RSI hade planer på en regional final för att utse sina tre kanditater till nästa fas i Schweiz uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 men det blev i stället, som det tidigare meddelats, ett regionalt internval.

Tre jurymedlemmar fick i uppdrag att lyssna igenom de 23 bidrag som skickats in till RSI och välja ut de tre artister som får uppträda med sina bidrag inför en annan jury den 30:e november. Därifrån tar sig dock endast ett av bidragen vidare till Schweiz nationella final den 1:a februari 2014.

RSI:s tre internvalda bidrag: RSI:s tre jurymedlemmar:
103 parole“, Valentino Alfano Paolo Meneguzzi
Hunter of stars“, SeBAlter Ramona Cerutti
Higher Love“, Jasmine Igor Negrini
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag kan förhoppningsvis uppdatera med länkar till bidragen snart. Under tiden så får vi nöja oss med följande länk: “Era Stupendo” som en av jurymedlemmarna, d.v.s. Paolo Meneguzzi, kom på en 13:e-plats med i semi 2 för Schweiz i ESC 2008… men det är inte så illa bara det. 😀

Mer om Schweiz uttagning till Eurovision Song Contest hittar ni på min samlingssida “Schweiz i ESC 2014“.

Uppdaterat 2013-11-16:
Schlagerpinglan: Nu har jag även länkat till alla de tre bidragen. Efter en genomlyssning så kan jag konstatera att jag tvekar lite inför “Higher love“, som inte känns helt 100%, medan “103 parole” var en mysig låt som säkert kan växa till sig och ge svängiga och medryckande “Hunter of stars” en match vid juryspelningen den 30:e november.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Schweiz (ESC 2014): RSI:s tre kandidater”

  1. Micke

    Nja! Tyvärr känns det som att Schweiz lade allt jobb på förra årets uttagningar. Som jag redan sagt fanns det många bra bidrag då men mängden låtar i år håller väldigt låg klass som jag ser det. Hade väl hoppats att det skulle bli bättre med RSI men åtminstone jag har svårt att hitta någon riktig bra låt bland dessa tre. Jämndåliga skulle jag väl vilja säga.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se