Efter att Ryssland antog lagen som förbjuder “homosexuell propaganda” har det stormat rejält i Eurovision-världen och ett flertal länder, journalister och fans har kontaktat EBU med farhågor och frågor om hur detta ska drabba Eurovision Song Contest.

Nu har EBU varit i kontakt med de två största TV-bolagen i Ryssland, Channel One Russia och RTR, och enligt Jon Ola Sand (EBU) så är de nöjda med svaret de fått och anser att det inte finns något som talar mot att de kan anordna ESC i Ryssland 2015, om detta skulle bli aktuellt. (Källor: eurovision.tv och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Det är bra att EBU tar människors oro på allvar och inleder en dialog med de ryska TV-bolagen, säkerheten för delegationerna och fansen är ju något som måste kunna garanteras. Om nu EBU anser att Ryssland uppfyller alla deras krav och att ett ESC kan hållas där så ser jag ingen anledning till att tro något annat. Jag hoppas (kanske lite naivt) på ett ESC 2014 där alla länders bidrag blir bedömda efter relevanta saker och inte deras styrelseskick, inhemska lagar eller andra politiska aspekter.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se