sverige Idag avgjordes finalen av Svensktoppen nästa (STN), där åtta finalister kämpade om en utmanarchans till Svensktoppen samt en plats i Melodifestivalen 2014. Mer om hur finalisterna valdes ut hittar ni här medan slutresultatet finns längre ner på sidan.

Finalen, som avgjordes på Liseberg i Göteborg med Lasse Kronér och Annika Jankell som värdar, bestod av två delar. Först fick publiken och en jury, bestående av Kerstin Behrendtz, Carolina Norén, Kaj Kindvall, Christer Björkman och Maths Broborg, tillsammans rösta fram två superfinalister. Sedan nollställdes räkneverken och publiken fick helt på egen hand utse vinnaren.

Vann gjorde gruppen EKO, bestående av Anna Lidman, Hannes Lundberg och Michael Ottosson.

Resultatet av “Svensktoppen nästa 2013”:s superfinal:
1. EKO “Yellow” (P4 Västerbotten)
2. Sofia Sandberg-Albihn “Ring Ding Dong” (P4 Kristianstad)
Bidragen som ej nådde superfinalen (ej resultatordning)
Moving to Canada “Ordinary day” (P4 Jönköping)
Stephanie Quinth “Moving On” (P4 Skaraborg)
Chris Michols Band “The Dissent” (P4 Uppland)
Sandra Kassman “Never Got Started” (P4 Stockholm)
Vladimir Matiling “Bright Light” (P4 Värmland)
Viktor Johansson “Ända sen den dagen” (P4 Blekinge)
(Källor: sverigesradio.se och pierresschlager.com)

Schlagerpinglan: Då var en artist (gruppen EKO) utsedd och endast 31 artister och 32 låtar återstår innan vi har hela startfältet för Melodifestivalen 2014 redo. Först och främst gäller det för SVT att få in några bidrag att välja bland och startskottet för det går den 3:e september. Lycka till, alla manade. 😀

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se