Schlagerpinglan: Nu när vi är klara med genomgången av alla de tävlande bidragen i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2013 (klicka på landsnamnen för att komma till inläggen) vill jag göra en liten sammanställning av vad jag kommit fram till, och märker att jag fortfarande har samma tio favoriter, endast den inbördes ordningen har förändrats:

Schlagerpinglans personliga rankning av bidragen i den första semifinalen:
1. Ukraina: “Gravity“, Zlata Ognevich
2. Irland: “Only Love Survives“, Ryan Dolan
3. Danmark: “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
4. Vitryssland: “Solayoh“, Alyona Lanskaya
5. Litauen: “Something“, Andrius Pojavis
6. Moldavien: “O Mie“, Aliona Moon
7. Kroatien: “Mižerja“, Klapa s Mora
8. Ryssland: “What If“, Dina Garipova
9. Nederländerna: “Birds“, Anouk
10. Estland: “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
11. Belgien: “Love Kills“, Roberto Bellarosa
12. Cypern: “An Me Thimáse“, Despina Olympiou
13. Slovenien: “Straight Into Love“, Hannah
14. Serbien: “Ljubav je svuda“, Moje 3
15. Österrike: “Shine“, Natália Kelly
16. Montenegro: “Igranka“, Who See

Schlagerpinglan: Vilka tio bidrag jag tror går vidare är däremot lite svårare att peka ut, det ändras hela tiden. Jag väntar med min slutliga gissning tills vi närmar oss själva semifinalen.

I stället så har jag tagit en liten titt på hur undersökningen Europrediction 2013 utvecklat sig, men där har inte hänt så mycket. Fortfarande är det samma tio länder som tippas gå vidare som vid den första titten: Danmark, Ukraina, Nederländerna, Ryssland, Österrike, Irland, Moldavien, Serbien, Vitryssland och Slovenien. Ett resultat jag skulle kunna känna mig nöjd med, om det inte vore för att de glömt bort Litauen. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Personliga favoriter från den första semifinalen av ESC 2013”

 1. Micke

  Min ranking just nu:

  1. Nederländerna: “Birds“, Anouk
  2. Kroatien: “Mižerja“, Klapa s Mora
  3. Danmark: “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
  4. Vitryssland: “Solayoh“, Alyona Lanskaya
  5. Litauen: “Something“, Andrius Pojavis
  6. Cypern: “An Me Thimáse“, Despina Olympiou
  7. Ukraina: “Gravity“, Zlata Ognevich
  8. Ryssland: “What If“, Dina Garipova
  9. Österrike: “Shine“, Natália Kelly
  10. Moldavien: “O Mie“, Aliona Moon

  11. Estland: “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
  12. Belgien: “Love Kills“, Roberto Bellarosa
  13. Irland: “Only Love Survives“, Ryan Dolan
  14. Serbien: “Ljubav je svuda“, Moje 3
  15. Slovenien: “Straight Into Love“, Hannah
  16. Montenegro: “Igranka“, Who See

 2. Micke

  Schlagerpinglan: Ser att vi har fyra gemensamma av de sex som missar finalen. Skillnaden är att jag lämnar Irland och Estland utanför där du lämnar Cypern och Österrike utanför. Stora skillnaden mellan oss är Cypern och Irland.

 3. André

  Min lista ändras för typ varje dag men såhär ser det iaf ut nu:

  1. Danmark
  2. Moldavien
  3. Belgien
  4. Irland
  5. Ukraina
  6. Litauen
  7. Vitryssland
  8. Ryssland
  9. Nederländerna
  10. Kroatien

  11. Österrike
  12. Slovenien
  13. Cypern
  14. Estland
  15. Serbien
  16. Montenegro

  Jag kan förtydliga att jag tycker den här semin är riktigt svag och att jag anser det blir sömnigt med så många ballader. Efter att ha tagit hänsyn till scennärvaro, röster och hur mycket låtarna växt sen min första lyssning så ser listan ut såhär.

  Såhär TROR jag dock att resultatet blir:

  Final: Danmark, Irland, Serbien, Montenegro, Ukraina, Ryssland, Vitryssland, Moldavien, nederländerna och Slovenien.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Cyperns ballad är riktigt vacker så jag blir ju inte besviken om den skulle ta sig vidare men hur du kan placera Irland så långt ner… det är väldigt svårt för mig att förstå. 🙂

  @André, Ser att även du har med Litauen bland länderna du vill ha med till final men inte tror att det kommer att hända. Hoppas vi båda får fel… lutar inte åt det dock.

 5. Rickard

  Mm lista semi 1

  1. Danmark
  2. Ukraina
  3. Österrike
  4. Ryssland
  5. Moldavien
  6. Nederländerna
  7. Serbien
  8. Estland
  9. Vitryssland
  10. Cypern
  ———————-
  11. Slovenien
  12. Kroatien
  13. Irland
  14. Litauen
  15. Belgien
  16. Montenegro

  Cypern, Slovenien och Kroatien för en stenhård kamp om den sista platsen! Tabellen skiftar kring de placeringarna rätt ofta, men just nu är det Cypern som innehar den! Men Slovenien är nära nära! 🙂

 6. Kerstin

  Här kommer också min lista på hur jag rankar bidragen från semi 1 just nu. Detta är vad jag själv tycker inte hur jag tror det kommer bli.

  1. Vitryssland
  2. Belgien
  3. Danmark
  4. Ryssland
  5. Irland
  6. Litauen
  7. Ukraina
  8. Serbien
  9. Slovenien
  10. Estland
  11. Österrike
  12. Cypern
  13. Kroatien
  14. Nederländerna
  15. Moldavien
  16. Montenegro

 7. Kerstin

  Tycker att Belgiens sångare gjorde en klart godkänd insats, inte perfekt men det räcker för att Belgien ska vara min andra favorit från semi 1. Belgiens bidrag är det bidrag som jag fallit mest för de senaste veckorna och är numera en av mina absoluta favoriter. Irland tyckte jag också var bra på repet men låten saknar ändå något för mig.

 8. Anton

  Jag har den här ordningen för tillfället:
  1. Nederländerna
  2. Danmark
  3. Vitryssland
  4. Moldavien
  5. Ukraina
  6. Serbien
  7. Montenegro
  8. Ryssland
  9. Österrike
  10. Slovenien

  11. Estland
  12. Irland
  13. Belgien
  14. Cypern
  15. Litauen
  16. Kroatien

 9. Micke

  Schlagerpinglan: Min “hårda dom” mot Irland har helt och hållet med sångaren att göra. När jag hörde låten första gången tyckte jag den var helt ok. Sedan såg jag den i deras nationella final och blev lindrigt sagt chockad över hans klena röst. Kanske var det en engångsföreteelse och det får jag ju veta i semifinalen. Det gäller även Kerstins favvis Belgien. Inget fel på låten men oj vad det lät dåligt ibland när han tog ton. Men de kanske rättar till det 🙂

  För mig finns det en låt och en artist i första semifinalen som står i fullständig särklass. Är det ens samma tävling det handlar om? Anouk och Nederländerna mot de övriga femton borde vara ungefär samma sak som om Spanska landslaget i fotboll möter ett lag från division fyra i Sverige. Wow sicken artist och sicken låt 🙂

 10. Micke

  Ska bara tillägga en sak. De sex första låtarna på min lista tycker jag om. 7-8 är ganska bra. 9-11 är. 12-13 är inte fullt godkända. 14-15 tycker jag är mycket dåliga och 16 tycker jag är horribel.

  1. Nederländerna: “Birds“, Anouk
  2. Kroatien: “Mižerja“, Klapa s Mora
  3. Danmark: “Only Teardrops“, Emmelie de Forest
  4. Vitryssland: “Solayoh“, Alyona Lanskaya
  5. Litauen: “Something“, Andrius Pojavis
  6. Cypern: “An Me Thimáse“, Despina Olympiou
  7. Ukraina: “Gravity“, Zlata Ognevich
  8. Ryssland: “What If“, Dina Garipova
  9. Österrike: “Shine“, Natália Kelly
  10. Moldavien: “O Mie“, Aliona Moon

  11. Estland: “Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
  12. Belgien: “Love Kills“, Roberto Bellarosa
  13. Irland: “Only Love Survives“, Ryan Dolan
  14. Serbien: “Ljubav je svuda“, Moje 3
  15. Slovenien: “Straight Into Love“, Hannah
  16. Montenegro: “Igranka“, Who See

 11. Daniela

  Min lista för tillfället:

  1. Ukraina
  2. Danmark
  3. Nederländerna
  4. Ryssland
  5. Irland
  6. Vitryssland
  7. Moldavien
  8. Kroatien
  9. Estland
  10. Cypern
  ______________

  11. Österrike
  12. Belgien
  13. Litauen
  14. Slovenien
  15. Serbien
  16. Montenegro

 12. Kristina

  Så här rankar jag dem just nu.

  1. Nederländerna
  2. Vitryssland
  3. Ukraina
  4. Danmark
  5. Irland
  6. Kroatien
  7. Cypern
  8. Österrike
  9. Litauen
  10. Moldavien
  ______________

  12. Ryssland
  11. Estland
  13. Belgien
  14. Slovenien
  15. Serbien
  16. Montenegro

  Micke: Tack för ditt svar om Island. Jag ska inte fråga något mer jag lovar 🙂

 13. Micke

  Vi var åtta stycken här som rankade de sexton låtarna i första semifinalen. Räknar man ihop poängen blir resultatet detta:

  1. Danmark 75 p
  2. Ukraina 62
  3. Vitryssland 55
  4. Nederländerna 53
  5. Irland 35
  6. Moldavien 34
  7. Ryssland 33
  8. Litauen 24
  9. Kroatien 22
  10. Belgien 18
  ______________

  11. Österrike 15
  12. Serbien 12
  13. Cypern 11
  14. Estland 7
  15. Montenegro 4
  16. Slovenien 3

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se