Schlagerpinglan: Vi tar en paus i grävandet i nyhets- och OGAE-djungeln och ägnar oss i stället åt ett ESC-bidrag. 🙂

Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Ungern landets ESC-historik
Bidrag: “Kedvesem (Zoohacker Remix)” videoNF-framträdandelåttext
Artist: ByeAlex twitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 12 i semifinal 2
Låtskrivare: Alex Márta, Zoltán Palásti Kovács
Uttagning: TV-bolaget MTV valde ut sitt ESC-bidrag genom “A Dal 2013″ som bestod utav 30 bidrag, tre deltävlingar, två semifinaler samt en final med åtta tävlande bidrag. Efter att juryn röstat fram fyra superfinalister var det upp till tittarna att välja segrare, och då valde de juryns fjärdehandsval.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ungerns ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju-serie med ByeAlex: del 1 och del 2. Lyssna även på en engelsk (“One for me”) och en ungersk/svensk version av “Kedvesem”.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Ungern ställer upp med en låt som inte påminner om någon annat i år och kan därför räkna med alla röster från de som gillar enformiga låtar framförda av artister med originell stil. Tyvärr, för Ungerns skull, så tror jag inte att den skaran är speciell röststark och därför lär det inte bli någon final för dem i år.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Tydligen tillhör jag själv den skaran som uppskattar enformiga låtar som framförs lite försiktigt spartanskt för jag hoppas verkligen att ByeAlex tar sig vidare till finalen. “Kedvesem” tillhör inte mina absoluta favoriter och jag vet ärligt talat inte riktigt vad det är som är så bra med den, t.ex. så ger det visuella intrycket av “scen-showen” mig inga bra vibbar alls, men själv låten är väldigt mysig och tilltalar mig på ett oförklarligt sätt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Ungern: “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex”

 1. André

  Antingen tycker man om detta eller så förstår man ingenting. Det är nyskapande och till skillnad ifrån resten utav startfältet är detta hur modernt som helst. Låten är väldigt smal och det kommer bli svårt för den i tävlingen men ÅH! vad härligt och bra det vore för tävlingens utveckling ifall denna låt inte bara tog sig till final utan också fick en topp-placering.
  Det är sån här musikalisk genialitet som behövs i ESC! Jag älskar verkligen den här låten och jag är väl medveten om att jag tillhör en minoritet, men jag tycker bara det är skönt att sådana här moderna, mogna och fräscha låtar har en plats i ESC överhuvudtaget.
  Och vem vet? Loreen var nyskapande och långt ifrån publikfriande och vann i alla fall. I och med sin seger förde hon tävlingens utveckling framåt. Ifall Ungern skulle vinna (eller åtminstone få en placering i toppen) skulle de därmed fortsätta utvecklingen av tävlingen och det om något vore en fröjd för tävlingen!
  Den här låten får högsta betyg av mig och jag kommer hålla tummarna för den i Malmö! HEJA! 🙂

 2. Adri

  Min sextondeplats och den höjer sig hela tiden! 😀

  Tror att den kan ha chans på final och hamna på plats 17-26, men tror tyvärr att chansen att den stannar i semin är större. Men chansen finns.

 3. Kerstin

  När jag först hörde Ungerns bidrag så gillade jag den inte särskilt mycket men nu efter ett antal lyssningar så tycker även jag att den är riktigt mysig men något i sångsättet stör mig dock det liksom viskas fram ord och det tilltalar mig inte alls. Ett svårt bidrag att tippa då den inte är särskilt “direkt” och jag är rädd för att den kommer försvinna lite i mängden. Men jag tror i alla fall på final men där är det desto svårare att tippa en placering men kanske en plats kring 10-15. Final. Betyg 3-/5.

 4. Micke

  Det här är en av de 22 låtar jag tycker om i årets ESC. Placerad strax efter första halvan. Finns ett ord som beskriver låten väldigt bra och det är MYSIG. Det räcker egentligen så. Jag är dock lite delad vad gäller det vi hört på scen och på video. killens röst är ju avcevärt bättre på videon men på videon har det gjort ett mastodontmisstag som jag verkligen hoppas de rättar till. Det som drog mig till låten överhuvudtaget var mixen mellan sångarens mörka röst och körtjejens. Det var det som fick låten att bli levande. På videon är tjejen borttagen och jag ger Ungern ett välmenat råd. TA TILLBAKA TJEJEN. Hon gjorde ju minst halva låten.

 5. Rickard

  Mysig låt men det krävs ett antal lyssningar för att komma till insikt med det! Tror inte att tålamodet är så stort i Europa! Ingen final! 🙂

 6. Daniela

  Jag tilltalades faktiskt av den här låten redan vid första lyssningen, mycket tack vare att den var så pass annorlunda och stack ut från mängden på ett bra sätt. Den regelbundna (och i det här fallet enligt mig positiva) upprepningen av ordet “Kedvesem” bidrog dessutom till att den fastnade direkt, och jag tycker fortfarande att låten i sig, med sitt mysiga och trallvänliga gung, definitivt vore värd en finalplats. Däremot är jag lite tveksam till själva artisten, som jag på något sätt tycker saknar en utstrålning som skulle få mig att tro att han faktiskt menar vad han sjunger. Det känns som om han inte alls lever sig in i texten utan mest står där och ganska likgiltigt sjunger det han ska, vilket stör mig lite. Lyckas han dock bara ändra på det till Malmö hoppas jag definitivt att Ungern får gå till final i år, och jag tror också att de trots allt kan ha en ganska hyfsad chans att göra det tack vare att de är så pass ensamma i sin genre.

  Betyg: 3/5

 7. Kerstin

  Trots lite osäkerhet kring Ungerns chanser till final så blir det ändå final för den mysiga låten Kedvesem enligt panelen. Vi får se om övriga Europa också upplever Ungerns bidrag som mysig eller kanske bara udda och konstig.

 8. Jan-Åke

  Jag gillar Ungerns bidrag och hoppas och tror att Ungern går till final. Jag brukar inte vara speciellt bra på att tippa, men nog borde den här låten kunna hamna bland de 10 bästa i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se