lettland TV-bolaget LTV har tagit emot 73 bidrag till “Dziesma 2014“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, vilket är en liten minskning sedan förra året då de mottog rekordmånga, 122, bidrag. En förklaring kan vara att endast lettiska låtskrivare var välkomna med sina bidrag i år.

Av de 73 bidragen så är 60 på engelska, 11 på lettiska, 1 på ryska och 1 på franska och från dessa ska nu 24 semifinalister sållas ut. Den 2:a december avslöjas vilka bidrag som får tävla i de två semifinalerna den 1:a och 2:a februari. Därifrån går sedan de 12 bästa till finalen den 22:a februari. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Lettland hade en hel del intressanta bidrag av lettiska låtskrivare förra året så jag välkomnar verkligen regeln om inhemska låtskrivare, även om det kanske ger TV-bolaget en lite mindre hög bidrag att välja bland. Förhoppningsvis blir resultatet bara att uttagningen blir lite mer intressant. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2014 (samt länkar till deras fem senaste bidrag) hittar ni här: “Lettland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se