Här nedan hittar ni bl.a. en länk till karaoke-versionen av den på förhand segertippade “Only Teardrops” samt en akustisk version av Emmelie de Forests danska bidrag till Eurovision Song Contest 2013:

Olika versioner av Danmarks ESC 2013-bidrag:
Only Teardrops“, Emmelie de Forest (akustisk version)
Only Teardrops” (karaoke-version med text)
Only Teardrops“, Emmelie de Forest (NF-framträdande)

Schlagerpinglan: Njae… efter att jag hört den akustiska versionen som Emmelie framförde vid London Eurovision Preview Party så ska jag väl inte påstå att jag är så förtjust i denna avskalade version. Originalversionen tycker jag däremot fortfarande lika bra om och är därför väldigt nyfiken på om det verkligen kommer att räcka till seger för Danmark. Snart vet vi. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Akustisk version av “Only Teardrops””

 1. Kristina

  Håller med om att originalversionen är bättre men om inte annat så fick vi ju i alla fall bekräftat att hon verkligen kan sjunga om nu någon tvekat på det. Utan att prata ned något bidrag så är jag livrädd för att höra liknande versioner av exempelvis Belgien, Irlands mm bidrag med tanke på hur känslan är inför liveversionen av dessa bidrag.

 2. Schlagerpinglan

  @Kristina, Ja där har du ju faktiskt en poäng. Hon bevisar att hon kan sjunga och det är (konstigt nog) inte alltid så självklart i dessa sammanhang. 🙂

 3. Rickard

  Nja, nog tur att det inte är den akustiska versionen som gäller! Om man vill komma till finalen dvs… 🙂

 4. Josef

  Hon sjunger rent och fint, men spela “you” med Robin i den där pianoversionen så upptäcker man en sak, (även om man som Micke avskyr Sverige) Emmelie har all teknik men jag känner inget som när exempelvis Zlata, Anouk eller min favorit just nu Marco Mengoni sjunger.

  Hans röst live får en nästan till tårar där han förmedlar något direkt från sig själv,,eller hur? Emmelie ser mest ut som om hon rynkar pannan och vill att eländet ska ta slut, hon ser lite plågad ut, inte närvarande. Säker finalist men jag tror det blir hårt om guldet för dansk del. Vad tror ni andra?

 5. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag tror att det mycket väl kan bli guld för Danmark (även om det inte är min första gissning) om hon inte blir alltför nervös utan kan visa lika mycket naturlig charm som hon gjorde i den danska finalen. Vad gäller förmågan att sjunga så man blir riktigt berörd, i stil med Zlata och Eyþór Ingi Gunnlaugsson, så håller jag dock med dig – Emmelie har lång väg kvar och övertygar inte så mycket på mig heller – men, som sagt, det är så mycket annat som spelar in när vinnaren koras.

 6. Kerstin

  Nog tycker jag Emmelie når genom rutan alltid. Dock inte i klass med Gunnlaugsson eller Robin. Zlata däremot berör inte mig alls men det har nog också mycket att göra med att hon för mig känns väldigt tillrättalagd och jag gillar inte henne riktigt. Det ser i alla fall fortsatt bra ut för Danmark men jag hoppas dock det blir mer spännande än det verkar just nu.

 7. Micke

  Josef: När började jag avsky Sverige? 🙂 Skämt åsido min vän jag avskyr inte ens Montenegros bidrag även om jag tycker det är grymt dåligt. Det har bara hänt fyra gånger i hela mitt ESC-liv att jag hatat något bidrag och senast var förra året. Jag är dock inte impad av Robins röst men som jag brukar säga. Robin sätt mig på plats jag skulle vara den första som erkände ett fel men jag vill höra och se det först 🙂

 8. Josef

  Intressant Schlagerpinglan och Kerstin att ni också blir en smula osäkra på Emmelies klass gentemot vissa som exempelvis Islands sångare eller någon övrig ovan nämnd.

  Micke jag kan nästan lova att Robin kommer överraska. Han spelar gitarr, piano och sjunger med smärta i nästan Loreen-klass! 🙂 Vad tror du Micke om Danmark? Sopar hon hem det eller har bettingsajterna fått fnatt?! Oddset är nästan ner i endast 2.00 gånger pengarna på vissa sajter!?

 9. Micke

  Vad jag tror och tycker om Danmark: Man kan säga att det handlar lite om att åka hiss. När jag hörde Danmark första gången tyckte jag det var ett mycket tamt försök att efterapa Gary Moores jättehit “Over the hills” och försöka rida på dennes framgång. Sedan kom då den danska finalen och jag höll alla tummar i världen för att den här låten skulle vinna. Anledningen var dock inte att jag tyckte låten var speciellt bra utan för att jag tyckte låten hon stod mot när det var två låtar kvar var så otroligt dålig. Sanningen var dessutom den att jag hade missat Emmelies framträdande så jag hade ännu inte sett hela paketet.

  Allt gick väl och den hemska låten i finalen blev , precis som i Island, bara tvåa. Sedan fick jag äntligen se framträdandet och nu hände något som inte händer alltför ofta. Jag charmades otroligt av den pigga, söta tjejen och hela hennes sätt att ta sig an scenen, publiken och låten. Ihåligheterna och “småstölden” från Gary Moore lade jag helt åt sidan. Likaså så att refrängen låter lite som gubben Noak på ecstasy. Att hon dessutom hade något så ovanligt i ESC som en bra sångröst gjorde inte saken sämre. Jag tycker dessutom jättemycket om flöjten och trummorna i låten förutom dem hade nog låten fallit platt.

  Nu har det dock gått en tid och charmen hos Emmelie sitter helgjuten men däremot börjar jag känna en viss mättnad i maggropen som tyvärr inte tycks avta utan istället ökar lite. Jag har dessutom märkt bland vänner samma känsla av mättnad. Därför Josef: Nej jag tror inte längre på dansk seger som jag har gjort så länge. Dessutom hoppas jag inte på det heller så länge mina favvisar Grekland, Spanien, Nederländerna, Italien och Island är med 🙂

  Vill också säga en sak om Ukrainas Zlata. Som jag sagt så många gånger tidigare tycker jag ganska bra om låten om de bara inte tar tillbaka den hemska kören som de hade i början. Den var den stora anledningen till att jag hade så svårt att ta till mig låten. Finns dock en anledning till och det är Zlata själv. Häller helt med om att hon har en av de bästa rösterna men kan inte någon säga till henne att tävlingen inte handlar om att se vem som kan skrika så högt att glas kan spricka. Tona ned Zlata och låten hade växt enormt för mig.

  Robin avslutningsvis. Förutom att jag inte gillar låten har jag två problem till med konceptet. Att Robin och dansarna ser ut som om de framträder med var sin låt och sedan Robins sätt att sjunga. Säger DEFINITIVT INTE att han sjunger dåligt men jag har lite problem med män som sjunger långt bak i halsen. Därmed inte sagt att det är dåligt men det tilltalar inte mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se