Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Österrike landets ESC-historik
Bidrag: “Shine” videoNF-framträdandelåttext
Artist: Natália Kelly youtubetwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 1 i semifinal 1
Låtskrivare: Andreas Grass, Nikola Paryla, Alexander Kahr, Natália Kelly
Uttagning: TV-bolaget ORF valde ut sitt ESC-bidrag genom “Österreich rockt den Song Contest” som bestod utav en final med fem tävlande bidrag där vinnaren utsågs av 50/50 jury- och tittarröster. Natália Kelly, som var juryns andrahandsfavorit och tittarnas förstahandsval, vann.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Österrikes ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Natália av esckaz.com, eurosong.be och WiwiBloggs.com samt en video chat av eurovision.tv. Se även Natália framföra “Shine“ vid Eurovision in Concert 2013 och London Eurovision Preview Party 2013.

Odds: Vidare till final & botten-15 av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Eftersom jag själv är som ett stort frågetecken till att denna låt vann uttagningen så har jag väldigt svårt att försöka bedöma detta. Ska jag gissa så tror jag att Natália, trots allt och om hon får till live-sången, når ut till en så pass bred publik att hon får ihop tillräckligt många röster för att nå finalen.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Vissa bidrag behöver ett antal lyssningar innan det klickar till men… hur många gånger jag än lyssnar på detta så förstår jag ingenting. Jag tycker om texten och i vissa versioner så sjunger Natália riktigt bra, så mycket kan jag ge den, men annars så är detta för mig en låt som börjar och slutar utan att jag berörs nämnvärt. Den är varken dålig eller bra, bara väldigt intetsägande och därmed inte någon av mina final-kandidater.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Österrike: “Shine“, Natália Kelly”

 1. Adri

  Natalia har en väldigt behaglig röst och jag skulle säga att hon räddar denna låten rätt mycket. I semin skulle jag tro på plats 6-12. Och i finalen (om den går dit) så tror jag plats 9-15.

  Personligen så är jag väldigt förtjust i denna låt och har den på femte plats över hela året 😀

 2. Daniela

  Nja… här har vi nog faktiskt ytterligare ett av de få bidrag i år som får betyget “mellanmjölk” av mig. När jag bara hör låten som sådan kan jag visserligen ibland tycka att den har sina ljuspunkter, men däremot tycker jag att Natalia saknar den scenutstålning som hade krävts för att lyfta låten till sin fulla potential. En ganska passande låt att inleda semifinalen med dock, med tanke på texten och så, men tyvärr tror jag nog att det kommer att komma andra efterföljande bidrag som skiner mer än detta. Ingen final.

  Betyg: 3-/5

 3. Kerstin

  Tycker Schlagerpinglan och Daniela har sammanfattat det jag själv tycker om Österrikes bidrag så jag har egentligen inget att tillägga utan jag säger bara, Ingen final. Betyg. 3-/5.

 4. Rickard

  Solklar finalist! Österrike har i år en stark ballad som påminner om Österrike 2011 när Nadine Bieler sjöng hem en

 5. Rickard

  bra placering i finalen! Final blir det garanterat och sen någonstans i mitten i finalen! Själv har jag den som 5:a totalt! 🙂

 6. Daniela

  Rickard: Österrike 2011 var en av mina favoriter det året, och är fortfarande en ballad som jag tycker väldigt mycket om. Tycker dock inte att varken låt eller artist håller samma mått i år, men det är ju bara min åsikt! 🙂

 7. Micke

  Har redan berättat om att jag såg Österrikes final live och vilka problem sångerskan hade på repetitionen men hur hon likt fågel Fenix reste sig till finalen. Starkt gjort. Låten är helt ok men jag har väldigt svårt att vara rättvis mot den här låten eftersom jag älskade låten som kom trea och i mitt tycke är det bästa som kom fram överhuvudtaget i årets ESC. Du var helt enkelt bäst Falco. Men som sagt låten är ok men jag tror den missar final. Ledsen Rickard.

 8. Kerstin

  Ingen final för Österrike enligt schlagerpanelen, som därmed få stå över finalen även i år om även övriga Europa är av samma åsikt vill säga.

 9. Daniel

  Det är en låt som jag först kallade medioker, men där jag sedan ändrat mig. Den växer. Frågan är om den hinner växa tillräckligt snabbt? Tveklöst går den dock till final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se