De Eurovisa (ESC 2013): Del 3

2013-05-01 (onsdag)

Schlagerpinglan: I går sändes det tredje avsnittet av Finlands Inför-program De Eurovisa, där Eva Frantz och Johan Lindroos gick igenom och betygsatte ytterligare några bidrag från Eurovision Song Contest 2013, denna gång tillsammans med författaren och schlagerfanset Monika Fagerholm och Hbl:s musikredaktör Janne Strang. Avsnittet hittar ni på yle.fi medan resultat-tavlan finns här.

(Inlägget om det första avsnittet av De Eurovisa, där Eva och Johan gästades av André Linman och Anne Hietanen, hittar ni här medan det andra avsnittet, där Pernilla Karlsson och Antti Koivukangas var gäster, finns här.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “De Eurovisa (ESC 2013): Del 3”

 1. Micke

  Fel plats kanske men jag skriver ändå 🙂 Jag minns inte vem det var här som tyckte så jädra mycket om Georgiens bidrag. Nån var det för vi hade ett snack om det. Vem det än var JAG LÄGGER MIG. Tror det är startfältets största växare just nu. Högst ordinär låt har blivit vuxen kan man säga. Thomas G:son har fått till det ordentligt och det märks att snubben kommer från hårdrocken när han levererar den här balladen. Trycket efter 2.15 ungefär känns riktigt mäktigt -) Låten är topp tio för mig nu.

 2. Rickard

  Micke: Tror inte att det var jag men har haft den på min topp tio hela tiden! Så är glad att den växer hos dig med! Det är det som är charmen med esc! Låtar växer medan andra faller tillbaka! Det är inget man kan styra över utan bara känslor! Det kan vara de mest oväntade bidragen och ibland kan man inte ens motivera det! Det är bara känslan som styr! Det är därför esc är så fantastiskt! 🙂

 3. Micke

  Instämmer helt Rickard. Sen finns det också bidrag som är olika varje gång man lyssnar på dem. Ett exempel tycker jag är Ungerns bidrag. Oftast tycker jag det är en jättemysig helt oförarglig liten låt men ibland orkar jag nästan inte lyssna på den. Sen finns då låtar som de flesta verkar avsky typ Makedonien. Om jag minns rätt så är du en av dem 🙂

  Jag kan iofs förstå var detta kommer ifrån för det är en mycket udda låt och jag är själv inte förtjust i den. Mitt problem med låten är dock inte Esma som de flesta tycks vara inne på eller att bitarna inte matchar. Mitt problem är mer att Lorenzo har mindre utstrålning än min ena lilltå och att de låter biten med Esma gå lite för långt så att låtarna aldrig möts så att säga. Esma kan nog sin sak men varför kunde ingen styra upp henne. Lorenzo kan absolut inte sin sak så varför kunde ingen lära upp honom. Jag gillar egentligen kulturkrockar så här men med den här låten har de tyvärr misslyckats.

  Angående Georgien blir jag sur på mig själv att jag inte kan minnas vem det var jag diskuterade med men hon/han kan väl höra av sig 🙂 Men Rickard då är vi ju åtminstone tre som gillar Georgien då. Den blir bara bättre och bättre även om jag egentligen inte gillar att svenskar skriver till andra länder i ESC.

 4. Rickard

  Micke: Håller med! Ungern pendlar friskt hos mig! Ibland är den skön att lyssna på och ibland är den helt bedrövlig! Jo jag är inget fan av Makedonien! Och jag tror att du är nära sanningen där! Att Lorenzo är en kommande stjärna, som påstås, har jag svårt att se! Om man totalt överglänses av en gammal tant så ska man nog tänka över sin situation både en och två gånger! Med en mer karismatisk sångare så hade det blivit bättre! För det är som sagt ett beprövat och lyckat vapen att mixa moderna tongångar med folkmusik!

  Ja då är vi tre på Georgien! Jag är heller inget fan av utländska låtskrivare och hade väl helst sett att det förbjöds eller begränsades! Detsamma gäller artisterna som representerar landet! Men nu är reglerna som de är och då gäller det att spela bäst utifrån dem! Och det har ex Azerbajdzjan och i år Georgien lyckats bra med! 🙂

 5. Melloin

  Jag vill bryta in här med en helt motsatt åsikt. Jag har i min bekantskapskrets stått på barrikaderna och hävdat att Makedonien utan Esma och med bara Lorenzo hade varit en kraftig utmanare till att vinna i år, i alla fall i min bok. Sannolikt inte i det stora hela, det inser jag men talar vi om våra egna favoriter och våra egna listor hade den hamnat uppe med Moldavien, Norge, Nederländerna och Georgien. Med Esma pratar vi inte topp 10 en gång. Med BARA Esma pratar vi bottom 3…..

 6. Micke

  Melloin: Då har du tydligen sett något som jag inte sett och tydligen inte heller Rickard. Det betyder ju givetvis inte att du har fel eller att vi har fel utan bara att vi uppfattar killen olika. Det jag känner är som sagt att låten så länge Lorenzo sjunger kunde ha blivit något men att det saknas det där extra hos honom som skulle kunna få mig intresserad av musiken. När Esma sedan kommer in känner jag tvärtom. Kvinnan kan självklart sin sak men kunde de inte fått lite mer melodi på hennes del av låten. Värst är att pusselbitarna inte passar ihop och det är jädrigt synd för det kunde ha blivit bra.

  Men Melloin av de fyra övriga länderna är vi helt överens om tre av dem. Nederländerna har jag topp fem någonstans, Georgien topp tio och Norge strax utanför topp tio. Tre bra låtar. Moldavien är helt ok den med 🙂

 7. Schlagerpinglan

  Intressant diskussion angående Makedoniens artistpar. Själv går jag på Melloins linje och slår ett slag för Lozano. Precis som i fallet med San Marinos Valentina så hoppas jag att Lozano kommer tillbaka med en riktigt bra låt nästa år och visar alla tveksamma vilken underbar sångare han är. 🙂

 8. Kerstin

  Även jag tycker precis som Melloins och Schlagerpinglan. Skrev redan i inlägget om Makedoniens bidrag att jag gillar Lozanos del av låten men står uppriktigt sagt inte ut med tant Esma. Hon får vara hur stor hon vill i Balkan men hos mig är hon ingenting annat än något som ger mig skavsår i öronen. Lozano får mer än gärna dyka upp nästa år även för mig.

 9. Micke

  Schlagerpinglan: Kul att se dig igen 🙂 Jag hoppas att Lozano sätter mig på plats redan vid årets ESC och går ut och levererar det jag definitivt inte tror finns i honom. Har absolut inte sett tillstymmelse till utstrålning så här långt men han får mer än gärna gå ut på scen och ge mig en riktig käftsmäll med en sångröst som bär hela låten. Tror inte ett ögonblick på det men jag håller tummarna 🙂

  Jag är totalt ointresserad av att se ned på sångare och hoppas att det åt helvete för dem. Jag hoppas alla kan kliva av scen och vara nöjda med det som de presterat. Det skulle även gälla Carola som jag tror många här nu vet vad jag tycker om henne och hennes så kallade sångröst 🙂

  Men åter igen. Mitt problem med låten är egentligen varken Lozano eller Esma utan största problemet är att de inte får ihop de två delarna till något äkta som övertygar mig. Fan vad jag saknar Bosnien-Herzegovina och Turkiet som brukade vara grymma på sånt. Välkomna tillbaka nästa år båda två och detsamma till likasinnade Serbien som har gått vilse i år tyvärr.

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Trevligt att vara tillbaka. Det har varit lite hektiska dagar men tills i morgon hoppas jag kunna rivstarta bloggen ordentligt igen med ett antal små inlägg i snabb takt för att ta igen det jag missat samt köra en-två bidrags-presentationer per dag. Mycket som ska hinnas med nu innan ESC drar igång på allvar. 😀

  Kan bara hålla med om det du skriver om att Makedonien inte får till någon fungerande helhet, den övertygar inte heller mig. Det gör däremot Lozano. 😉

 11. Melloin

  Vad heter han egentligen? Lozano eller Lorenzo?

  Micke, det är tur att du balanserar din åsikt om hans, enligt dig, avsaknad av utstrålning med lite konkret angående låtens uppbyggnad. Annars hade jag snart förväntat mig att du tyckte hans hår var för snett & att låten nog är skriven av John Ballard 😉

 12. Schlagerpinglan

  @Melloin, Som jag har förstått det så heter han Vlatko Lozanoski men använder Lozano som sitt artistnamn.

 13. Micke

  Melloin: Tro mig. Jag skiter fullständigt i hur artisten ser ut, om det är en femåring eller en 95-åring 🙂 Det enda jag bryr mig om är vad som levereras. Angående namnet ska du nog lyssna mer på vad Schlagerpinglan säger. Hon har säkert bättre koll på det skulle jag tro.

  Vad det gäller Lozanos utstrålning eller brist på den kan man jämföra med Andrius i Litauen. Jag tycker bägge har problem. Lozano med brist på utrycksmedel medan Andrius är precis tvärtom och spelar över. Men som jag sa tidigare, båda två får mer än gärna sätta mig på plats. Jag tar gärna det om det är vad som behövs 🙂 I Andrius fall än mer för där tycker jag verkligen om låten.

  Min nuvarande topp 10: De fem första skiftar från dag till dag.

  1. Nederländerna
  2. Spanien
  3. Grekland
  4. Italien
  5. Island
  6. Storbritannien
  7. Georgien
  8. San Marino
  9. Vitryssland
  10. Danmark

 14. Kristina

  Micke, det kan möjligen vara mig du menar när du frågar efter nån du pratat med om Georgien. Jag minns i alla fall att jag pratade med någon som tyckte Georgiens låt var ok men inte mer, en ganska ordinär låt. Själv har jag älskat den från första stund och har inte fattat hur Sverige har kunnat släppa en sån pärla till ett annat land. En av mina absoluta favoriter i år. Italien är nummer ett.

  Angående er diskussion om Makedonien här så tycker jag båda delarna är ok var för sig men allt för olika för att passa ihop. Om Lozano har DET eller inte väntar jag med att uttala mig om till efter tävlingen.

 15. Micke

  Schlagerpinglan: gå inte in på Thomas Lundins sida och kolla vad han tycker om Rumäniens bidrag för du kommer inte att gilla vad han skriver 🙂 Thomas har den goda smaken att tycka om Grekland och Georgiens bidrag 🙂 Han älskar Ungerns lågmälda bidrag, vilket även jag gör de dagar då jag tycker om den 🙂

  Kristina: Ok då var det nog dig jag pratade med då. Jag är inte sämre man än att jag lägger mig helt för dina fötter för du hade rätt. Det tog bara lite längre tid för mig att inse storheten i låten än vad det tog för dig 🙂 Tycker den är riktigt mäktig och bäst av de låtar som jag inte tror jag kommer att lyssna så mycket på efter ESC. De sex första Nederländerna, Spanien, Grekland, Italien, Island och Storbritannien kommer dock att fortsätta att spelas är jag ganska säker på.

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Hehe, jo jag har redan läst det. Nåja, även solen har sina fläckar. 😉

 17. Kerstin

  Thomas har även den goda smaken att ge Sverige en femma i betyg. Han kanske inte har så tokig smak ändå den gubben.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se