Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Malta landets ESC-historik
Bidrag: “Tomorrow” videoNF-framträdandelåttext
Artist: Gianluca twitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 6 i semifinal 2
Låtskrivare: Boris Cezek & Dean Muscat
Uttagning: PBS valde ut sitt ESC-bidrag genom en uttagning med totalt 24 tävlande bidrag, en semifinal och en final med 16 bidrag där tittarna och en jury utsåg vinnaren. Tittarna ville se Kevin Borg som segrare men juryns favorit Gianluca vann.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Maltas ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Gianluca av ESCKAZ, oikotimes och oikotimes samt en video-chat av eurovision.tv. Se även när Gianluca framför sitt tävlingsbidrag tillsammans med sin familj samt vid Eurovision In Concert och London Eurovision Preview Party.

Odds: Vidare till final & övre mitten av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
När “Tomorrow” vann på Malta var jag övertygad om att den lilla ön skulle missa finalen men efter att tagit del av en del undersökningsresultat m.m. är jag inte lika säker längre. Jag tycker fortfarande att låten är i det enklaste laget men det är nog det (kombinerat med Gianlucas charmiga leende) som kan tilltala en stor del av de röstande. Så, jag går helt emot vad jag egentligen tror och tippar att det blir final för Malta, trots allt. 🙂

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag har nog inte riktigt kommit över det faktum att Malta inte valde Kevin Borgs fantastiska låt och det är förmodligen det som gör att jag inte kan ta till mig denna låt. Visst är den trallvänlig och rullar på ganska fint och Gianluca är ett stort leende hela han… men jag känner likväl inget och väntar bara på att låten ska ta slut. Nej, Malta tillhör inte mina personliga favoriter i år.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Malta: “Tomorrow”, Gianluca Bezzina”

 1. André

  Även jag har haft lite svårt att förstå hur denna kunde vinna över Kevin, som jag mer än gärna hade skickat till final i ESC. Nu är det dock som det är och Gianluca har samma chans som övriga deltagare.
  Jag tycker inte det här är dåligt, bara totalt ointressant. Det händer liksom ingenting, och även om det är en ganska mysig låt så har svårt att unna den en finalplats.
  Som jag sagt i ett tidigare inlägg har jag inte trott på det här alls, men efter att ha sett att låten plötsligt var etta på den där listan och relativt högt på andra listor så vet jag varken ut eller in längre. Vem vet? Malta kanske överraskar fullständigt i Maj. Låten är lite trist men fortfarande mysig och sångaren är charmig och sjunger bra. Det är ju inte direkt så mycket att klaga på om man säger så. Final? Ja, kanske det. HELT förvånad skulle jag inte bli om det hände längre.

 2. Micke

  André: Underskatta aldrig en smilande killes makt över småtjejer med mobiler. Jag känner som du det här är varken bra eller dåligt men vi är killar André 🙂 Jag har hört sååååå många tjejer som är charmade av låten och killen och nu har vi ju den där listan också. Är precis som du väldigt snurrig om vad jag tror just nu. Väldigt säker på final men sen? Jag allt från 1-20. Absolut den låt jag har svårast att placera.

 3. Charlotte

  Jag är glad att Malta skickade Gianluca istället för Kevin Borg, för jag ÄLSKAR den här låten. Men så har jag alltid varit förtjust i gullig, trallvänlig pop, och det är ju inte alla som gillar sånt, förstås. Min personliga favorit i år, så jag blir riktigt ledsen om den inte går till final. (Och jag är 24 år, så nån småtjej är jag inte direkt. ;-)) Kan hålla med om att det är väldigt svårt att tippa var Malta kommer att placera sig. Det kan verkligen gå hur som helst.

 4. Rickard

  Håller helt med Charlotte! En väldigt bra låt! Älskar när de är trallvänliga med en härlig melodi! Definitivt final! Topp 15 så är jag nöjd! Malta brukar vara svårtippat som sagt men säkert final! 🙂
  (Och jag är också 24 år och därmed inte heller någon fjortis) 😉

 5. Kerstin

  Tydligen är inte bara smaken på Maltas bidrag väldigt delad utan även vad gäller charmen hos Gianluca som jag inte alls ser någon charm hos. Inte heller låten finner jag särskilt charmig eller kul. Tråkig låt och inget jag blir exalterad över. Dock tror jag den tar sig till final men där har den inget med topp 10 att göra. Final. Betyg 3-/5.

 6. Micke

  Styrkan när man ska recensera en låt är att man kan ändra sig och sakta men säkert börjar jag göra detta nu vad det gäller Maltas bidrag. Ska vara ärlig och erkänna att mitt första intryck var “Fy faaaan sicken tråkig låt. En förskolelåt typ Lettlands bidrag om än inte lika dålig som Montenegros”. Jag har aldrig hört Kevin Borgs låt så jag har inte det problemet som Schlagerpinglan har. Detta att hon tyckte så mycket om Kevins bidrag att hon har extra svårt att ta till sig låten som vann. Iofs har jag det problemet med Österrikes vinnarlåt som jag sagt förut. “Hur kunde Falco Luneau rånas på den givna segern” 🙂

  Tillbaka till Maltas bidrag. Sakta men säkert börjar låten lämna förskolestadiet för mig och jag märker att jag nynnar på den ibland. Jag nynnar iofs nästan alltid på något som den nörd jag är men aldrig att jag trodde jag skulle börja nynna på Maltas bidrag. Jag har 22 låtar som jag anser har bra klass i ESC men nu närmar sig Malta. har den på plats 23 nu så snart kanske jag har 23 låtar. Det är en oförarglig, trallvänlig låt som vinner i längden. Om killen har charm eller ej har jag noll koll på. Jag är kille och lägger inte märke till sånt men jag har även öron och många kvinnliga vänner så där hör jag en hel del om snubbens charm 🙂

  Jag ser detta som det stora skrällbidraget. Det kan hamna var som helst egentligen.

 7. Kerstin

  Inte för att det spelar så stor roll det här med Gianlucas charm men mina tjejkompisar tycker inte heller han är charmig så det är nog lika delat som vad man tycker om låten. Men vad gäller låten så är den alldeles för platt för mig och är ingen växare men den verkar onekligen vara det för väldigt många andra så det ska bli spännande att se hur det slutar för Malta.

 8. Kerstin

  Vad gäller Kevin Borg så tyckte jag inte om den låten alls det var nog mer ett sömnpiller för mig så om det står mellan han och Gianluca så väljer jag Tomorrow även om inte den heller faller mig riktigt i smaken.

 9. Daniela

  Jag var också besviken över att Kevin inte vann när det begav sig, men med facit i hand tycker jag faktiskt att “Tomorrow” trots allt nästan känns som ett bättre val i årets balladtunga tävling. Det här är en trallvänlig och okomplicerad låt som åtminstone alltid får mig att le och som känns som ett lättsamt och uppfriskande inslag bland alla starka låtar av mer “allvarlig” och “djup” karaktär. Och en ESC-final behöver bidag av alla de slag, även sorglösa och charmiga sådana. Malta brukar ofta stå för dessa och jag hoppas att det får bli så i år igen. 🙂 Jag känner mig dock inte lika sker på deras finalplats som många av er verkar göra, och någon potentiell vinnare kan jag absolut inte se detta som. Delvis beror det nog på artisten, för även om han onekligen har en smittsam charm och utstrålning och dessutom passar väldigt bra ihop med låten så tyckte jag väl inte att hans NF-framträdande direkt kändes som det mest professionella ESC skådat, och jag är faktiskt lite orolig för hur han ska klara live-showen i Malmö. Men jag hoppas att jag blir motbevisad, för jag vill som sagt gärna se Malta i finalen.

  Betyg: 3,5/5

 10. Kerstin

  Enligt panelen blir det final för Malta i år. Om det blir en skräll eller inte återstår att se.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se