gravity” är utan tvekan min absoulta favorit i årets uttagning och trots åtskilliga lyssningar så får jag fortfarande gåshud när Zlata kommer fram till final-partiet av låten. Denna kombination av storslagen låt och fenomenal sångerska borde inte ha några problem att ta sig vidare till final. Får jag bestämma så vinner Ukraina hela tävlingen… men nu tar vi en sak i taget. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Ukraina: “Gravity”, Zlata Ognevich”

 1. Adri

  min åttondeplats i år. Älskar refrängen men den första versen känns på gränsen till att vara för tråkig. (Notera: på gränsen.)

  Zlata har den bästa rösten i år.

  Adrian tror: Den går utan tvekan till final. Jag tror att både juryn och tittarna vill ha den där. Ukraina går alltid dit och när låten/sångerskan är så stark som i år så blir det nog final i år igen.

  Semifinal: Plats 1-4
  Final:Plats 4-13

 2. André

  Tycker fortfarande att den här låten skulle varit SÅ MYCKET BÄTTRE utan den där fruktansvärda kören. Vad gör den där? Zlata behöver inte ens en kör, hon har tillräckligt bra röst för att klara sig perfekt utan den!

  Även med kör kvarstår dock faktum: Det här är en jättefin låt framförd av en av de bästa rösterna som tävlingen har i år PLUS att hon tävlar för Ukraina som alltid tar sig till final. Detta kommer, trots att kören förstör magin i låten, att gå till final och jag blir mycket förvånad ifall den inte är med och slåss i toppen.

 3. Rickard

  Min absoluta favorit! Bara det att Ukraina inte har legat sämre än tvåa på min lista ändra sedan låten togs ut säger en del! Zlata har en av de bästa rösterna! Dessutom är hon karismatisk och låten passar för scenfrsmträdande! Den tilltalar både jury och rösterna! Hoppas att den vinner för det är den värd! Har nog min röst i år! 🙂

 4. Micke

  En kortis: Bra låt om de håller nere den bedrövliga kören från liveframträdandet. Tycker också de bör tona ned Zlatas röst för det blir lite väl mycket ibland. Vet att den är älskad på bloggen men det är bara här jag hört positiva ord om den vilket får mig att tro att den kanske inte kommer att kämpa allra högst upp.

 5. Kerstin

  Det här bidraget har egentligen aldrig lyckats charma mig. Jag får inte det här bidraget riktigt att gå ihop det spretar åt alla möjliga håll. Den saknar tydlig vers den saknar tydlig refräng. Även om man har en bra röst så behöver man inte ta i från tårna varje gång man ska ta en högre ton det blir väldigt lätt ett skrikigt intryck och det tycker jag tyvärr Zlata ger. Dessutom är jag ingen beundrare av den här typen av disneyballader när dom framförs på en scen. Nej, tyvärr jag kan inte se det här som någon vinnare det ger inte mig några som helst segervibbar. Jag kan låta hård men jag tycker verkligen inte det här är något som ska ha med toppstriden att göra men Ukraina är alltid Ukraina så dom kom säkerligen hamna högt i resultatlistan. Final. Betyg 3/5.

 6. Daniela

  Även för mig är det här en stor personlig favorit i år. Den ligger på en stadig andraplats på min “önskelista” och är ett av de bidrag som jag allra helst skulle se som den slutliga vinnaren. Det är nog kanske främst känslan i låten som tilltalar mig så starkt, och jag minns att ett av mina första intryck av “Gravity” var att den förmedlade lite samma känsla som “Euphoria”, trots att låtarna egentligen inte alls liknar varandra. Jag tyckte precis som dig Schlagerpinglan att den gav ESC-vinnarvibbar redan i den nationella uttagningen, och när de sedan ytterligare förbättrade flera detaljer i och med den nya versionen steg den på allvar till att bli en självklar vinnarkandidat för mig. Ändå kan jag inte komma ifrån en gnagande känsla som säger att hur gärna jag än skulle vilja det så är detta inte årets ESC-vinnare. Jag tror att det beror lite på de saker som Kerstin är inne på, att en del kanske kan se det som att hela det här bidraget “vill” för mycket och dessutom saknar tydliga avgränsningar som vers och refräng. Personligen älskar jag uppbyggnaden och tycker att låten på ett snyggt sätt hela tiden bygger vidare och fortsätter uppåt, men jag har hört andra som också störs av avsaknaden av framför allt refräng. Sångerskan tycker jag i likhet med många andra är ett stort plus, och jag hoppas och tror att detta kommer att bli ett av de mest övertygande live-framträdandena i årets tävling.

  Betyg: 5-/5

 7. Kerstin

  När det gäller Ukrainas chanser till final så var panelen rörande överens om att Ukraina tar sig dit och några har den dessutom som en vinnarkandidat. Om Ukraina med Zlata i spetsen vinner hela ESC det får vi svar på om några veckor.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se