Bosnien TV-bolaget BHRT har idag meddelat att Bosnien och Hercegovina återvänder till Eurovision Song Contest 2014, efter ett års uppehåll.

Landet stod över 2013 p.g.a. den ansträngda ekonomin och trots att läget inte förbättrats så tog de beslutet att göra en comeback. Deltagandet ska dock inte belasta TV-bolaget utan projektet “Eurosong 2014” kommer att finansieras med hjälp av sponsorer. Mer information om hur detta ska gå till lär komma senare. (Källa: esctoday.com)

Bosnien och Hercegovinas fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2012: Korake Ti Znam“, Maya Sar 18:e i finalen
2011: Love In Rewind“, Dino Merlin 6:a i finalen
2010: Thunder And Lightning“, Vukašin Brajić 17:e i finalen
2009: Bistra Voda“, Regina 9:a i finalen
2008: Pokušaj“, Laka 10:a i finalen

Schlagerpinglan: Precis som Portugal så tar Bosnien och Hercegovina det glädjande beslutet att återvända till ESC, trots att de har det kämpigt ekonomiskt. Det är bara att tacka och ta emot och välkomna dem tillbaka. 😀

Som jag nämnde tidigare idag, nu är det hela 30 länder som anses vara klara för Eurovision Song Contest, se här, medan vi fortfarande väntar på klara besked från Grekland, Italien, Moldavien, Slovenien, Armenien, Azerbajdzjan, Bulgarien, Polen, Rumänien och Serbien. Förhoppningsvis får vi fler positiva besked de närmaste dagarna.

Allt om Bosnien och Hercegovinas förberedelser inför ESC 2014 kan ni i fortsättningen följa på samlingssidan “Bosnien och Hercegovina i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “ESC 2014: Bosnien och Hercegovina gör comeback!”

  1. Micke

    Årets absolut bästa nyhet. Har svårt att se något toppa detta. Tillsammans med Serbien mitt absoluta favvisland i ESC.

    VÄLKOMNA TILLBAKA

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se