Schlagerpinglan: Ni som läst min blogg under säsongen har knappast kunnat ungå att förstå att UkrainasGravity” med Zlata Ognevich, som kom trea i Eurovision Song Contest 2013, var min personliga favorit och att jag hade väldigt stora väntningar på hennes scenshow i Malmö men blev en aning förvånad och besviken över resultatet.

Det ryktades om ett vattenfall som SVT/EBU satt stopp för och till slut blev det ett väldigt konstigt slutresultat där en jätte verkade vara höjdpunkten. Nu har i alla fall ett klipp kommit fram där Zlata framför sitt bidrag på ett mycket mer imponerande sätt och där man anar hur snyggt det hade kunnat sett ut i Malmö om de fått igenom sin vision, vilket ni ser här nedan tillsammans med andra “Gravity”-klipp.

Olika versioner av Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2013:
Gravity“, Zlata Ognevich (TV-show)
Gravity“, Zlata Ognevich (ESC-finalen)
Gravity“, Zlata Ognevich (Officiell video)
Gravity“, Zlata Ognevich (Nationella uttagningen)

Schlagerpinglan: Det säger ju sig självt att EBU inte alltid kan gå med på allas önskningar och den här gången drabbade det tyvärr Ukraina. Jag känner mig i alla fall nöjd nu när man förstår att slutresultatet inte berodde på brist på inspiration eller vilja från Ukrainas sida utan att de faktiskt hade den där spektakulära showen i rockärmen. 😀 Nu kan jag lugnt se fram emot nästa års bidrag från det storsatsande landet och veta att de trots allt inte tappat stinget. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ukrainas “riktiga” ESC-2013-scenshow”

 1. Daniela

  Håller helt med dig, det var ju någonting i den här stilen man hade hoppats på! Med lite finslippningar i den här riktingen (och en nedtonad kör!!!) hade bidraget kanske kunnat räcka ännu längre än vad det nu gjorde… Men vi får glädjas åt den trots allt den fina bronsplatsen, och som du säger är det ju skönt att veta att de inte har tappat ginstan utan fortfarande är ett land att räkna med när det gäller showerna! 🙂

 2. Rickard

  Wow, vilken show! Mer likt Ukraina! Fast jag tror inte att det hade hjälpt rent placeringsmässigt! Kanske att man krupit förbi Azerbsjdzjan, men Danmark var värda segern! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Daniela, Ja, det blev ju en bra placering för Ukraina trots allt och det bådar gott inför kommande år. 😀

  @Rickard, Jag tror inte heller att det hade räckt till vinst (men kanske en andraplats) om de fått göra vad de ville scenmässigt, det var helt enkelt Danmarks år. Men, som sagt, det är trevligt att ha sett vad de hade kunnat prestera. 😀

 4. Micke

  Nu ska jag säga vad jag egentligen tycker om Ukrainas bidrag 🙂 Jag håller med om att den “nya” scenshowen är otroligt mycket bättre än den vi tvingades bevittna i ESC. Jag har sen första gången jag hörde bidraget kämpat med att verkligen försöka ta den till mig. Den börjar otroligt vackert och hade den fortsatt i den stilen hade den nästan varit i samma balladtopp som Nederländerna, Island, Italien och finlands tvåa Mikael Saari. Tyvärr fortsätter låten dock inte i den stilen. Tror alla som läst det jag skrivit vet vad jag tycker om kören och hur den massakrerar låten. Det står jag för till dödagar men nu till något jag inte tryckt lika mycket på.

  Detta är nämligen inte det enda problemet med låten som jag ser det. Jag vet inte hur många det är som har skreivit den här låten ihop men jag skulle inte bli överraskad om jag fick höra att det skulle vara 4-5 st eller än fler. Varför? Därför att det inte känns som en enda låt, som en helhet. Det känns som om en person har skrivit en liten trudelutt och en annan skrivit en och ytterligare en till osv och sedan har de bakat ihop allt till en låt med följden att det inte känns som en genuint genomarbetat låt. Förlåt Schlagerpinglan jag vet ju vad du tycker men meningen med bloggen är väl att säga vad man tycker och att dela det med andra and the other way around 🙂 För mig känns det lite som att ta Islands vackra låt och sedan plötsligt baka in nån annan låt. Man får aldrig något riktigt grepp på låten. Man sitter och känner “wow så vackert” och plötsligt bryts det med en annan låt och man känner bara “Vad hände?”. Ingen här skulle någonsin kunna få mig att säga att det är en dålig låt för det tycker jag DEFINITIVT INTE. Det känns bara som att något som skulle ha kunnat bli sååååååå jädra bra inte tillåts att bli det. Kören räknar jag inte in i detta för det är Montenegroklass. Tror ni vet vad jag menar då.

  En helt annan sak. Det har gjorts en större undersökning här nere om låtar som inte vann sina länders uttagningar. De som har räknats in är de låtar som kom 2-3 i sina länder. Syftet har varit att ta reda på vilka låtar som kanske borde ha vunnit i sina länder. Jag är inte helt nöjd med slutresultatet förutom just låten som vann. Tro mig jag blev glad över att den vann. Låten känner nog främst Daniela till skulle jag tro och framfördes av Mikael Saari 🙂 2341 personer har röstat och enligt dem är det främst Finland som gjorde en tabbe. Håller delvis med men i mina ögon gjorde Österrike och Sverige än värre misstag.

 5. Micke

  Det är bra att man ibland läser igenom saker man skrivit. Då får man reda på att man ibland kan slinta på tangenterna. Den där undersökningen jag skrev om i den ingick inte 2341 personer. Den där trean slant bara med. Det ska vara 241 personer. Även mina favvisar från Österrike och Sverige var bland de tio men allt för långt ned i mitt tycke.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Du behöver inte be om ursäkt för dina åsikter i vanliga fall och verkligen inte när det gäller detta bidrag heller. Jag är t.o.m. böjd att hålla med till viss del vad gäller känslan av att Ukrainas låt är något av ett “hopkok light” men till skillnad från dig så är det inget som stör mig. 🙂

  Vad gäller länder som gjort störst missar när de valt ut sina bidrag så har även jag Österrikes Falco Luneau ganska högt upp men ska jag välja ut en “vinnare” så blir det Malta, som jag tycker borde ha skickat “Needing You“ med Kevin Borg. (Inte för att jag tror att han hade fått en bättre placering än Gianlucas åttondeplats utan av helt egoistiska skäl: jag föredrar helt enkelt Kevins låt.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se