TV-bolaget på Malta, PBS, har avslöjat att de tagit emot rekordmånga bidrag till “Malta Song for Europe“, uttagningen som ska utse landets bidrag i Eurovision Song Contest 2014. Denna gång inkom hela 210 bidrag, i jämförelse med förra årets 181 bidrag.

Nu ska låtarna lyssnas igenom och senare denna månad kommer de 20 semifinalisterna att avslöjas, av vilka sedan 14 bidrag går vidare till finalen. (Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Det är alltid skoj att läsa om ett starkt intresse för de olika Eurovision-uttagningarna och det gäller inte minst den underhållande Malta-versionen. I och för sig så är Malta Song For Europe även öppen för utländska låtskrivare men ändå… De tävlande artisterna är inhemska och nu för tiden så får man väl vara nöjd med det. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här medan landets senaste fem bidrag och resultat i tävlingen finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se