ryssland 2013 var det Channel One Russia som gjorde internvalet som gav Ryssland en 5:e-plats i Eurovision Song Contest. Inför 2014 har ansvaret gått över till RTR och de har nu i ett press-meddelande avslöjat hur de tänker utse sin artist:

Rossija 1 uppmanar nu alla talangfulla sångare/sångerskor med enastående röster och artistiska färdigheter att sända in sina ansökningar inom två månader till “Kto?” (Vem?), vilket den nationella uttagningen döpts till.

Enligt esctoday.com kommer 25 artister att väljas ut till den nationella finalen som lär hållas den 31:a december. Om detta stämmer och om även landets ESC-bidrag kommer att väljas ut då återstår dock att ses. (Källor: eurovision.tv, esctoday.com och russia.tv)

Uppdaterat 2013-11-12: Enligt ikotimes.com kommer artisterna i “Kto?” att tävla med “gamla” låtar. Vinnaren och TV-bolaget kommer senare att välja ut Rysslands 2014-bidrag tillsammans.

Rysslands sex senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: What If“, Dina Garipova 5:a i finalen
2012: Party For Everybody“, Buranovskiye Babushki 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko 11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan 1:a i finalen

Schlagerpinglan: En rysk, nationell uttagning låter inte alls dumt. Nu är det bara att hoppas att det dyker upp en del etablerade stjärnor så att det inte bara blir en i raden av Eurovision-talang-jakter. Men, men… sådana kan vara underhållande de med. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se