Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Moldavien landets ESC-historik
Bidrag: “O Mie” videolive-framträdandeNF-framträdande: “A Million”låttext
Artist: Aliona Moon twitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 12 i semifinal 1
Låtskrivare: Pasha Parfeny, Yuliana Scutaru
Uttagning: TV-bolaget TRM valde ut sitt ESC-bidrag genom “O pentru Melodie Europa 2013″ som bestod utav 24 bidrag, två semifinaler samt en final med 14 tävlande bidrag där jury- och teleröster 50/50 utsåg en vinnare. Vann gjorde jury-favoriten Aliona men bidraget, som framfördes på engelska i uttagningen, översattes till rumänska innan ESC.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Moldaviens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Aliona av esckaz.com, eurosong.be, esckaz.com samt en där även Pasha Parfeny är med. Se även när Aliona & Pasha delade scen vid förra årets moldaviska ESC-bidrag “Lăutar“.

Odds: Vidare till final & mitten-tippad av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Den första semifinalen innehåller en hel del vackra ballader men alla kan (förmodligen) inte ta sig vidare till finalen. Jag är högst osäker på om Aliona verkligen kommer att hamna på rätt sida om strecket men tippar likväl att framför allt juryn kommer att falla för denna vackra låt och kanske kan Pasha i bakgrunden bidra med några lättcharmade tittar-röster.

Schlagerpinglan tycker: Till final
“A million” var min favorit genom hela Moldaviens uttagning och när den sedan översattes till rumänska så kändes det som att de sista bitarna föll på plats. Får de bara till en sprakande scenshow också så kan helheten bli riktigt bländande. En av mina topp-tio-låtar och förhoppningsvis en blivande finalist.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Moldavien: “O Mie“, Aliona Moon”

 1. Kerstin

  Nej, Moldaviens bidrag är inget som faller mig i smaken. Versen är betydligt bättre än refrängen och det brukar aldrig vara ett vinnande koncept i dessa sammanhang. Moldaviens bidrag är för mig ett sånt bidrag som jag förmodligen kommer passa på att fylla godisskålen under. Det är inte direkt dåligt men det fångar inte mitt intresse. Ingen final. Betyg 2+/5.

 2. Adri

  Enligt mig blev den dessutom bättre på engelska så det var ett dåligt val tycker jag men lycka till Aliona! 😀

 3. Nathalie

  Tycker låten hör till en av de bättre faktiskt. Trevligt med det rumänska språket. Tyvärr tror jag däremot inte att den här går till final, men för mig för den gärna göra det.

 4. Micke

  Som jag sa på ett annat ställe så har låten växt minst en klass för mig sen den rumänska versionen framträdde. Så oerhört mycket bättre så nu tycker jag låten håller riktigt skaplig klass. Nu kan den kanske rent av gå till final. Väl där en mittenplacering

 5. Rickard

  Givetvis final och jag hoppas på en topp 10 placeringen en riktigt bra låt och en av de bättre sångerskorna i startfältet! Däremot tappade låten kraft när den översattes vilket är ett minus!

 6. Daniela

  En snyggt uppbyggd och mycket kraftfull ballad som förmedlar dramatik och starka känslor. Den har visserligen hård konkurrens i år i sin genre, men jag tycker ändå att “O Mie” och Aliona skiljer sig så pass mycket ur mängden att de borde ha en rimlig chans att gå till final. Malin Roos sa i Inför-programmet (en av hennes i mitt tycke få vettiga analyser) att hon tror att Moldavien kommer att bli landet som sakta seglar upp medan rösterna delas ut och plötsligt befinner sig i toppen av resultatlistan utan att någon egentligen har märkt det, och där tror jag faktiskt att hon kan ha en poäng. Det här är ett bidrag som borde kunna tilltala framför allt jurygrupperna och som mycket väl kan komma att få poäng från många länder. Kanske inte de allra högsta, men i ett jämnt startfält kan också regelbundna ströpoäng räcka långt. Jag håller med de som tycker att låten blev bättre i och med den rumänska versionen och hoppas bara att hon får den framförd lika bra live som den låter i studioversionen. Ingen vinnare, men förhoppningsvis en finalist och väl där också ett möjligt topp-10-bidrag.

  Betyg: 3,5/5

 7. Kerstin

  Enligt panelen blir det final för Moldavien och flera trodde på en möjlig topp tio placering. Vi får se om Moldaviens ballad som är en av flera ballader i semi 1 är en av dom som lyckas ta sig vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se