LTV, TV-bolaget i Lettland, tar nu (fram till den 20:e november) emot bidrag till “Dziesma 2014“, deras nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Det mesta är detsamma som förra året, t.o.m. dess slogan: “Stand up, Europe!“. En förändring finns dock: i år krävs det att låtskrivarna kommer från Lettland.

Den 2:a december kommer de 24 semifinalisterna att presenteras under en presskonferens. Från varje semifinal går sex låtar vidare till finalen. De tre låtar som får flest röster i finalen går vidare till superfinalen, där vinnaren som får representera landet i Danmark i maj utses. I alla tre showerna kommer resultatet att avgöras 50/50 av en LTV-jury och teleröster.

Datumen för showerna har nu även blivit bekräftade: semifinalerna sänds den 18:e och 19:e januari medan finalen avgörs den 1:a februari. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 2013-10-22: Datumen för “Dziesma” har ändrats: semifinalerna sänds den 1:a och 2:a februari medan finalen avgörs den 22:a februari.

Schlagerpinglan: Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2014 (samt deras fem senaste resultat och bidrag i tävlingen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se