Schlagerpinglan: En av de saker som imponerade mest på mig vid finalen av Eurovision Song Contest 2013, vad gäller själva programmet, var den OS-inspirerade inmarschen där artisterna tågade in på led bakom sina respektive flaggor.

Vill ni återuppleva öppningsceremonin så hittar ni det klippet här (eller okommenterat här). Är ni intresserade av texten till den speciella Eurovisionhymnen “We write the story“, av Björn och Benny och Avicii, som spelades under tiden artisterna marcherade in över bron så hittar ni den på svt.se.

Missade ni sändningen eller helt enkelt vill se hela finalen en gång till så ska den finnas på SVTPlay fram till den 17:e juni.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till ““We Write the Story”, Björn & Benny och Avicii”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Hur impad som helst av inledningen av finalen. Bara satt och njöt vilket sannerligen inte är vanligt. Normalt sitter man bara och väntar på låtarna och tänker “ska det aldrig ta slut”. Nu var det nästan det motsatta. Jätteimpad av inledningen där inmarschen var kronan på verket.

 2. Micke

  Tänkte på en annan sak. Sverige har fått jättebra kritik som sagt och det med all rätt. Det finns dock en sak som alla verkar vara överens om att SVT måste göra om till nästa år och det är “inför programmet”. Att de går tillbaka till det gamla formatet tar jag för självklart och då tänkte jag kolla lite på vilka som borde ingå. Favoritpanel och en mardrömspanel:

  Förslag till en bra panel:

  Programledare: Gina Darawi eller Josefine Sundström. Den förstnämnde borde vara självklar för nästan allt hon gör blir bra. Dock inte när hon ingick i panelen då jag inte alls kände igen henne. Tror dock hon blir annorlunda som programledaren men om inte så varför inte Josefine Sundström som jag tyckte var lysande i årets ESC.

  Sex panelmedlemmar (inte fem):
  Thomas Lundin: Kommentarer överflödiga
  Sarah Dawn Finer: Kan inte se hur hon skulle kunna misslyckas
  Björn Kjellman: En panelmedlem måste väl sitta med kunskap och då är väl detta självklart
  Pernilla Andersson: Har en stark magkänsla om att hon hade varit lysande
  Martin Rolinski: När andra gjorde fiasko var Martin lysande i årets inför program
  Lena Philipsson: Tyckte hon var väldigt saklig och utan att förlöjliga sist

  Mardrömspanelen:

  Programledare: Niklas Strömstedt, hela Sverige frågar sig om han ska kunna hålla sig vaken även den här gången

  Sex panelmedlemmar (inte fem):
  Carola Häggqvist: Kommentarer överflödiga
  Måns Zelmerlöw: Ok kille men ingen har skämt ut sig som han förra gången i panelen. Ren mobbare
  Marie Serneholt: Sa hon något av värde överhuvudtaget förra gången hon var med?
  Alexander Bard: Har han någonsin sagt något av värde? Har han någonsin respekterat nån annan?
  Malin “uptempo” Roos: Enligt henne bör ballader förbjudas
  Tobbe Ek: Aftonbladets “Schlagerexpert” som gör bäst i att stanna där

 3. Rickard

  Haha klockren analys av dina paneler! Jag tycker dock att Josefin Sundström är självklar i valet mellan henne och Gina! Hon var otroligt bra som kommentator i år, och klarade av att axla den stora manteln som af sillén lämnade efter sig!
  Den första är ju en drömpanel, och håller helt med dig om att Pernilla Andersson känns som helt perfekt för panelen av någon omotiverad anledning! Och Rolinski var ju ljuset i mörkret i årets program! Övriga vet vi vad de kan och går för! Kjellman vore tjänstefel att inte ringa och tillfråga! Det är nästan starkt jobbat av svt att lyckas förbise honom! 😉

  Mardrömspanelen gör skäl för sitt namn! Carola är väl den enda jag hade kunnat stå ut med! Haha älskar din kommentar om Strömstedt! Det vore det enda spännande med panelen! Zelmerlöw, Serneholt och Roos har du redan sagt allt om! 🙂

 4. Ann

  Ang texten till We Write The Story så är en rad fel. “On this mother lies our future” ska vara “On this one earth lies our future”.

 5. Micke

  Rickard: Kul att du uppskattar mina paneler. Hoppas bara SVT väljer rätt panel av dessa två. Blir det den andra lär ju inte jag titta i alla fall 🙂 Vad gäller Niklas Strömstedt vill jag tillägga en grej. Jag gillar honom i vanliga fall. Lysande i “tack för musiken”. Men man kan fråga sig varför han ställde upp i det här programmet när han så uppenbart inte ens är intresserad.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se