sverige I nästa vecka kommer SVT att avslöja vilka artister som kommer att delta i “Melodifestivalen 2014“, Sveriges nationella uttagning av bidrag till “Eurovision Song Contest 2014“. I samband med presentationerna avslöjas även låttitlarna och låtskrivarna.

Tisdagen den 26:e november klockan 09:50 på svt.se/melodifestivalen presenteras artisterna som tävlar i deltävling ett, i Malmö den 1:a februari, och deltävling två, i Linköping den 8:e februari.

Torsdagen den 28:e november presenteras artisterna som tävlar i deltävling tre, i Göteborg den 15:e februari, och deltävling fyra, i Örnsköldsvik den 22:a februari, även det på svt.se/melodifestivalen. (Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Trots att det är lång tid kvar innan vi får lyssna på 2014-MF-bidragen så är det trevligt att få veta lite mer om vad vi har att vänta oss. 🙂

Artist-spekulationerna var lite segstartade i år men aftonbladet fick ihop sin berömda lista till slut och här nedan ser ni den senaste versionen (det kommer förmodligen en ny inom kort):

Artister som är “helt klara” för Melodifestivalen 2014 enligt aftonbladet.se (2013-11-19):
1. Oscar Zia (låt av Fredrik Kempe)
2. Panetoz
3. J.E.M (låt av Thomas G:son, Peter Boström)
4. Outtrigger (låt skriven med Linnea och Joy Debb och Anton Malmberg Hård af ­Segerstad)
5. Alvaro Estrella
6. Eko (vinnare av Svensktoppen nästa)
7. CajsaStina Åkerström
8. Josef Johansson
9. Dr Alban featuring Jessica Folcker
10. Linda Bengtzing
11. Martin Stenmarck (låt av Peter Boström)
12. Sanna Nielsen (låt av Fredrik Kempe)
13. Yohio (låt av Andreas Johnson och Peter Kvint)
14. Elisa Lindström (en schlagerdänga á la Linda Bengtzing)
15. Helena Paparizou (låt av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström och Sharon Vaughn)
16. Sylvester Schlegel
17. Manda Nilsénius
18. Janet Leon (låt av Jörgen Elofsson)
19. Pink Pistols
20. Mahan Moin
21. The Refreshments
22. Linus Svenning (låt av Fredrik Kempe)
23. Anton Ewald
24. Shirley Clamp (låt av Sharon Vaughn, Marcos Ubeda och Bobby Ljunggren)
(Även: Ellen Benediktson och Ace Wilder enligt Expressen)
(Källor: aftonbladet.se och Expressen)

Schlagerpinglan: Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2014 (samt länkar till våra fem senaste bidrag) hittar ni på samlingssidan: “Sverige i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Artisterna i Melodifestivalen 2014 avslöjas”

 1. Adri

  Manda Nilsénius, J.E.M, Elena Paprizou och Yohio får gärna stämma överens med de som ska avslöjas nästa vecka. De andra artisterna känner jag mig varken för eller emot (fast jag skulle nog föredra en festival utan Dr Alban; inte ett fan alls :/ )

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, En del namn på listan ser jag gärna som artister i MF 2014 (veteraner som Bengtzing, Sanna och Shirley) men det är nog bara Paparizou och Yohio som jag verkligen hoppas på. Som tur är så är en artistlista inte allt, med rätt låt så kan ju t.o.m. den mest oväntade artist glimra till. 🙂

 3. Axel

  Jag tycker faktiskt att alla namn på listan är antingen intressanta/bra. De jag vet om sedan tidigare, tycker jag bra om alla. Och de jag inte vet något om, ska bli intressant att se vad de gör och hur de är som artist.

 4. Adri

  J.E.M, elena ochYohio är redan välkända så jag hoppas extre på Manda Nilsenius så att hon ska få ett ORDENTLIGT genombrott 😀

 5. André

  Linus Svenning är den som väcker mest intresse från min sida. Han har en fantastisk röst och är det sant att han ska vara med så hoppas jag han tävlar med en avskalad och ärlig ballad, det hade vart grymt!
  Yohio kommer vara farlig och Oscar Zia ska man inte underskatta, han kan bli en stor utmanare till Anton Ewald. Resten av startfältet ser just nu väldigt tråkigt ut….förhoppningsvis kommer en större överraskning när artisterna presenteras nästa vecka.
  Tror fortfarande stenhårt på att Måns Zelmerlöw kommer vara en av artisterna nästa år, och han kommer bli livsfarlig!

 6. Robban

  Intressant lista med såväl gamla “schlagerrävar” som debutanter. Bra mix helt enkelt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se