Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Israel landets ESC-historik
Bidrag: “Rak Bishvilo” videoNF-framträdandelåttext
Artist: Moran Mazor facebookwikipedia
Startnummer: nr 10 i semifinal 2
Låtskrivare: Hen Harari, Gal Sarig
Uttagning: TV-bolaget IBA valde ut sitt ESC-bidrag genom “Kdam Eurovision” som bestod utav totalt 30 bidrag, tre deltävlingar, en Andra Chansen och en final med tio tävlande bidrag. Vinnaren utsågs av 50/50 tittar- och juryröster. Juryns delade favorit vann då tittarnas favorit fått 0 poäng från juryn.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Israels ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Moran av eurovision.tv, esckaz.com och Radio International. Se även när hon framförde sitt bidrag vid Eurovision in Concert 2013.

Odds: Vidare till final & botten-15 av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Efter den blygsamma 14:e-platsen med “Milim” 2010 har inte Israel vågat satsa på någon storslagen, vacker ballad på hebreiska förrän nu. Om det är många som saknat denna typ av låt eller om det fortfarande inte riktigt fungerar återstår att se. Jag tror dock att juryn och en hel del tittare kommer att uppskatta Morans bidrag, så till final borde det räcka.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag tycker att denna låt påminner om många klassiska, israeliska ballader, fast inte på något fult plagiat-sätt utan på ett mer vackert, nostalgisk sätt. För mig är detta en klassisk eurovision-ballad som riktigt griper tag i mig och därför hör hemma i finalen, trots att den faktiskt inte tillhör mina absoluta favoriter i årets starka startfält.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Israel: “Rak Bishvilo“, Moran Mazor”

 1. Micke

  Väldigt svårbedömt bidrag som jag ser det. Alldeles utanför de bra bidragen på den ranking jag gjort. Låten börjar jättefint och jag hinner få en känsla av att det här kommer att gripa tag i mig ordentligt ju längre den går och något händer verkligen på vägen men istället för att köra raka spåret tar plötsligt bidraget några avstickare åt nåt håll jag varken väntat mig eller hoppats på. Den som står för detta är tyvärr sångerskan själv som gör det klassiska felet att inte lita på vare sig själv eller låtens kapacitet.

  Med knappa minuten kvar på låten får hon för sig att “det här räcker inte, jag måste göra något mer”. Vad hon får det ifrån vet jag inte men plötsligt börjar hon överdriva nyanserna i rösten och gapet tar över. Möjligen får hon för sig för en sekund att hon är Marija Šerifović från 2007 då hon sjöng Molitva men I got news for her. Hon är långt ifrån det som Marija Šerifović serverade oss och när det inte lyckas baktänder det hela låten för mig. Synd för det började så bra och utan det där hade den varit bland de bidrag jag rankat som bra.

 2. Rickard

  Äntligen är Israel tillbaka med sina ballader! Milim borde ha kommit topp 5 och är det bästa Israel skickat sedan 2005 års bidrag! Årets bidrag är inte i klass med Milim, men bör givetvis ta sig till final! En stark sångerska och en vacker ballad! Borde vara ett säkert kort! Men inte heller Israel spelar på några större marginaler i år! Det krävs verkligen att sångerskan förmedlar sitt budskap med rätt känsla och att det griper tag och berör på ett eller annat sätt! De bidrag som varken är bra eller dåliga utan “mellanmjölk” brukar prestera sämst i tävlingen just gör att de glöms bort! Det finns en risk här, men den borde rimligtvis kunna undvikas! 🙂

  Final och placering 15-20

 3. Kerstin

  Har bara ett ord för detta och det är TRIST dessutom är det inte ens bra. Stelt och pretentiöst. Ingen final. Betyg 1+/5.

 4. K

  Nej jag älskar den här låten Israel sände 2008.. Vilken känsla! Årets ballad är också den bra, powerfull.

 5. K

  Glömde länken! 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=2eqzqfw4UVw

 6. Daniela

  Stort plus för hebreiskan och för hennes förmåga att förmedla en stark känsla genom låten. Det ända som egentligen gör att det här inte räcker riktigt hela vägen för mig är årets stenhårda konkurrens. Många anda år hade nog detta bidrag kunnat få en av mina finalplatser, men i år finns det helt enkelt för många andra bidrag som jag känner ännu starkare för och därmed ryms Israel tyvärr helt enkelt inte med bland mina personliga finalister. Jag tror att detta kommer att vara ett av de bidrag som för en ytterst jämn kamp om de sista finalplatserna från semifinal två, men tack vare juryn finns det nog ändå skäl att tro att Israel kan sluta på rätt sida om gränsen och klara sig vidare till final.

  Betyg: 2+/5

 7. Kerstin

  Här var det väldigt jämnt hos panelen ifall Israel ska ta sig till final eller ej, men kanske ändå ett litet övertag för att det blir final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se