Schlagerpinglan: I kväll är dags för det andra avsnittet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2013”. Precis som förra veckan så är det SVT 1 och 21:00-22:00 som gäller och fortfarande är Niklas Strömstedt programledare och Malin Roos Eurovisionsexpert. Veckans gäst är däremot ny och heter denna gång Shirley Clamp.

Själv har jag lite annat för mig just precis när programmet går men kommer att se det i efterhand på svt.se, för även om jag inte var så imponerad av premiäravsnittet så tänker jag ge det en andra chans… det är ju trots allt “Inför ESC”. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


31 kommentarer till “SVT:s “Inför ESC 2013” – del 2”

 1. Nathalie

  Shirley Clamp alias Sveriges mest överreklamerade sångerska någonsin tycker jag kan stanna som modell för viktväktare, om de nu verkligen vill ha henne? Blir galen på den människan!
  Hon och Malin Roos känns som två tjattrande höns i ett hönshus, med Niklas S. som verkar vilja bli vald till årets tråkigaste programledare. Jag säger bara:

  Herrejävlar vilket tråkigt program!

 2. Melloin

  Helt enig med Nathalie! Vansinne. Varför sätter dom folk som uppenbarligen inte gillar schlager till att recensera det? Sätter dom idrottshatare i studion på Champions League matcher? Det enda dom gillar är upptempo och ju närmre låten kommer en One Directionlåt desto bättre.

  Skräp.

  Makedoniens bidrag hade potential att bli en av de bästa genom tiderna utan det där (xxx) och då tycker den (xxx) att det där (xxx) är låtens behållning!!

  Jag får gå och lugna ner mig känner jag om jag ska kunna somna ikväll.

 3. Micke

  Ville verkligen ge detta program en ny chans och nollställde mig därför helt när jag satte mig ned och tog del av innehållet. Jag är ledsen SVT ni har gjort en av era största felsatsningar någonsin. Istället för att göra det som ett “inför Eurovisionprogram” ska göra ger programmet istället extra liv till ett alldeles speciellt ord och det ordet är “ordbajsa” för det är vad programmet handlar om. Hur kan ett program på en timme innehålla så mycket prat om absolut ingenting? I synnerhet innehåller det inte prat om det programmet ska handla om.

  Jag undrar hur många här som egentligen kommer ihåg vad Malin, Niklas eller Shirley egentligen tyckte om alla låtarna som dök upp i programmet? De pratar ju inte om låtarna utan om saker runt omkring och slåss om att vara den som hittar på det mest förnedrande ordet om artisten eller låten. Vem vann den kampen egentligen? Med tanke på all skit de sa får vi väl kanske säga att det blev oavgjort mellan de tre.

  Vad tyckte jag själv om låtarna då? Ska man kolla på vilka låtar som deltar i de fyra programmen så är detta andra program enligt mig det sämsta. Jag gillar tre av dessa men tyvärr kände jag att en av dem tappade när jag nu såg den här. Ledsen Kerstin men det var ditt Vitryssland. Blir väldigt orolig för sångerskans röst nu när jag hörde den i den här versionen. Mycket kraft tappad. För mig är San Marino bäst av dessa tre vi hörde ikväll. Jag gör en ranking av dessa tio låtar och den innehåller enligt mig tre bra låtar och två dåliga och resten varken bu eller bä.

  9. San Marino
  10. Vitryssland
  13. Cypern
  26. Azerbajdzjan
  27. Moldavien
  28. Makedonien
  30. Belgien
  32. Irland
  34. Lettland
  35. Serbien

  Som synes absolut inget program för mig ikväll angående standard. Men låtarna är ju som de är och jag hade verkligen hoppats på bättre standard på programmet. Det som känns extra tråkigt är att de får nästan mig att känna mig som en världsmästare i kunskap vad gäller årets ESC och tidigare. Deras kunskap verkar så usel så jag nästan framstår som fantastiskt duktig. Jag är absolut inte det men det är ju märkligt att tre personer blir satta som experter med så lite kunskap i bagaget.

  Tyvärr SVT ni har gjort en jättedålig satsning. ER ambition om att göra något “extra” har misslyckats totalt. Vi skriker efter Thomas undin och äkta kunskap, inlevelse och engagemang. Personer som analyserar låtar och artister på rätt sätt utan att förlöjliga för att framstå som roliga själva.

 4. Micke

  Melloin: du nämnde en sak som jag glömde. Jag är såååååå trött på Malin Roos tjat om uptempolåtar och att alla ballader är tråkiga. Vilken värld lever hon i? Det är väl blandningen som är hela ESC.

 5. Schlagerpinglan

  Jag har nu tittat lite på avsnittet och förstår att det rör upp känslor. Inte heller jag tyckte att detta andra avsnitt var så mycket att hurra för. Jag vill bara påminna om att kritik och åsikter är tillåtet men personliga påhopp och förolämpningar är det inte och kommer att bytas ut mot (xxx).

 6. jompa

  Det var lite bättre än sist. Sen vill dock säga att jag hellre ser en genomsnittlig tittare recensera än nån som älskar schlager. Det finns en mängd bloggar (som denna) där schlagerfans skriver ner sina åsikter; därför hör jag gärna hur andra resonerar. Inget nytt förövrigt; av kvällens låtar var Irland, Belgien och Lettland starkast enligt mig.

 7. Melloin

  Fast Jompa, saknar du inte insiktsfulla åsikter a’ la Thomas Lundin? Tidigare fick man ju en mix av flamsiga åsikter, seriösa djupsinnade åsikter och lite mitt emellan. Nu får man ju bara…ja trams. Man ska inte behöva berätta för programledaren för Inför Eurovision att Ralph S har skrivit San Marinos bidrag.

  Passar även på att be om ursäkt för mina personliga påhopp i tidigare inlägg. Jag skyller på mitt upprörda tillstånd och att jag därför inte kunde behärska mig.

 8. Josef

  Jag blev ocks¨djupt besviken, riktigt besviken. Shirley Clamp vad gör hon där?! Rickard förra veckan gav det nya programmet ett “nytt” ansikte. Detta blev bara larv och som Micke sade att de pratade inte ett dugg om låtarna, utan exempelvis att Azerbajdzjans sångare borde gå hos Måns Zelmerlöf i scenträning (eller liknande) därför sångaren var fastkedjad i golvet… Inte ett ord om låten i princip vilket även lite var fallet Vitryssland då de mest pratade om hennes vackra hår!?

  Jag fick känslan att S.Clamp kom till studion totalt nollställd, hon hade inte lyssnat på en enda låt och jag undrar även hur mycket våra programledare har lyssnat på låtarna. Nej, tjejen tyckte att det borde vara SVT:s ansvar att rekrytera kompetenta esc-kunniga som just vår egen schlagerpinglan. Om hen vill vara anonym kunde Micke, Kerstin eller absolut jag själv kunna tänka mig medverka och åtminstone komma LITE förberedd! Jag förstår att det är upprört…:-(

 9. Micke

  Jag håller med Jompa om att det även är viktigt att genomsnittliga lyssnare har sin plats i en schlagerpanel. Som Melloin säger hade vi både människor med inre kunskap och människor som mer bara hånade artister och låtar i den gamla schlagerpanelen. Alltså från Thomas Lundin till Måns Zelmerlöw. Jag tror de flesta här hade väntat sig nu när det talades om ett nytt program som skulle göra det “EXTRA” att det skulle innebära just det som ordet betyder, att vi skulle få mer kunskap att fokuset skulle läggas på det men istället gjorde man tvärtom. Man tog bort Thomas Lundin och lät bli att ersätta honom med likasinnade utan vad man istället gjorde var att man letade upp några som kunde spela den roll som Zelmerlöw hade förra året om än lite nedtonat. Man gick med andra ord fullständigt fel väg och följde istället strömmen av förnedringsprogram som väller in idag på TV. Shame on you SVT.

  Nästa år vill jag nu se en panel där Thomas Lundin och Björn Kjellman är självskrivna. Jag vill absolut inte se Måns Zelmerlöw eller de tre som syntes i TV igår. Däremot, trots vad jag egentligen tycker om honom, så lägger jag mig för den kunskap och respekt Rickard Engfors visade i första programmet och kan han hålla sig så är han välkommen i nästa års panel. Om det nu verkligen ska vara tre killar och bara två tjejer. Som man föredrar jag det omvända. Vilka dessa ska vara överlåter jag till SVT att avgöra och hoppas de lärt av sina misstag. Så länge inte kvinnan som börjar på C nämns i sammanhanget. Kvinnan som jag ersätter Shirley Clamp med när det gäller titeln Nathalie gav den senare längst upp här.

  Jag har nu kollat på Thomas Lundins betygsättning av andra semifinalens första åtta låtar. Han är skön den mannen 🙂 Vi är knappt överens om ett enda bidrag men det är ju inte det som det handlar om. Thomas Lundin: Välkommen tillbaka nästa år till Inför ESC 2014 i SVT.

 10. Christopher

  Vad mycket amatörer det är med ”inför eurovision”. Programmet handlar om ingenting. Nej, att byta ut standarden mot detta var ett misstag. Ska göra som Micke och göra en toplista.
  1. San Marino (3)
  2. Vitryssland (7)
  3. Lettland (10)
  4. Irland (12)
  5. Moldavien (13)
  6. Azerbajdzjan (18)
  7. Belgien (23)
  8. Makedonien (28)
  9. Cypern (37)
  10. Serbien (38)

 11. Melloin

  Lägger även in min topplista

  Moldavien
  San Marino
  Azerbajdzjan
  Cypern
  Vitryssland
  Serbien
  Belgien
  Irland
  Lettland
  Makedonien

 12. Kerstin

  Jag undrade om jag hade hamnat rätt när jag tittade på programmet igår. Var det ett program där artisters hår och kläder skulle diskuteras eller låtarna, jag är fortfarande osäker. Vad gäller Shirley Clamp så håller jag med Nathalie jag har aldrig gillat den kvinnan vare sig som person eller artist och igår bekräftade hon bara det jag redan anser om henne, ett enda stort svammel till människa. Det enda positiva igår var väl att dom gillade Belgiens bidrag, resten var bara trams.

 13. Schlagerpinglan

  Instämmer med många här: mycket svammel men inte så mycket matnyttigt om åsikterna kring själva bidragen MEN… jag tycker likväl att det var snäppet bättre än förra veckan, vilket i och för sig inte betyder så mycket. Här är min topplista, som den ser ut för tillfället (förändras nästan dagligen numera):

  1. San Marino (2)
  2. Irland (3)
  3. Moldavien (7)
  4. Azerbajdzjan (8)
  5. Vitryssland (14)
  6. Lettland (19)
  7. Belgien (27)
  8. Cypern (28)
  9. Makedonien (31)
  10. Serbien (32)

 14. Micke

  Se där: Tre nya listor. Va kul 🙂 I alla fall mer kul än programmet igår. Kollade på våra listor och räknade ihop och just nu är rankingen hos oss den här:

  1. San Marino
  2. Vitryssland
  2. Moldavien
  4. Azerbajdzjan
  5. Irland
  6. Cypern
  7. Lettland
  8. Belgien
  9. Makedonien
  10. Serbien

  Det vi verkar mest överens om är att Belgien bland dessa bidrag ska ha en sjundeplats 🙂 Vad gäller Christophers lista så är vi jädrigt överens om plats 1, 2 och 10. Sen har det blivit något fel på din lista vad det gäller plats 3 och 9 🙂

 15. Kerstin

  Här får ni även min rankning av bidragen i gårdagens program.

  1. Vitryssland
  2. Belgien
  3. Irland
  4. San Marino
  5. Azerbajdzjan
  6. Serbien
  7. Cypern
  8. Moldavien
  9. Lettland
  10. Makedonien

 16. Kristina

  Tar väl min ranking av låtarna med då.

  1. Vitryssland
  2. Cypern
  3. Azerbajdzjan
  4. San Marino
  5. Moldavien
  6. Belgien
  7. Makedonien
  8. Irland
  9. Lettland
  10. Serbien

 17. Rickard

  Här kommer min ranking också:

  1. Azerbajdzjan (7)
  2. Moldavien (8)
  3. Serbien (17)
  4. San Marino (18)
  5. Vitryssland (26)
  6. Cypern (27)
  7. Irland (30)
  8. Lettland (31)
  9. Makedonien (32)
  10. Belgien (34)

 18. Micke

  Se där ytterligare tre har lagt in sin ranking av de tio bidragen igår 🙂 Ändrar inte så mycket men lite i alla fall. Det tråkigaste var att Serbien lämnade jumboplatsen av dessa tio.

  1. San Marino
  2. Vitryssland
  3. Azerbajdzjan
  4. Moldavien
  5. Cypern
  6. Irland
  7. Belgien
  8. Lettland
  9. Serbien
  10. Makedonien.

 19. André

  Haha, här var det många listor! Jag slänger väl in en jag också:

  1. San Marino
  2. Moldavien
  3. Azerbajdzjan
  4. Vitryssland
  5. Belgien
  6. Irland
  7. Lettland
  8. Cypern
  9. Serbien
  10. SOLKLART Makedonien

 20. Melloin

  Snyggt! Nu kommer några fler Moldavienfans så man slipper känna sig utanför 🙂

 21. Nathalie

  Tycker också Moldavien har en riktigt bra låt. Betydligt bättre är den dock på rumänska än engelska tycker jag. Utav låtarna från programmet tycker jag:

  1. San Marino- vacker, dock inte superförtjust i diskotonerna på slutet.
  2. Moldavien- vacker.
  3. Serbien- tycker faktiskt den är riktigt bra!
  4. Cypern- tråkig
  5. Irland- lättglömd
  6. Makedonien- Tycker Esma är härlig att titta på, ok röster, men inte mycket att hurra för.
  7. Vitryssland- omodern, men dansarna och även sångerskan var ju snygga förstås!
  8. Belgien- sövande
  9. Lettland- billigt och barnsligt.
  10. Azerbajdzjan- Äckligt!

 22. Micke

  Ok då var det två till och nu var det uppe i nio stycken precis som i röstning om första programmet. I det programmet tog Danmark, Nederländerna och Ukraina pallplatserna. Här har vi just nu:

  1. San Marino 91 poäng
  2. Vitryssland 73
  3. Moldavien 71
  4. Azerbajdzjan 62
  5. Cypern 49
  5. Irland 49
  7. Belgien 41
  8. Serbien 32
  9. Lettland 30
  10. Makedonien 25

 23. Melloin

  Jag bekymrar mig över Vitryssland. Låten är kanon men det där lät lite iffy live om ni frågar mig….

 24. Josef

  Micke, lägg till min lista nedan med. 🙂 Sedan tycker jag seriöst att Schlagerpinglan eller någon annan kunnig representant kunde vara med i kommande års panel “inför ESC”!? Vad säger ni?

  Min egen tyckolista semifinal 1.

  1. Holland: En av mina kandidater, men efter den vackra kören blir det ett för tamt slut..
  2. Azerbajdzjan: Mycket intressant i alla avseenden. Om det varit 1995 hade denna kunnit vinna.
  3. Ukraina: Jag saknar den markerade skillnaden mellan vers och refräng, men dock en bra disneylåt!
  4. Danmark: Se Thomas Lundins beskrivning. Jag känner inget mer än en vinstsugen dansk nation här.
  5. Montenegro: Årets joker med den klart bästa skillnaden mellan vers och refräng-explosion
  6. Serbien: 3 personligheter med mycket variation! Rösterna på de två utan horn är dock ?-tecken!?
  7. Vitryssland: Jag måste få höra Aloyna live för att minska min begynnande oro.. 🙁
  8. Belgien: Låten i sig är en av de bästa i år, men kanske är rösten som i Vitrysslands fall ett ?-tecken.
  9. San Marino: En kandidat att vinna i år, men jag personligen köper Italiens låt 9/10 gånger hellre.
  10 Kroatien: Vackert, men jag får inte den här “längtan” att vilja spela låten. För enkel melodi…
  11 Österike: Bra vers och en bra röst men refrängen stjäl mycket, och det känns lite oriktat ibland.
  12 Ryssland: En topplåt egentligen men jag kan inte bortse från video och hur fel detta budskap blir 🙁
  13 Cypern: Bra vers, mycket bra! Speciellt vers 2 med snärten i. Refrängen kunde gjorts om helt dock
  14 Moldavien: Låten slår upp och ner med lyssningströtthet. Med bättre disposition kanske detta fått +
  15 Slovenien: Detta “sågande” ljud som hörs hela tiden i refrängen måste bort. Tom låt för mig.
  16 Estland : Jag gillar inte alls detta dansbandssound under refrängen. Kisspaus-låt för mig, tyvärr.

 25. Josef

  Ta bort San Marino och ersätt med Irland. San M. tillhör semifinal 2 ju, 😉

  Irland: En låt som var klart i botten men utan den anskrämliga videon med “hjärtat”-märket som helt klart är utnött förutom för Shirley Clamp, så växte denna låt i livespelningen från Amsterdam! Final och 9:e plats anser jag nu! 🙂

 26. Micke

  Josef: Jag hade räknat färdigt men självklart ska du vara med om du vill det 🙂 Fattas tre länder i din ranking efter hur jag räknar. Placera in dem i din lista där du redan rankat sju låtar så är du självklart med 🙂 Dessa tre är Lettland, Makedonien och Irland.

  1. Azerbajdzjan: Mycket intressant i alla avseenden. Om det varit 1995 hade denna kunnit vinna.
  2. Serbien: 3 personligheter med mycket variation! Rösterna på de två utan horn är dock ?-tecken!?
  3. Vitryssland: Jag måste få höra Aloyna live för att minska min begynnande oro.. 🙁
  4. Belgien: Låten i sig är en av de bästa i år, men kanske är rösten som i Vitrysslands fall ett ?-tecken.
  5. San Marino: En kandidat att vinna i år, men jag personligen köper Italiens låt 9/10 gånger hellre.
  6. Cypern: Bra vers, mycket bra! Speciellt vers 2 med snärten i. Refrängen kunde gjorts om helt dock
  7. Moldavien: Låten slår upp och ner med lyssningströtthet. Med bättre disposition kanske detta fått +

 27. Micke

  Angående dina omdömen om låtarna Josef så stämmer de bäst med Ryssland och Slovenien. Kunde lika gärna ha varit jag som skrivit det där. Sämst stämmer det med………. Ja gissa vilket 🙂

 28. Josef

  Haha börjar det med M och slutar det med O måhända.. 😉

  1. Azerbajdzjan: Mycket intressant i alla avseenden. Om det varit 1995 hade denna kunnit vinna.
  2. Serbien: 3 personligheter med mycket variation! Rösterna på de två utan horn är dock ?-tecken!?
  3. Vitryssland: Jag måste få höra Aloyna live för att minska min begynnande oro..
  4. Belgien: Låten i sig är en av de bästa i år, men kanske är rösten som i Vitrysslands fall ett ?-tecken.
  5. San Marino: En kandidat att vinna i år, men jag personligen köper Italiens låt 9/10 gånger hellre.
  6. Irland: Låten är jag lite tveksam still men Ryan verkar ha fått budskapet att tona ner kören. 🙂
  7. Cypern: Bra vers, mycket bra! Speciellt vers 2 med snärten i. Refrängen kunde gjorts om helt dock
  8. Moldavien: Låten slår upp och ner med lyssningströtthet. Med bättre disposition kanske detta fått +
  9. F.Y.R Mace: Nja denna låt kan bara hoppas på grannar för en eventuell semi..
  10 Denna bör komma sist och jag rankar den som sämst i årets tävling tror jag just nu.

  Nöjd så Micke?! 🙂

 29. Micke

  And this completes the voting from Schlagerpinglans jury

  1. San Marino 97 poäng
  2. Vitryssland 81
  3. Azerbajdzjan 74 (två tolvor från Josef och Rickard)
  4. Moldavien 74 (en tolva från Melloin)
  5. Irland 54
  6. Cypern 54
  7. Belgien 48
  8. Serbien 42
  9. Lettland 31
  10. Makedonien 27

  Marocko är väl inte med i år Josef. Det har väl bara varit med en gång i ESC 🙂

 30. Stefan

  Gillar San Marino skarpt, hoppas det går bra för dem. Är lite förvånad att Belgien ger 300 ggr pengarna om man spelar på dem på Betfair, så dålig är de väl inte. Borde väl ha en hyfsad chans att hamna bland de 10 bästa i alla fall.

 31. Kerstin

  Stefan, jag är också förvånad Belgien har så höga odds. Jag tycker jättemycket om den, mer nu än för några veckor sedan även om jag gillat den hela tiden. För mig är den topp tio.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se