frankrike_liten France 3, det franska TV-bolaget, tänker för omväxlings skull inte göra något internval när de ska utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2014. I stället så kommer de tillsammans med France Bleu att presentera tre utvalda bidrag under Natasha St-Piers* show “Les chansons d’abord” och tittarna får vara med och bestämma vilket bidrag som får åka till Köpenhamn.

Vilka de tre final-låtarna blir kommer att avgöras den 26:e november då en grupp musikexperter (och en representant för France 3:s tittare och France Bleu:s lyssnare) samlas och gör sitt val bland de bidrag som skickats in till TV-bolaget. De som vill vara med och välja ut låtarna behöver bara svara på tre ESC-relaterade frågor på France 3:s hemsida och sedan hoppas på att bli utvald. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Wow, visst hade man lite förhoppningar om att Frankrike skulle tänka om lite inför 2014, med jag vågade aldrig riktigt tro att de skulle gå så här långt. 😀 Nu är det inte bara en final med tre låtar där allmänheten får bestämma utan de låter t.o.m. en tittare/lyssnare vara med och välja ut final-låtarna. Nu kan man bara hoppas att bidragen de fått in håller så pass hög klass att detta nya initiativ får den framgång det förtjänar. 😀

* Natasha Saint-Pier, som leder programmet där den “nationella uttagningen” ska hållas, representerade Frankrike i ESC 2001 med låten “Je N’ai Que Mon âme” och kom 4:a.

Allt om Frankrikes förberedelser inför ESC 2014 (samt landets senaste fem bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se