Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, en intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Cypern landets ESC-historik
Bidrag: “An Me Thimáse” videoframträdandelåttext
Artist: Despina Olympiou despinaolympiou.comyoutubetwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 14 i semifinal 1
Låtskrivare: Andreas Giorgallis, Zenon Zintillis
Uttagning: TV-bolaget CyBC valde både sin artist och sitt ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Cyperns ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Despina av escXtra och lyssna på den engelska, “If you think of me“, och spanska, “Si Me Recuerdas“, versionen av tävlingsbidraget.

Odds: Ej vidare till final & botten-10 av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
För att kunna hävda sig med en ballad i årets tävling så räcker det inte med att låten är vacker och att artisten kan sjunga, det behövs något extra som håller uppe intresset hos publiken och det kan jag inte hitta här. Nej, jag tror att det kan bli svårt för Cypern att nå finalen i år, trots att det egentligen inte är något fel på vare sig bidrag eller artist.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
En del av mig tycker att detta är en väldigt vacker ballad och jag kan t.o.m. uppskatta delar av låten. Tyvärr så tröttnar jag efter en stund och vill snabbspola till nästa låt, vilket aldrig är något bra betyg och därför är det inte heller något finalbidrag i mina ögon.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Cypern: “An Me Thimáse”, Despina Olympiou”

 1. Adri

  Detta är min trettiosexa. Ett vanligt år skulle denna låt snudda på final, men nu placeras den istället på plats 14/16. Helt ok sångerska men inte så kul låt.

  Tror: Inte till final. Borde inte gå dit. Väldigt enkel låt och småfalskt (på det lilla rep-klippet)

  Tycker: inte till final. Jag nämnde mina åsikter ovan.

 2. Micke

  Det här bidraget är bland de 22 jag tycker om. Jag tänkte jag skulle förklara en sak först innan jag går vidare. ESC för mig är att delta, inte att vinna. I mitt hjärta sitter det som var grundtanken med hela ESC långt, långt innan jag föddes. Jag vet att många av er här ser på ESC på ett annat sätt, att det är hitlåtar och liknande som gäller och all respekt för er om ni tänker så. Det är upp till var och en. Men jag gör det inte. Det är därför jag kan älska bidrag som Kroatien som delar med sig av sin kultur. Kan de vinna? No way and honestly I don´t give a shit. Jag älskar deras bidrag och för blandning av musik i ESC. Det är därför jag kan jubla över jätteudda låtar. Det är därför jag har lämnat MF för att allt där är idag enbart inriktat på att vinna och vinner gör bara ensamma killar med robotdansare runt sig om man då inte får fram något alldeles extra något år som vi fick förra året med Euphoria.

  Efter att ha sagt det tar jag tag i bidraget från Cypern. Så tror jag att Cypern har en chans till vinst i år? Kan sätta mina sista besparingar på att den är totalt chanslös. Betyder det då att jag tycker den är dålig eller tråkig? Nej inte alls. För mig har det noll betydelse om det är en snabb låt eller en ballad. Jag letar efter något som tilltalar mig inom all musik vare sig den har chans eller ej. jag tycker om Cyperns bidrag. Tyckte den var tämligen tråkig när jag först hörde den men den har sakta kommit krypande till det den är för mig idag. En mysig låt som jag älskar att lyssna på under ESC tiden men sedan lägger bakom mig precis som ytterligare 15 av de låtar jag gillar. Låten är helt chanslös på final som jag ser det men det skiter väl jag i. Jag följer inte vad andra tycker utan frågar mitt eget inre rum vad det tycker och svaret jag får är att den är 15-20 plats för mig.

  Ska bara säga en sak till. Främst till Josef eftersom du tycks vara ganska ensam här på bloggen om att gilla Montenegros bidrag. Jag tycker bidraget är hemskt, i synnerhet rapparna men respekt ska de ha precis som Kroatien för att de vågar gå utanför ramarna. Nu gillar jag Kroatien men inte Montenegro men det gör ingen skillnad. Respekt till båda länderna och respekt i synnerhet till hela ESC som fortfarande är en tävling för så olika musikstilar till skillnad från MF.

 3. Rickard

  Bra låt, trevlig och jag rycker den är behaglig när jag lyssnar på den! Ändå riskerar den att, som schlagerpinglan nämner, bli tråkig! Dessutom glömmer jag den efter varje lyssning! Ingen final!

 4. Kristina

  Håller med Micke om att ESC är mycket roligare än MF för där är det inte bara uptempolåtar som gäller och har chans utan även ballader och andra musikstilar. Det är det som gör det så roligt med ESC. Cyperns ballad känner jag inte är en ballad som riktigt når ut så någon final tror jag inte på. Personligen tycker jag om den men jag tror som sagt inte riktigt att den når fram.

  Adri: Jag vet inte jag men det jag har hört från första början är att Despina ska vara en mycket duktig sångerska, att hon ska vara överlägsen de flesta här vad gäller sångröst. Personligen har jag inte en aning men det är vad jag har hört. Gick in på klippet och tänkte kolla om jag hörde någon falsksång. Kände inte att jag gjorde det men däremot kände jag att hon verkade ganska ointresserad, så som en del kan vara på första repet. Kanske är det som känns som falsksång för dig?

 5. Kerstin

  Har samma känsla som Schlagerpinglan, längtar till nästa bidrag när jag hör Cyperns. Den är inte dålig bara så ointressant. Den liksom går och går utan att det händer så mycket och sen är den slut. Ingen final. Betyg 2/5.

 6. Kerstin

  Micke, jag vill bara fråga om du tror Kroatien tar sig till final. Det framgick inte riktigt av ditt inlägg där och det skulle vara kul att veta.

 7. Micke

  Kerstin: Om jag ska ta fram ett enda bidrag som jag tycker det är svårt att avgöra om den går till final eller inte så är det Kroatien. Känner lite att det kan gå hur som helst men jag hoppas på final. Skulle vara ännu ett kvitto på att ESC är överlägsen MF. Där kan alla musikstilar ha en möjlighet att utmärka sig.

 8. Kerstin

  Micke, tack för ditt svar.

 9. Josef

  “Oddsbyråerna” sätter intressant nog 2.30 i odds på att Kroatien inte går till final och endast 1.55 på att den faktiskt kvalificerar sig!? 🙂 Jag spelar på att den ryker till det bättre oddset, och låter mig överraskas glatt om den tar sig vidare och förlorar 50-lappen! 🙂

 10. Daniela

  Att det här bidraget räknas bort av de flesta kan kanske ses som ytterligare ett bevis på vilken nivå bidragen generellt faktiskt håller i år. Precis som Adri skriver hade den här låten nog ett annat år kunnat ses som en trolig finalist och fått betydligt större uppmärksamhet, men i år när vi är bortskämda med ovanligt många starka och bra bidrag (varav ett stort antal dessutom också råkar vara ballader) så faller Cypern ohjälpligt lite i skuggan och lär väl troligtvis också sluta sin resa efter semifinalen. Vilket på sätt och vis känns synd, för egentligen tycker jag riktigt bra om denna harmoniska, behagliga och finstämda ballad. Men visst, även jag ska erkänna att den stundtals känns lite tråkig jämfört med många av konkurrenterna. Jag insåg också att en av de faktorer som hållit mitt intresse uppe någorlunda hittills har varit den vackra videon, men utan den förstärks nog dess värre risken för att det här i semifinalen bara blir ett bidrag som passerar och sedan glöms bort.

  Betyg: 3-/5

 11. Kerstin

  Nej någon final för Cypern blir det inte i år om man ska tro panelen. Om Despina får sjunga sin vackra ballad An Me Thimase i finalen eller om resan tar slut i semifinalen det svaret får vi vänta på till nästa tisdag då semifinal 1 drar igång.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se