De Eurovisa (ESC 2013): Del 2

2013-04-24 (onsdag)

Schlagerpinglan:SVT har fullt upp med förberedelserna inför Eurovision Song Contest 2013 och hoppar över ett Inför-program med poäng-givande gäster så får vi helt enkelt tacksamt vända våra blickar mot våra kära grannar i Finland och deras Inför-program De Eurovisa. Tack för det, YLE! 😀

yle.fi hittar ni nu det andra avsnittet, där Eva Frantz och Johan Lindroos, tillsammans med gästerna Pernilla Karlsson och Antti Koivukangas, går igenom och betygsätter tio av årets tävlande bidrag. Hur de röstade ser ni på resultat-tavlan här.

(Inlägget om det första avsnittet av De Eurovisa, där Eva och Johan gästades av André Linman och Anne Hietanen, hittar ni här.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “De Eurovisa (ESC 2013): Del 2”

 1. Micke

  När jag ser dessa program märker jag att det bara finns en finne som vet vad han pratar om och det är Tomas Lundin 🙂 Jag är lindrigt sagt glad att det inte är i detta program som avgörandet finns.

  I första programmet hade de en topp tre där Montenegro vann, vilken jag rankar som cementerad på plats 39. På tredje plats hade de slovenien vilken jag har på plats 37 och en av tre urusla bidrag.

  I andra programmet har de Irland och Belgien i topp, vilka jag har på plats 32 och plats 31. Man kan lugnt påstå att vi inte har samma smak 🙂

  Respekt ändå till Eva som gav Nederländerna full pott 10 till Nederländerna 🙂

 2. Kerstin

  Micke, Tomas Lundin tycker väldigt bra om bidraget från Slovenien och fullkomligt älskar bidraget från Belgien så även den finnen skiljer sig från din smak. Själv är jag inte så jätteförtjust i Sloveniens bidrag men Belgiens gillar jag.

 3. Micke

  Kerstin: Det finns bara sju bidrag jag tycker är dåliga i år. Grymt bra standard i år. Titta på vilka platser jag lade Belgien och Irland och räkna får du se 🙂 Dessa är de sju jag tycker är dåliga. De tre sista vill jag inte ens säga vad jag tycker om 🙂

  33.Lettland
  34.Finland
  35.Serbien
  36.Sverige

  37.Slovenien
  38.Rumänien
  39.Montenegro

  Dessutom Kerstin var ju allt det jag sa om det finska programmet sagt med glimten i ögat 🙂 Ja Tomas Lundin tycker väldigt bra om Sloveniens bidrag och det har han all rätt i världen att göra. Mer viktigt är däremot att han tycker väldigt bra om Nederländernas och i synnerhet Anouk 🙂

 4. Micke

  Visst är det väl fantastiskt Kerstin att man som jag kan säga att man tycker 32 av 39 bidrag är helt ok? Belgien och Irlands bidrag hade troligen kommit högre upp om inte de båda sångarna har visat prov på ganska usla röstresurser emellanåt. Kanske kan de sätta mig på plats när det väl börjar.

 5. Kerstin

  Micke, jag förstod du sa det du sa med glimten i ögat, det gjorde jag också. Jag ville bara retas lite med dig. Jag förstår du gillar att Thomas tycker om Nederländerna precis som du och därför ville jag bara skoja lite med dig. Själv gillar jag Thomas för att han är saklig och kunnig men däremot värdesätter jag inte hans smak mer än någons annans. Jo det är bra standard i år men någon Euphoria finns det inte. Många tycker det är väldigt öppet kring vem som ska vinna i år men jag tycker det börjar kännas allt mer självklart att Danmark vinner. Alla har den inte som nummer ett men väldigt få gillar det inte alls och det talar mycket för Danmark. Har inte alls något emot att Danmark vinner det är en bra låt och en värdig vinnare. Vad jag märkt är att många tycker att det är väldigt mycket Loreen över bidraget och det reagerade även jag på första gången jag såg videon. Inte bara det att hon är barfota utan hela uttryckssättet. Det kanske kan vara en nackdel för Danmark om det är något som folket hemma i tv sofforna stör sig på.
  Lettland och Montenegro har jag liksom du i botten på min lista. Det som absolut skiljer sig är ju som bekant Sverige och Finland finns också högre på min lista.

 6. Kerstin

  Micke, en fråga till dig att fundera över. Vilka av de bidrag du har i toppen respektive botten tror du att du kommer få tokfel på?

 7. Micke

  Nejdå jag bryr mig ärligt talat inte ett smack om vad Tomas tycker om bidragen. Det jag gillar honom för är att han vet vad han pratar om. Han är saklig och korrekt. Han hånar inte artister eller låtar typ Zelmerlöw. En riktig tillgång som SVT slarvat bort i år. Men som Tomas själv sa till mig med glimten i ögat. Skriv till SVT och klaga 🙂

  Hade du frågat mig för bara ett tag sedan hade jag sagt precis som du om Danmark att det känns ganska självklart att den vinner. Jag försöker dock alltid sniffa runt lite för att få koll på vilka bidrag som är växare ju längre tiden går och tvärtom. Faktum är att jag har känt av en viss mättnad för det danska bidraget och då är det dessutom nästan en månad innan allt kör igång. Ser fortfarande Danmark som favorit men i allt mindre utsträckning. Kerstin visst finns det likheter med Loreen och Euphoria men sånt stör mig inte så länge de stannar vid just likheter. Plagiat är något helt annat.

  Jag tycker alltid det är roligt att lyssna på bidragen och sedan plötsligt märka jättelikheter med gamla låtar. ett bidrag har du och jag redan pratat om men det finns jättemånga till. Igår fick jag äntligen till det med ytterligare ett bidrag. Schweiz bidrag har plågat mig sen jag första gången hörde den. Gillar låten skarpt men den där versen har drivit mig till vansinne. Igår lyckades jag som sagt äntligen komma på vilken låt det är. En gammal klassiker från 60-talet som spelats in i mängder av olika versioner av massor av artister 🙂

  Ok då går vi till hennes fråga då: Först och främst min lista är utifrån vad jag själv tycker och inte vad jag tror. Om vi börjar med de sju låtar jag tycker är dåliga. 33. Lettland (jag tror den missar Final). 34. Finland (Tror på final och anledningen är att den är i semifinal 2. Blir 15-20). 35. Serbien (Final, blir 10-15). 36. Sverige (Blir 7-12). 37. Slovenien (tyvärr till final då semi ett har så många ballader. Blir 13-18). 38. Rumänien (missar final. Grundar det på att operaröster har missat förr plus att jag inte gillar låten). 39. Montenegro (Allt annat än missad final är ett misslyckande för ESC).

  Mina fem favvisar då i bokstavsordning: Grekland (final och allt mellan 5-15). Island (missar tyvärr final och orsaken är att låten är för bra för ESC). Italien (Blir 3-7). Nederländerna (Den av klasslåtarna som möjligen kan utmana la la la musiken. Blir 3-8). Spanien (låten är alldeles för bra för ESC och det kommer nog tyvärr att visa sig på placeringen. Blir 15-20).

 8. Kerstin

  Micke, tackar så mycket för ditt svar. Jag stör inte heller mig på Danmarks eventuella likheter med Loreen men vet det finns många som gör det. Dessutom brukar det vara mer regel än undantag i ESC att ett eller några bidrag alltid influerats av vinnaren föregående år. Intressant och kul att du ändå tror Sverige kommer topp 10 eller strax utanför. Men som sagt även min personliga lista är inte densamma som hur jag tror det kommer sluta. Men det verkar som om Sveriges bidrag är omtyckt i Europa och det vore väldigt kul om vi kunde vara där uppe i toppen i år igen.

 9. cecce

  Bättre än SVTs panel åtminstone!

 10. Schlagerpinglan

  @cecce, Ja, det tyckte jag också. Jag uppskattar program där de säger vad de tycker och sedan avslutar med en poäng för att riktigt visa hur bra/dåligt de tyckte att bidraget var. I vissa fall höll jag med dem helt (Irland förtjänar riktigt bra poäng) medan jag i andra fall hade helt avvikande åsikter (t.ex. så tycker jag att även San Marino borde få riktigt bra poäng) men det är ju så det ska vara. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se