Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Frankrike landets ESC-historik
Bidrag: “L’Enfer Et Moi” videolive-framträdandelåttext
Artist: Amandine Bourgeois amandinebourgeois-officiel.comtwitterfacebookwikipedia
Startnummer: ? i finalen
Låtskrivare: David Salkin, Boris Bergman
Uttagning: TV-bolaget France 3 valde ut sitt ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Frankrikes ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Amandine av eurovision.tv och esckaz.com samt när hon framför årets tävlingsbidrag vid Eurovision in Concert 2013. Se även videon till Amandines topp-17-singel “L’homme de la situation” (2009).

Odds: Finalklar & topp-20 av de 39

Schlagerpinglan tror: Mitten-placering
Frankrike är i form av ett Big Five-land redan klar för final så här gäller det endast själva final-placeringen. Trots att jag tror att många kommer att gilla detta lite mörka bidrag och att juryn kan hitta många anledningar att ge sina poäng till Amandine så tror jag inte att det räcker till mer än en medelplacering. Jag gissar att juryn har många andra bidrag att ge sina högpoängare till medan många tittare kan få lite problem med denna fransk-textade låt.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
I teorin verkar detta bidrag vara som gjort för mig: låten är på franska, framförs av en tjej med attityd och även själva låten sticker ut på ett litet moppsigt sätt. Men… här finns inte det där lilla extra som får mig att riktigt älska låten och heja på den. Kanske faller alla bitarna på plats i finalen, men just nu är det endast ett medelbidrag för mig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Frankrike: “L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois”

 1. Rickard

  En favorit! Men så brukar jag gilla Frankrike och franska ballader! Detta är ju ingen ballad men däremot en helt underbar låt! Det är nu man förstår juryns funktion i tävlingen! Det här bidraget hade (oförtjänt) hamnat i botten om enbart folket fått rösta! Tack juryn för att du finns!

  Detta är en solklar juryfavorit! Den är tillsammans med Nederländerna och Italien egentligen för bra för tävlingen! Proffsigt och snyggt gjord låt, framförd av en sångerska med stor talang och en enorm känsla på scen! Lite av en Patricia Kaas som sagt!

  Jag älskar bidraget! En av de bättre gjorda bidragen! Själv har jag den som 4:a i nuläget men mer realistiskt är kanske att sikta på övre halvan i finalen! Placering 10-15 kanske! 🙂

 2. Micke

  Håller med dig Rickard men det finns minst två låtar till som går under samma benämning “För bra för ESC” och de är Spanien och Island. Mer om Frankrike kommer senare 🙂

 3. Kerstin

  Jag har svårt att se att det här bidraget kommer få folk hemma framför teven att ringa och rösta på lördag. Jag tycker alla former av musik ska få plats i ESC precis som de flesta här på bloggen så på så sätt har jag inget emot Frankrikes bidrag, den fyller också en viktig funktion och gör att det blir mångfald och variation. Men min gissning är att det här bidraget är lite för svår att ta till sig. Personligen så gillar jag inte det här alls och det är ett av få bidrag jag vet jag kommer glömma bort om någon månad och som jag aldrig efter årets ESC kommer lyssna på igen. Det är inte i min smak årets franska bidrag men vem vet majoriteten där ute i Europa är kanske av en helt annan åsikt. Betyg 1+/5.

 4. Kerstin

  Här var det väldigt blandade reaktioner kring bidraget från Frankrike. Men de flesta menar på att det franska bidraget kan upplevas lite för svårt för många men att eventuellt juryn kan rädda det från att hamna allt för långt ner. Ska se bli spännande att se hur det går för Frankrike och deras lite vemodiga bidrag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se