Schlagerpinglan: När jag nu håller på att gå igenom höjdpunkterna av Eurovision Song Contest 2013 (vilka är väldigt många) så kan jag ju inte glömma bort mellanakten i finalen där Petra Mede presenterade Sverige på ett träffande och humoristiskt sätt.

Swedish Smorgasbord” hittar ni, tillsammans med texten till låten, på svt.se. Ett underhållningsnummer som tåls att ses igen. 😀

Om ni undrar så är musiken skriven av Jan Lundkvist medan Edward af Sillén, Daniel Réhn och Matheson Bayley står för texten.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Texten till “Swedish Smorgasbord” med Petra Mede”

 1. Rickard

  Schlagerpinglan: Det verkar som att din observation angående förändringen i röstningssystemet stämmer! I alla fall vad jag lyckats få fram! Att juryn rangordnar alla deltagande bidrag (utom sitt eget)! Det ska vara nytt inför i år!

  Sedan har jag en fråga! Jag har hört att det från EBU planerades ett förbud mot de så kallade internvalen, som vissa länder har! Man skulle då tvinga länder att ha nationella uttagningar, där folket skulle få välja på minst två bidrag! Bevisligen sattes regeln inte i bruk i år, men vet du om den kommer att införas längre fram? 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Nej, jag vet inte hur mycket som stämmer vad gäller förbudet mot internval, bara att även jag läst på vissa sidor att det var bestämt men uppenbarligen inte stämde i år. Det verkar ju lite konstigt om de skulle tvinga fram något sådant, i alla fall i dessa tider då många TV-bolag har det ekonomiskt kämpigt och det borde bli lite billigare för TV-bolagen att välja internt, men man vet aldrig. Vi får helt enkelt vänta och se. 😀

 3. Rickard

  Schlagerpinglan: Tack för svaret! Jo jag tror inte att jag riktigt greppade varför men gissar att det har med demokratiska- och rättviseaspekter! Men kan hålla med om att tajmingen kanske inte är den bästa i dessa kärva tider! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se